Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorLegume și fructe: ce se poate da câinilor

Legume și fructe: ce se poate da câinilor

Lista fructelor și legumelor care pot fi date câinilor: beneficii și daune.

Pot sa adaug fructe și legume în dieta zilnică a câinelui? Nu este un secret pentru nimeni cât de importanți sunt ei pentru o nutriție umană adecvată și hrănitoare, dar probabil că nu toată lumea își dă seama că sunt și utile și necesare pentru organizarea nutriției corecte și echilibrate a prietenilor noștri cu patru picioare.

În primul rând, trebuie spus că fructe și legume este recomandabil să adăugați în cantități mici la fiecare masă a câinelui. Acestea satisfac nevoia câinelui dvs. de lichide și sunt, de asemenea, bogate în vitamine și minerale. Fructe și legume, util și pentru curățarea corpului și a intestinelor câinelui.

Vă puteți da seama că aceste produse pot fi găsite printre ingredientele constitutive ale alimentelor industriale (alimente uscate și conserve) și alimente. În realitate, mai ales când vine vorba de fructe, acolo putem găsi nu piesele lor reale, ci doar acele elemente pe care le conțin.

Aceasta înseamnă că nu numai că putem, dar trebuie să le oferim aceste alimente direct, crude sau gătindu-le singuri. În această chestiune, ca în toate, nu ar trebui să exagerați și există mici trucuri utile pentru a ști, începând cu nuanța că suma fructe și legume pe care câinele ar trebui să le consume zilnic nu trebuie să depășească 10-15% din cantitatea de hrană principală. Nu uitați că câinele nostru este în mod inerent carnivor și nu vegetarian, iar dieta sa ar trebui să fie 80% proteine ​​animale.

Fructe și legume pentru câini: cum sunt ele utile?

Fructe și legume - Acestea sunt alimente care compensează parțial nevoia organismului de lichide, sunt bogate în vitamine și minerale, care sunt importante pentru viața corpului și a țesuturilor. Având în vedere procentul ridicat de fibre din ele, acestea curăță corpul și intestinele.

Fructele conțin următoarele vitamine:

 • ȘI - cu ajutorul acestuia, apar cele mai importante reacții biochimice din corpul câinelui, este o componentă a pigmentului vizual, stimulează creșterea și dezvoltarea. Oferă apărare antioxidantă pentru organism.
 • ÎN - Datorită acestui grup de vitamine, reacțiile chimice apar în corpul câinelui, fără de care este imposibil să se mențină viața însăși (metabolismul celular). Cu ajutorul său, alimentele consumate sunt transformate în energie și se declanșează procesele celulare, alimentele sunt transformate în elemente de bază pentru proteine, deșeurile azotate sunt eliminate. Aceste procese permit organismului să crească și să se reproducă.
 • DIN - fără această vitamină, funcționarea normală a țesutului conjunctiv și osos este imposibilă, datorită acesteia corpul devine mai rezistent și mai rezistent la diferite tipuri de influențe negative și este capabil să se refacă mai repede, este un antioxidant.
 • LA - această vitamină este necesară pentru sinteza proteinelor care asigură nivelul normal de coagulare a sângelui (coagulare).

Fructele conțin următoarele oligoelemente:

 • Calciu - un element chimic implicat în principalele procese care apar în celule: coagularea sângelui, contracția musculară, secrețiile celulare, secreția de hormoni și substanțe prin care se transmit impulsurile nervoase. Aproape tot calciul conținut în organism este utilizat pentru dezvoltarea și funcționarea normală a oaselor și a dinților.
 • Magneziu - un element chimic care furnizează energie celulelor vii ale corpului câinelui este implicat în toate etapele sintezei proteinelor. Deficitul său poate duce la disfuncții ale sistemului nervos și ale mușchilor inimii, vaselor de sânge, procesul de secreție biliară și eliminarea colesterolului din organism.
 • Potasiu - un element chimic care reglează echilibrul apă-sare al corpului câinelui, afectând funcționarea sistemului nervos, a inimii, a mușchilor (tonusul lor), iar acest element îi permite câinelui să aibă performanțe excelente și o sănătate excelentă.
 • Fier - un element chimic care face parte din proteina care conține fier hemoglobina, care este responsabilă de circulația sângelui și asigură nevoia câinelui de oxigen și îndepărtarea dioxidului de carbon. Fierul, ca și vitamina B, este implicat în metabolismul celular și, de asemenea, ajută sistemul imunitar să lupte împotriva agresorilor.
 • Cupru - un element chimic care este concentrat în cea mai mare parte în ficat, creier, inimă, rinichi și mușchii scheletici. Promovează formarea colagenului - o substanță care stă la baza țesuturilor conjunctive ale corpului (tendoane, oase, cartilaj, derm) și asigură rezistența și elasticitatea acestora și, de asemenea, promovează absorbția fierului și participă la producerea de energie. Lipsa de cupru în corpul unui câine poate duce la dezvoltarea unor boli infecțioase, osteoporoză, afectarea funcției neurologice și a creșterii. De asemenea, pe fondul deficienței sale, poate apărea depigmentarea părului și a pielii.
 • Biotina - are un efect de vindecare extraordinar. Reglează nivelul zahărului din sânge și, de asemenea, reduce riscul de a dezvolta boli de inimă. De asemenea, este responsabil pentru sănătatea părului, a pielii și a ghearelor.

Trebuie remarcat imediat și cel mai probabil nu este un secret pentru nimeni, că legumele conțin mai multe vitamine și minerale utile decât fructele. Și dacă acestea din urmă sunt cel mai probabil potrivite ca delicatesă, atunci vor fi recomandate legumele pe care le va adăuga în dieta zilnică a câinelui în mod continuu.

Pe lângă toate vitaminele enumerate conținute în fructe, legumele conțin în plus următoarele vitamine:

 • PP sau acid nicotinic - funcția principală a acestei vitamine este participarea constantă la procesele redox ale corpului câinelui. Aceasta înseamnă că promovează creșterea țesuturilor, descompunerea grăsimilor în energie și scăderea nivelului de colesterol. Este responsabil pentru producerea de suc gastric, stimulează ficatul și facilitează, de asemenea, mișcarea alimentelor procesate în intestine. În plus, vitamina PP este implicată în producția de hormoni, precum și în sinteza hemoglobinei și a eritrocitelor. Printre altele, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.
 • E (tocoferol) - această vitamină, care este implicată în sinteza proteinelor, afectează respirația și metabolismul țesuturilor, întărește imunitatea câinelui, are un efect pozitiv asupra sistemului circulator și a circulației sanguine, curăță vasele de sânge, scade nivelul glicemiei, sintetizează hormoni, este necesară pentru dezvoltarea normală a fătului în timpul sarcina. Tocoferolul combate neoplasmele.
 • Beta caroten - este un provitamin sau precursor biochimic al vitaminei A, esențial pentru sănătatea celulelor și a organelor vizuale, este, de asemenea, un puternic antioxidant care reduce riscul de cancer la câini.

Pe lângă toate oligoelementele enumerate conținute în fructe, legumele conțin în plus următoarele minerale:

 • Fosfor - un element chimic necesar funcționării normale a organelor interne ale unui câine, și anume rinichii, ficatul, inima și creierul. Fosforul are un efect pozitiv asupra stării articulațiilor și a dinților, participă la reglarea nivelului hormonal
 • Iod - un element chimic care se acumulează în glanda tiroidă, fiind sintetizat, devine o parte integrantă a hormonilor speciali (tiroxină și triiodotironină) care reglează rata metabolică din corpul câinelui, participă la activitatea tuturor organelor și sistemelor.
 • Aminoacizi - compuși organici care sunt necesari pentru ca creierul să funcționeze și să mențină imunitatea. Doar o mică parte din ele sunt sintetizate chiar de corpul câinelui, restul intră în organism cu alimente.

Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra fructelor și legumelor care pot fi oferite celor mai buni prieteni ai noștri și care le vor dăuna corpului.

Fructe pentru câini: ce nu trebuie dat

Cât despre proaspete fructe, care ar trebui evitate în dieta prietenului nostru cu patru picioare sunt:

 • in primul rand struguri (chiar stafide) deoarece conține toxine care afectează rinichii
 • avocado, care este toxic pentru inimă și plămâni
 • piersici, pere, cireșe și caise, gutui, nectarină deoarece coaja conține cantități mici de cianură. În plus, coaja acestor fructe de piatră poate deveni prinsă în intestine și poate provoca blocarea.
 • Granat datorită conținutului unei cantități mari de acid, iritând mucoasa gastrică
 • fructe de padure - căpșune, zmeura, mure este mai bine să nu se includă în dietă sau să se dea într-o cantitate foarte mică, acestea produc alergii

Nimic rău nu se va întâmpla dacă câinele dvs. mănâncă din greșeală oricare dintre cele de mai sus, este important să nu mănânce mult din acest lucru și ca aceste alimente să nu fie incluse în dieta sa zilnică.

Fruct pentru câini: va fi util

 • fructe, care este util nu numai pentru oameni, ci și pentru câini, este un mar, care ajută la curățarea intestinelor și a dinților
 • portocale, pepeni verzi, pepeni, după îndepărtarea oaselor și banane. Din nou, dozele trebuie să fie moderate.
 • smochine, curmal japonez, un ananas, dar trebuie să li se dea câinelui cu măsură din cauza cantității mari de zahăr pe care o conțin
 • fructe de padure - cătină, coacăze, merisor, coacăz, cenușă de munte și agrișă pot fi administrate, deoarece conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți, dar este mai bine în cantități mici și mai degrabă, sub formă de delicatese

Legume pentru câini: ce nu trebuie dat

 • să începem cu verdeață (spanac, salată, pătrunjel, măcriș etc.) care conține acid oxalic. Aceste plante prind calciul în intestine, ceea ce face absorbția dificilă și promovează pietrele la rinichi.
 • usturoi, ceapă, conopidă, varza alba și brocoli, conțin disulfură de N-propil și tiosulfat de sodiu-N-propil, care contribuie la distrugerea celulelor roșii din sânge și provoacă anemie, prin urmare dăunătoare și prietenilor noștri cu blană
 • absolut ar trebui exclus ciuperci, sunt toxice pentru ficat
 • piper, roșie și vânătă, sunt de puțin folos, dar sunt hrană dificil de digerat
 • leguminoase, poate provoca balonare deoarece produc gaze, care pot fi letale pentru unele rase de câini
 • ridiche, afectează negativ glanda tiroidă

Legume pentru câini: vor fi utile

Sub orice formă morcov și dovlecel, și castraveți crude, acestea sunt cele trei vegetal, care sunt foarte bune pentru corpul câinelui dvs. și care individual sau în combinație (nu uitați de o cantitate moderată!) Ar trebui incluse în dieta zilnică a animalelor de companie. Dacă în altele fructe și legume vitaminele și mineralele sunt conținute în cantități limitate, apoi în aceste trei legume, conține aproape întreaga listă de vitamine și minerale prezentată mai sus

 • țelină (tulpini), în cantități mici, ajută la reducerea riscului de a dezvolta tumori canceroase, îmbunătățește fluxul sanguin și funcția inimii
 • cartofi (fiert), doar în cantități mici, deoarece este foarte bogat în carbohidrați, curăță intestinele
 • dovleac (fiert sau copt), ajută la reducerea nivelului de acid gastric și ajută la probleme de constipație
 • varză (mare, Beijing, Bruxelles), conțin o mulțime de lucruri utile pentru corp și mare de asemenea iod

Fructe și legume pentru câini: concluzie

Fructe și legume sunt binevenite în dieta zilnică a câinelui tău. În plus, prietenului tău cu patru picioare îi vor plăcea cu siguranță, principalul lucru este să nu exagerezi și să-ți amintești că câinele tău nu poate mânca tot ce mâncăm noi înșine și îi putem oferi.

Probabil că puteți găsi și alte liste legume și fructe, care sunt recomandate sau interzise câinilor. Dar este mai bine să nu urmăriți fără minte niciunul dintre ele, deoarece se poate întâmpla ca câinele dvs. să nu aibă reacții negative la alimentele din lista interzisă și invers. Este important să învățați: supraalimentarea câinelui cu legume sănătoase poate provoca, de asemenea, apariția diferitelor boli. Dacă urmați „mijlocul de aur”, animalul dvs. de companie vă va încânta cu sănătatea sa bună timp de mulți ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.