Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniFără cuvânt cheie

Fără cuvânt cheie

Patria - China.

Descriere:

Mops - una dintre cele mai frumoase și mai nobile rase din istorie.

Mops este o rasă antică chineză și este foarte apreciată pentru fața sa expresivă și coada uimitoare.

Există unele rase care au origini cu adevărat neașteptate și una dintre ele - Mops: vorbim despre un câine mic - „leul ceresc al lui Buddha”, Fără cuvânt cheiecare este menționat în primele manuscrise chinezești, s-a născut și s-a răspândit în China (se spune că împărații confereau rangul de nobilime femeilor ca soții), și apoi au devenit populari și iubiți în Europa datorită negustorilor care i-au adus din Est ca un dar scump pentru oamenii nobili... Mai târziu, acești câini au fost aduși în Olanda, unde au devenit instantaneu foarte populari.

„Pug” (denumirea în engleză a rasei) a ajuns în Anglia în timpul lui William al III-lea.

De atunci, această rasă cu un aspect cu adevărat uimitor și distinctiv s-a răspândit în toată Europa, devenind unul dintre cele mai populare animale de companie din lume.

A însoțit doamnele care au fost odinioară aristocrația europeană: prezența Mops înregistrat împreună cu Maria a II-a și Iosifina de Beauharnais și regina Victoria a Angliei.

Pe vremea noastră, el a fost și rămâne întotdeauna un câine foarte popular, chiar și printre VIP-uri, dovadă fiind fotografiile de pe rețelele de socializare postate de Avril Lavigne, Jessica Alba și mulți alții. Nu uita asta Mops a fost unul dintre câinii preferați ai lui Andy Warhol.

Mops una dintre cele mai bune rase de câini domestici: este afectuos cu întreaga familie, în timp ce la prima întâlnire este neîncrezător cu străinii (în ciuda dimensiunilor sale, - Fără cuvânt cheieexcelent câine de pază). Este loial, extrem de inteligent și cu un simț înnăscut al demnității.

Dacă poate părea hiperactiv în copilărie, nu vă faceți griji: pe măsură ce îmbătrâniți, veți descoperi că îi place să petreacă ore în șir pe un scaun în sufrageria din fața televizorului.Fără cuvânt cheie

Acest lucru nu este foarte bun, deoarece, în combinație cu o dietă greșită, riscul de obezitate crește. În ciuda calmului său, el încă iubește jocurile active, așa că trebuie să-l mențineți într-o formă bună și, din când în când, să-l faceți să se miște.

Are o natură jucăușă și foarte depreciată de sine: nu lăsa leneșa lui să te păcălească, Mops - Acesta este un câine care își dorește cu adevărat și ar trebui să primească activitate fizică sub formă de plimbări lungi sau jocuri în aer liber, dar nu îl suprasolicită. Deci, acesta este un animal complex, nepotrivit pentru toată lumea, care necesită un proprietar care nu va lăsa procesul de creștere și întreținerea ulterioară a câinelui să-și urmeze cursul.

Caracteristicile rasei:

Fără cuvânt cheieMulți care vor vedea pentru prima dată Mops probabil vor spune că acesta este un animal irezistibil: vorbim despre un mic molossoid cu o înălțime de 20-33 cm și o greutate ideală care nu depășește 8 kg.

Haina sa este netedă, scurtă, strânsă și poate fi de culoare argintie, cais, roșu sau negru. Spunem că acestea sunt culori clasice, în timp ce există și alte nuanțe, dar mult mai rare.

Există o „mască” neagră aproape reală pe față, care îi conferă acel aspect și stil unic care îi plac multor oameni și face ca „fața” să arate cu adevărat ciudată.

Există multe riduri pe cap, se spune că în ele puteți vedea caracterul chinezesc asemănător unui sigiliu imperial, iar acest lucru sporește și mai mult gustul pentru el. Un bot aplatizat și o limbă veșnic proeminentă fac restul.

Urechile sale mici și negre îi conferă un aspect și mai distinctiv: la unele exemplare au forma unui „trandafir” care este îndoit în spate, în altele - „nasturi” cu petale îndoite în direcția ochilor.

Și dacă ne uităm la al nostru Mops în general, nu putem să nu observăm și să apreciem coada sa înaltă și curbată. Dragoste adevarata!

Speranța de viață:

Pugs au nevoie de atenție și de îngrijire zilnică, adecvată de la proprietarul lor: sunt predispuși la probleme respiratorii (ați fost atenți la ce sunet scoate atunci când respiră?). Aproape pare a fi victima unor crize de astm.Fără cuvânt cheie

Din acest motiv, este una dintre cele mai intolerante rase pentru temperaturi ridicate.

O altă latură subtilă sunt ochii, care trebuie întotdeauna monitorizați: de fapt, aceasta este o rasă foarte sensibilă la anumite patologii, cum ar fi conjunctivita, cheratita pigmentară și atrofia progresivă a retinei. Aceste probleme pot provoca orbire la câine. Speranța medie de viață 13 - 15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.