Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniMastiff tibetan

Mastiff tibetan

Patrie - Tibet.

Descriere:

Mastiff tibetan, sau mastinul tibetan, nimic mai mult decât un câine legendar datorită originii sale antice și a faptului că această rasă a trăit mult timp în zona închisă a Tibetului și pe versanții munților Himalaya (există documente documentate ale mastinului tibetan în 1121 î.Hr.), apoi un exemplar a fost prezentat ca un cadou împăratului chinez), fără îndoială, și-a păstrat majoritatea trăsăturilor originale de-a lungul secolelor.

El este un fel de „câine” simbol al Tibetului, care a lăsat o amprentă specială în cultura sa, unde, în ciuda acestui fapt, a fost mult timp sub amenințarea cu dispariția. Mastiff tibetanÎn jurul anilor optzeci ai secolului al XIX-lea, Edward al VII-lea - regele Marii Britanii și Irlandei, împăratul Indiei a adus mai multe exemplare la Londra (câinii au ajuns apoi la grădina zoologică și au adus primii urmași pe pământul britanic), iar astăzi, pentru a defini mai bine caracteristicile, este necesar să se distingă Mastiff tibetan locuind în Tibet și pe cei care s-au născut și au fost păstrați în Anglia.

Primele sunt aproape imposibil de îmblânzit, tind să muște și să fie agresive, în timp ce cele din urmă sunt mult mai docile și pașnice.

Ce putem spune despre curent Mastiff tibetan? Bineînțeles că este un câine de pază! Are încă un caracter imprevizibil și nu este ușor de gestionat. În ciuda acestui fapt, el trebuie să aibă un contact constant cu proprietarul său, este foarte atașat de familia sa, care în prezența sa se va simți sută la sută protejat, deoarece se simte responsabil pentru acest lucru, este foarte atractiv datorită aspectului său, acesta este un câine care își păstrează independența, care poate părea și ea destul de rece și detașată.

Prin urmare, acesta nu este un câine potrivit pentru toată lumea. Este necesar să alocați mult timp socializării câinelui de la cățeluș pentru a-și înmuia caracterul puțin mai târziu. Nu este un iubitor de străini și copii din cauza destinului său (cu aceștia din urmă trebuie să fii foarte atent datorită naturii sale imprevizibile), Mastiff tibetande aceea nu se obișnuiește cu străinii.

Acesta nu este un câine obișnuit, în ciuda faptului că Mastiff tibetan își petrece cea mai mare parte a timpului făcând pui de somn, este activ și foarte atent la orice mișcare mică sau zgomot, mai ales noaptea. Este un câine puternic, sănătos și foarte curajos.

Acest câine mare este considerat unul dintre cei mai scumpi câini din lume.

Această rasă este literalmente înconjurată de o aură de legendă care a însoțit-o de secole. De la Aristotel, care i-a descris ca fiind câini feroce, care provin din încrucișarea câinilor și a tigrilor, până la Marco Polo, care îi descrie, în schimb, la fel de înalți ca un măgar și la fel de puternici ca leii, și chiar latrând Mastiff tibetan considerată o trăsătură unică și deosebit de valoroasă a rasei, pentru unii seamănă cu sunetul unui gong de cupru.

Mastiff tibetan denumit deseori progenitorul tuturor molosilor. De fapt, vorbim despre un câine care, datorită izolării din zonele înalte din Tibet, a păstrat unele dintre caracteristicile tipice molossoidelor. El și-a păstrat puterea și măreția înfățișării sale, chiar dacă, în comparație cu descrierile acestei rase de câini din trecut, arată mai stabil și mai liniștit. Acești câini nu mai sunt considerați animale periculoase, în schimb pot fi lăudați pentru calmul lor și ușurința cu care putem trăi cu ei.

Desigur, această rasă de câine nu este potrivită pentru toți oamenii. Acesta este un câine sfidător și, în primul rând, din punct de vedere al caracterului. Mastiff tibetan este un câine de pază Mastiff tibetancâine (acesta este unul dintre cei mai buni câini de pază de pe planetă). Datorită dimensiunilor sale, este mai bine să îl păstrați în aer liber, nu este foarte potrivit pentru a locui într-un apartament. Este un câine foarte inteligent și alert, care tinde să fie rezervat. Acesta este un câine care nu permite să-i înțeleagă intențiile, are nevoie de un proprietar care este gata să dea dovadă de conducere absolută și să înțeleagă perfect psihologia canină. Fără disciplină strictă și părinți persistenți, un câine poate deveni imprevizibil și periculos. Este renumit pentru curajul său. Nimic nu pare să-l sperie. Ar fi frumos dacă ar comunica foarte mult cu alte persoane din copilărie. Cu cât ai mai multe contacte cu oamenii, cu atât relația ta cu ei va fi mai bună în viitor. Scopul ar trebui să fie acela de a-l determina să reducă puțin tonul.

Caracteristicile rasei:

Mastiff tibetan este o rasă gigantică, cu un cap mare, puternic și greu. Are o coamă groasă. Botul este scurt și lat. Nasul este lat și urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare și înclinate, care sunt transportate înainte când sunt alerte. Urechile sunt acoperite cu fire foarte moi și scurte.

Ochii sunt căprui, ovali și ușor înclinați, aspectul este sever. Coada este de lungime medie răsucită pe spate și acoperită cu un strat lung și gros de păr, de asemenea este un strat subțire dens, dar în lunile de vară devine destul de rar. Blana masculilor este mult mai groasă decât cea a cățelelor.Mastiff tibetan

Culoarea învelișului său este negru, maro, negru cu roșu sau diferite nuanțe de gri. Este un câine impunător și puternic, cu o structură osoasă solidă. Membrele sunt drepte și puternice. Mastifful tibetan are construirea unui mare luptător. Înălțimea variază de la 66 cm pentru bărbați și 61 cm pentru cățele, iar greutatea variază de la 45 la 72 kg pentru bărbați și 34 până la 54 kg pentru cățele.

Speranța de viață:

Mastiff tibetan este un câine de lungă durată, cu o speranță de viață de 14-15 ani, cel mai adesea cu sănătatea sa, nu vor exista probleme. Trebuie să acordăm puțină atenție unei diete care trebuie echilibrată, mai ales în primele luni de viață. Creșterea mastinului tibetan trebuie să fie lentă, dar constantă.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.