Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorCum să vă hrăniți câinele în mod corespunzător

Cum să vă hrăniți câinele în mod corespunzător

Hrănirea corectă a câinelui dvs. este unul dintre cele mai importante aspecte ale stilului de viață sănătos al animalului dvs. de companie: există anumite reguli, care respectă care le veți menține sănătatea animalului și îi veți spori durata de viață.

Care sunt aceste reguli?

Hrănirea unui câine este unul dintre subiectele care îi interesează cel mai adesea pe proprietarii de animale de companie cu patru picioare și unde apar deseori îndoieli cu privire la corectitudinea acestuia. Mai mult, sănătatea câinelui nostru depinde de ceea ce mănâncă. Prin urmare, este foarte important să fim atenți nu numai la ceea ce mănâncă, ci și la modul și când mănâncă câinele nostru.

Iată regulile pe care trebuie să le urmați pentru a vă hrăni corect câinele:

1. Alegeți doar mâncare de înaltă calitate: Indiferent de tipul de hrană pe care îl alegeți pentru câinele dvs., trebuie să vă asigurați că este de bună calitate. Dacă preferați alimentele uscate, verificați ingredientele enumerate pe spatele ambalajului: alimentele trebuie să conțină cât mai puțini conservanți și diverși aditivi; Dacă, pe de altă parte, preferați hrănirea naturală, nu utilizați deșeuri și oase de carne de calitate slabă sau stricate și, în situații neprevăzute, solicitați sfatul unui medic veterinar de încredere.

2. Alegeți tipul potrivit de mâncare pentru câinele dvs.: S-a crezut cândva că este bine să hrănești un animal cu resturi din mâncare de casă - doar resturi. Astăzi va îngrozi nu numai orice medic veterinar, ci și un crescător cu experiență.

În ciuda acestui fapt, unii stăpâni și-au păstrat obiceiul de a oferi câinelui o parte din ceea ce mănâncă singuri, considerând că este gustos și sănătos pentru câine. Aceasta este problema: sare, arome și tot felul de condimente cu care ne gătim felurile de mâncare. sunt dăunătoare câinelui, deoarece sistemul său gastro-intestinal nu a fost conceput pentru a digera astfel de alimente complexe. Riscul nu este doar faptul că poate provoca probleme imediate la câine, cum ar fi vărsăturile și diareea, ci și faptul că o astfel de hrănire poate duce la boli precum diabetul sau obezitatea, care, la rândul lor, scurtează viața animalului.

3. Nu supraalimenta: indiferent de tipul de hrană pe care îl alegem pentru câinele nostru, fie că este vorba de hrană uscată sau naturală, este important să respectăm cantitățile recomandate de medicul veterinar și care sunt indicate și pe ambalajul peletelor, în acest caz această cantitate este de preferat.

Doza zilnică proporțională ar trebui să fie adecvată pentru vârsta animalului și pentru o anumită rasă, în funcție de greutatea și mărimea acestuia.

Cu siguranță va părea evident pentru toată lumea că Chihuahua nu poate mânca la fel de mult ca Mastiff-ul tibetan, riscul de a hrăni prea mult animalele noastre de companie devine din ce în ce mai frecvent: prea des avem tendința de a exagera cu cantitatea de mâncare dintr-un bol, dar, mai presus de toate, ne umplem continuu câinii cu bunătăți - cârnați și dulciuri, gândindu-mă că acest lucru va plăcea animalului, fără să realizeze măcar că este dăunător sănătății sale.

4. Distribuiți fluxurile corect: catelul trebuie să mănânce de patru, sau cel puțin de trei ori pe zi, în funcție de etapele de creștere, pentru un câine adult, rația zilnică trebuie împărțită în cel puțin două hrăniri, de preferință dimineața și seara.

Nu este adecvat să combinați rația zilnică de alimente într-o singură hrănire, deoarece este prea dificil pentru sistemul digestiv și, în special pentru câinii de talie mare, crește riscul de diaree, care este o patologie urgentă care poate duce chiar la moarte.

cinci. Respectați regula de tranziție lină: Dacă trebuie să vă schimbați dieta câinelui sau sunteți forțat să faceți acest lucru, de exemplu, din cauza intoleranțelor alimentare, nu uitați să faceți acest lucru treptat. Prin simpla schimbare a tipului de hrănire a animalului nostru de companie, vă veți confrunta imediat cu probleme de malabsorbție și diaree.

6. Acces la apă potabilă: este important ca câinele nostru să aibă întotdeauna apă curată și proaspătă în castron, așa că nu uitați să o schimbați, dacă este necesar, chiar și de mai multe ori pe zi.

Hrănirea adecvată a câinilor: nu este mai puțin important cum și când să mănânce

Chiar dacă ați făcut totul bine în alegerea mâncării și a cantității acesteia, nu neglijați alte aspecte legate de hrănire care trebuie respectate pentru a asigura sănătatea animalului dvs. de companie:

  • Lasă-ți câinele în pace în timp ce mănâncă: după ce vasul cu mâncare este coborât pe podea sau așezat în stand, ar fi bine să pleci și să-ți lași animalul în pace, astfel încât să poată mânca în siguranță toată mâncarea, dar numai dacă ești sigur că nu este încearcă să-și controleze bolul, acest tip de comportament necesită ajustări pentru a evita alte probleme în viitor.
  • Decideți un timp pentru a mânca: Va fi util să hrăniți câinele în mod regulat și în anumite momente. Cel „șist” trebuie să știe că nu va primi mâncare în niciun moment al zilei, că există anumite puncte dedicate ritualului „sacru” al mâncării, altfel există riscul ca câinele să ceară în mod constant hrană. Amintiți-vă că câinele învață foarte repede ceea ce este interesant pentru ea, așa că își va aminti foarte repede timpul de hrănire și va aștepta acest moment.
  • Practicați o igienă bună: Bolurile din care câinele mănâncă și bea trebuie să fie întotdeauna curate pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, în resturile alimentelor din vas. Dacă alegeți hrănirea naturală cu alimente umede, resturile trebuie aruncate și nu utilizate la următoarea hrănire pentru a evita o posibilă intoxicație alimentară.
  • Nu vă exercitați câinele imediat după ce ați mâncat: După hrănire, câinele trebuie lăsat să se odihnească. De fapt, mulți câini se culcă spontan când își termină masa. Orice activitate fizică trebuie evitată: nu ieșiți la o plimbare lungă, nu vă faceți să alergați sau să vă jucați activ cu ea; amânați toate aceste activități cel puțin o oră după ce mâncați, altfel riscul de volvulus gastric crește semnificativ.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.