Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorSă vă plimbați câinele cu înțelepciune: reguli și sfaturi pentru cea mai bună cale

Să vă plimbați câinele cu înțelepciune: reguli și sfaturi pentru cea mai bună cale

Plimbarea cu câinele este și ar trebui să fie una dintre cele mai plăcute perioade ale zilei pentru proprietar și, desigur, pentru animalul său de companie.

Plimbarea câinelui: cum să vă pregătiți, ce să folosiți

Mersul în aer curat este cel mai bun mod de a-l determina pe câine să se miște pentru a cheltui energia „în exces” acumulată, chiar și pentru un câine care alăptează. Adăugați plăcere, un pic de dragoste și afecțiune la plimbare și stabiliți reguli. Odată ce am făcut cele de mai sus, vom avea ceea ce este, fără îndoială, cel mai eficient și productiv mod de a ne îmbunătăți relația cu câinele nostru, chiar și după plimbare.

Adică, pentru a crea o relație bună cu câinele dvs., este necesar să oferiți animalului de companie activitate fizică, pentru a obține ascultare completă și afecțiune de la el. De departe, cel mai bun mod de a vă antrena și de a vă antrena câinele este să faceți acest lucru în timp ce mergeți împreună afară.

Pentru ca o plimbare să fie productivă și, în același timp, să creeze o legătură puternică cu câinele, trebuie să vă amintiți întotdeauna că numai voi, liderul „haitei”. Aceasta înseamnă că în timpul plimbării sunteți „responsabil” și numai voi îi spuneți câinelui unde să meargă, și nu invers. O lesă scurtă și un guler în jurul gâtului câinelui pot fi de mare ajutor în acest sens, astfel încât să obțineți controlul maxim asupra animalului. Ar trebui să vă mențineți mâna relaxată în timp ce țineți lesa. Lesa trebuie să fie liberă. Nu trebuie să vă concentrați prea mult pe acest lucru, deoarece stresul va fi transmis câinelui, cel mai probabil determinând câinele să tragă de lesă.

Pentru plimbări, dacă este posibil, ar trebui să evitați utilizarea unui ham, deoarece acesta încurajează de obicei câinii să tragă proprietarul (perceput psihologic de câine ca un ham). Deși sunt preferabile lesele cu orice tip de guler în diferite lungimi, acestea ne ajută să controlăm mai bine comportamentul câinelui nostru.

Plimbarea câinelui: concentrați-vă asupra animalului dvs. de companie

Cel mai important instrument în timpul unei plimbări ar trebui să fie întotdeauna calmul și energia direcționată, care la rândul său vor fi transferate câinelui. Este ca o atitudine transformatoare care îți încurajează de fapt câinele să te urmeze. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să acordați atenția deplină, deplină doar cățelușului. Deci, de exemplu, o plimbare nu ar trebui să fie un loc și un timp pentru a comunica cu prietenii sau rudele, pe un telefon mobil, ar trebui să fiți complet ocupat cu câinele.

În timp ce vă antrenați cățelușul să meargă, amintiți-vă că a fi capabil să câștige mirosul și chiar să mergeți la baie ar trebui să fie un premiu pe care câinele dvs. ar trebui să îl câștige. Astfel, în prima parte a plimbării, trebuie să-l mențineți în mișcare constantă, imitând mișcarea înainte a „conducătorului haitei”, așa cum face un câine în căutarea hranei. După ce ați definit rolurile și ați stabilit un echilibru bun între conducerea lesei și calm, făcându-i câinele să înțeleagă că trebuie să fie supus, vă puteți relaxa puțin, permițându-i câinelui să adulmece calm teritoriul, „urmele” lăsate de semeni, să exploreze peisajul.

Un alt punct pe care merită să-l acordați atenție atunci când mergeți, astfel încât să meargă fără excese și cu un beneficiu maxim, este o întâlnire cu alți proprietari de câini și animalele lor de companie.

Acordați întotdeauna atenție în prealabil unei alte persoane cu un câine care este de la dvs., în timp ce vă aflați la o anumită distanță. Dacă vedeți că câinele merge în fața stăpânului sau cu cât îl „trage” mai mult, iar proprietarul pare mai anxios decât încrezător și observați, de asemenea, un limbaj corporal slab și vag (o combinație indicativă de posturi și mișcări ale diferitelor părți ale corpului uman, cu ajutorul cărora, gândurile, sentimentele și emoțiile sunt exprimate în mod semnificativ sau nu semnificativ. Limbajul corpului include și expresii faciale, gesturi, mers etc.), este posibil ca câinele său să manifeste un comportament nedorit dacă vă apropiați de el. În acest caz, tu și câinele dvs. ar fi mai bine să evitați o astfel de întâlnire.

Cu toate acestea, pentru ca o plimbare cu câinele să fie cu adevărat distractivă și să nu fie stresantă, există câteva reguli de „formă bună”, bun simț, precum și reguli prescrise de lege care trebuie respectate.

În Ucraina, nu există reguli uniforme pentru mersul câinilor, în fiecare regiune sunt stabilite la discreția administrației locale. Dar, mai presus de toate, amintiți-vă: prietenii noștri cu patru picioare trebuie ținuți în lesă pe stradă și în toate locurile publice, deși lungimea maximă a lesei nu este indicată, dar ar trebui redusă și să fie cât mai scurtă în locurile publice.

„Ruleta” nu ar fi recomandată, nici măcar pentru câinii mici, deoarece nu vă permite să aveți un control decent asupra câinelui, care poate fi dăunător și chiar periculos, de exemplu, dacă întâlniți un alt „iubitor de câini” cu un câine care nu este vaccinat. ” bune maniere ”, sau în cazul conducerii pe șosea, deoarece există riscul ca mașina să vă lovească animalul de companie dacă proprietarul nu poate reacționa la timp și schimbă semnificativ direcția animalului său de companie.

Plimbarea câinelui: ce spune legea

Legea, în 2020, permite câinilor să meargă, să alerge și să se jefuiască numai în zonele desemnate, precum și în parcuri sau locuri închise publicului. Chiar dacă sunteți convins că câinele dvs. este complet controlabil și ascultător, totuși, acesta nu este un motiv bun pentru al lăsa nesupravegheat în timp ce merge, deoarece câinele dvs. nu este singurul și nu știți niciodată cu cine s-ar putea întâlni, ci de asemenea, pentru că toți câinii, oricât de calmi și de buni ar fi, se pot regăsi oricând într-o situație în care, poate chiar din teamă, pot manifesta agresivitate necontrolată.

Poate un copil să meargă cu câinele?

Doar copiii cu vârsta peste 14 ani pot merge cu câinele afară! Și această regulă trebuie respectată, indiferent de mărimea sau rasa câinelui dvs.! Puteți pune probabil întrebarea: „ce se întâmplă dacă avem un Chihuahua?”. Răspuns, sigur va părea ilogic și crud pentru tine, chiar dacă este un cățeluș Chihuahua, totuși, doar un adult ar trebui să fie cu el la plimbare!

Această regulă, „între rânduri”, spune că „autoritățile competente” au dreptul să considere un câine care merge cu un copil sub vârsta de 14 ani ca fiind fără adăpost și să îl supună capturării și carantinei într-o instituție specială, cu toate din aceasta, consecințele, inclusiv materialele, ca să nu mai vorbim de stresul teribil pentru animal.

Plimbarea câinelui: bot - de folosit sau nu

Aceeași lege, sau mai bine zis normele generale adoptate în 1980, afirmă: un câine trebuie să fie întotdeauna într-un loc public, pe lesă și bot. Această regulă este, de asemenea, de neclintit, indiferent de rasa, mărimea și vârsta câinelui. Excepție fac câinii care servesc în organe și câinii care se plimbă în zone special amenajate sau vânează.

Adică, a doua oară, răspunzând la întrebarea dvs., trebuie spus că „prin lege”, Chihuahua dvs. ar trebui să stea în brațe în curte, cu botul, sau ar trebui să găsiți un loc echipat pentru câinii care merg.

După cum am scris deja mai sus, administrația locală stabilește regulile complete pentru mersul câinilor. Deci, de exemplu, la Kiev, într-un bot, ar trebui să umblați rase de câini excepțional de periculoase (rasele periculoase de câini sunt indicate în regulile stabilite), pentru alții se aplică regula mersului pe lesă.

Un colaps juridic are loc de nicăieri: acest fapt nu se potrivește cu legea principală, în care rasele nu au fost împărțite în periculoase și sigure, iar legea principală prevalează asupra deciziei administrației locale. Prin urmare, răspunzând al treilea timp la întrebarea dvs., trebuie spus: nici măcar un Chihuahua nu poate fi umblat fără bot.

Codul infracțiunilor administrative din Ucraina include un articol despre responsabilitatea proprietarului pentru plimbarea unui câine fără bot și fără lesă, dar nu spune nimic despre rasa câinelui. Răspunzând Al patrulea timp la întrebarea dvs., putem spune că chiar și proprietarul Chihuahua, „conform legii”, poate fi adus în fața justiției prin amendarea acestuia, pentru aceasta este suficient să chemați o ținută de poliție.

Ei bine, și, poate, ultima regulă care trebuie respectată întotdeauna, nu pentru că legea o impune, ci pentru că aceasta este o regulă de „formă bună” care formează o atitudine pozitivă a societății față de proprietarii de câini - este întotdeauna să ieși la plimbare cu saci sanitari pentru colectarea fecalelor animalului de companie.

Plimbarea câinelui: cum să-l scoți din drum

Când vă plimbați cu animalul dvs. de companie, trebuie să țineți cont de unele aspecte ale comportamentului animalului dvs. de companie pentru a evita întâlnirile neplăcute cu alți câini care pot transforma plimbarea într-un eveniment neplăcut. Nu ar trebui să ne gândim sau să ne așteptăm ca toți câinii, fără excepție, să se înțeleagă bine între ei: este normal ca, în special, bărbații adulți să simtă antipatie unul față de altul din diverse motive.

Prin urmare, atunci când te plimbi cu câinele tău, respectă-i preferințele: dacă nu vrea să cunoască sau să comunice cu alt câine dintr-un motiv cunoscut doar de ea, nu o forța să facă acest lucru trăgând de lesă pentru a o apropia de adversarul ei. În acest caz, nu trebuie să „rezolvați” luptele care cu siguranță vă vor strica plimbarea. La fel, ferește-te de proprietarii care vor să-și socializeze câinele cu orice preț, deoarece mulți câini pot percepe acest lucru ca pe o invazie a teritoriului lor, ca și cum fratele lor este prea rapid sau prea aproape de ea, așa că evită să te întâlnești și să păstrezi urmează cu încredere „propria mea cale”.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.