Câinele meu este bucuria mea!

Păstrarea câinilorÎmperecherea câinilor: tot ce trebuie să știți

Împerecherea câinilor: tot ce trebuie să știți

Procreere la câini, împerechere, și, de asemenea, un termen zoologic - împerechere: proprietarul unui prieten cu patru picioare, este mai bine să fii informat despre această problemă delicată decât să ajungi într-o situație nedorită.

Când decideți dacă aveți sau nu un câine în familia dvs., trebuie să luați în considerare nevoia naturală a acestuia reproducere. Ar trebui să fiți conștienți de diferitele nuanțe ale acestui proces, mai ales dacă este primul dvs. câine, care include: pregătitor, igienic, comportamental.

Cunoașterea procesului, fazelor și perioadelor împerechere la câini, vă va ajuta să fiți pregătiți pentru nevoile fiziologice ale câinelui dvs.

Mai ales dacă primul dvs. câine este o cățea, este și mai important să nu primiți o „surpriză” sub forma unei sarcini nedorite. Prin urmare, este important să fiți conștienți de stadiile de est atunci când pubertatea apare la câini și care este ritualul de îngrijire al unui câine mascul care preced împerechere.

Câini împerecheați: cățea

Dacă sunteți proprietar de câine de rasă pură și câinele dvs. este o cățea, ar trebui să așteptați până când ajunge la pubertate înainte de a vă gândi împerecherea. Acest lucru se întâmplă de obicei între a șasea și a douăzecea lună. Unul dintre factorii care au o influență decisivă asupra performanței reproductive este mărimea rasei; rasele de câini mici tind să fie mai fertile.

Se întâmplă adesea ca rasele mici de câini să aibă doi estrus pe an, dar această cifră poate varia în funcție de vârstă, starea de sănătate și calitatea hrănirii câinelui.

Dacă, din anumite motive (din motive medicale sau de specialitate), nu puteți sau nu intenționați să vă reproduceți, ar trebui să vă gândiți la sterilizare, perioada recomandată este cuprinsă între a șasea și a opta lună de viață. Procedând astfel, veți evita cu siguranță orice risc de sarcină nedorită la câinele dvs. Dar, în orice caz, depinde de dvs. să decideți.

Dacă, așa cum am menționat mai sus, proprietarul unui câine de rasă și a primit o evaluare de către expert nu mai mică decât „bună” (sau mai bine, „excelentă”), și nu are nici contraindicații medicale, și ați rezolvat-o a tricota, se recomandă să omiteți prima și a doua căldură. Acest lucru trebuie făcut, deoarece pubertatea nu coincide cu finalizarea dezvoltării fizice a câinelui. Este posibil ca câinele dvs. să aibă deja pui, dar este încă prea mic pentru a fi însărcinată.

Este necesar să îi oferim posibilitatea de a realiza o dezvoltare fizică deplină și armonioasă înainte de a deveni mamă.

Câini împerecheați: estru

Cățelele sunt împărțite în trei faze:

Proestrus (înainte de vânătoare): aceasta este faza dinaintea estului (aproximativ 9 zile), în care comportamentul cățelei se schimbă, ea pare nervoasă, devine obraznică, capricioasă, urinarea apare mai des (marchează teritoriul, ademenind bărbații). Va avea o descărcare roșiatică, umflarea organelor genitale (ansa crește). În această perioadă, ea atrage bărbații, dar nu vrea partener.

Estrus (vânătoare) sau căldură însăși: aceasta este faza în care cățeaua este fertilă, adică este în perioada cea mai favorabilă concepției. De obicei durează opt până la zece zile și este recunoscută printr-o descărcare gălbuie, roz deschis sau limpede. Ovulația autonomă are loc la un câine - o eliberare independentă de ouă (nu la fel ca la alte animale, de exemplu, la o pisică, în care este cauzată de coit - actul sexual); prin urmare, doar un raport sexual este suficient pentru debutul sarcinii.

De asemenea, este important să ne amintim că sperma supraviețuiește câteva zile în sistemul reproductiv feminin; deci chiar împerechere, care a avut loc în zilele premergătoare estrului poate fi benefic.

În cele din urmă, trebuie să știți că, fiind în căldură, timp de aproximativ zece zile, dacă „fata” a avut o „relație” cu parteneri diferiți, puii de la un tată diferit se pot naște în aceeași așternut.

Metestrus (perioada post-vânătoare): în această fază cățea nu mai dorește partener, umflarea organelor genitale scade treptat, secreția dispare, această perioadă durează de la 60 la 105 zile. Această perioadă este favorabilă dezvoltării sarcinii.

Trebuie remarcat faptul că în această perioadă a ciclului, cățelele „bătrâneții” dezvoltă destul de des patologii ale uterului, cum ar fi, de exemplu, piometra - o boală cauzată de un proces inflamator.

A patra fază, care nu este în căldură - Anestru (nu la vânătoare), aceasta este o perioadă de inactivitate a activității sexuale, adică stadiul de odihnă sexuală relativă, care durează de la 90 la 150 de zile (indicatorii variază foarte mult, în funcție de mărimea rasei).

Ultimul punct important: nu uitați că cățeaua nu trece prin menopauză, desigur, vârsta îi afectează gradul de fertilitate, dar poate rămâne însărcinată chiar și la o vârstă înaintată.

Câini împerecheați: mascul

Primele informații importante sunt că bărbatul ajunge la pubertate, adică este capabil să fertilizeze o cățea, la vârsta de aproximativ 8-10 luni, dar, la fel ca o cățea, aceasta depinde de mărimea rasei.

În acest stadiu al vieții, masculul atinge de obicei dezvoltarea fizică deplină și capătă un aspect adult, poate fi „identificat” după standardul rasei.

Dacă, dintr-un anumit motiv (pentru medic sau expert) nu puteți sau nu veți lucra la reproducere, ar trebui să vă gândiți la castrare, perioada recomandată între primul și al doilea an de viață, în funcție de mărimea rasei. Făcând acest lucru, veți evita cu siguranță multe dintre riscurile unor factori de comportament nedorite și probleme medicale la câinele dvs. Dar, în orice caz, depinde de dvs. să decideți.

În timpul fazei pubertății, nivelul de testosteron la bărbat crește și, prin urmare, el poate trăi o viață sexuală activă. Câinele dvs. este atras de mirosul de căldură pentru prima dată.

Un câine activ sexual poate detecta prezența unei cățele „care curge” în aer și poate reacționa după cum urmează:

  • curge saliva
  • scâncete
  • zgâriind ușa din față
  • scapă de pe teritoriul său pentru a merge în căutarea unei cățele
  • într-o plimbare trage lesa puternic, cinstind cățea în căldură

Pubertatea și comportamentul sexual la un câine de sex masculin

Este necesar să se distingă pubertatea câinelui mascul de comportamentul sexual care poate apărea chiar și la puii de cinci săptămâni. O cușcă pentru câini (se spune „câine”) este un punct important în comportamentul social al unui câine adult.

De fapt, această acțiune este adesea folosită ca semn al dominanței. Un câine supus va suporta „călărie”, un câine dominant, dacă „se așează” de un alt câine, va reacționa agresiv. Din acest motiv, socializarea câinelui este foarte importantă, astfel încât să asimileze posibilele riscuri de la cățeluș.

În practică, adulții sunt, de obicei, răbdători și vor lăsa cățelușul să facă cușca, dar într-un stil bun (posibil cu un mârâit inofensiv) vor da clar că nu ar trebui. Cu toate acestea, dacă sunt doi bărbați adulți, acest comportament poate provoca o luptă serioasă - fii atent!

Împerecherea: ritual de împerechere

Un mascul detectează căldura prin miros. Curtea va începe cu „domnul” dând din coadă, încercuind „doamna” și adulmecând-o. După primirea aprobării, curtarea se poate transforma în diverse jocuri, cum ar fi urmăririle sau „ronțăiturile” ușoare.

Câinele în aceste momente se poate apropia de cățea și își poate pune capul pe spatele ei; Acest comportament este echivalent cu faptul că bărbatul cere acordul femeii. Dacă cățeaua îngheață, mișcându-și coada în orice direcție și rămâne nemișcată, ea acceptă condiționat cererea câinelui pentru împerechere.

Ritualul de curtare variază foarte mult în funcție de experiența sexuală a bărbatului, care poate fi mai mult sau mai puțin părtinitoare. Destul de des, există câini agresivi sau foarte persistenți care pot încerca să forțeze cățeaua partener.

Dacă proprietarul câinelui cunoaște natura „iubitoare” a câinelui său, el ar trebui să acorde o atenție specială prezenței femelelor în căldură în apropiere.

Dacă intenționați tricotare cu un mascul de rasă pură, care a primit o evaluare expertă de cel puțin „excelent” (admiterea la reproducere), regula nescrisă este împerechere cu un câine pe teritoriul său, astfel încât să se simtă mai confortabil și mai încrezător.

Câinii împerecheați: durata

Următoarea etapă a „ritualului căsătoriei” este ea însăși împerechere, în care masculul intră în femelă dacă aceasta din urmă se află în poziția corectă. Partea superioară a penisului masculin, umflată în interiorul vulvei, formează ceea ce se numește „blocare”.

Acesta servește pentru a preveni separarea câinilor, după care începe ejacularea (ejaculare) și aceasta este faza de cea mai lungă durată. Împerecherea durează de obicei între două și douăzeci de minute (există momente în care „blocarea” durează până la o oră).

După împerechere este necesar să așteptați aproximativ zece minute pentru ca câinii să se disperseze fără durere și în acest caz va fi impracticabil și chiar periculos să încercați să forțați această fază, care necesită timp.

Câinii împerecheați: prima dată

În cazul în care ambii câini nu au experiență, dar cu siguranță avem nevoie de ei a lega, poate fi necesar să-i ajutați manual, dar va fi de preferat să aveți o persoană cu experiență - un îngrijitor de câini, medic veterinar sau un crescător „experimentat”.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.