Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine de munte elvețian mai mare

Câine de munte elvețian mai mare

MARE CÂINE DE MUNTE ELVEȚIAN

Patria - Elveția.

Descriere:

Gigantul clasic, care a fost întotdeauna alături de om de milenii: acesta Mare câine elvețian - asistent al ciobanului unei turme de vite.

Câine de munte elvețian mai mare este unul dintre cei mai mari câini pe care îi puteți întâlni. Acesta este un adevărat colos, pe care mulți îl confundă cu câinele de munte Bernez și care poate fi considerat un „văr mai puternic”.

În primul rând, este pertinent să subliniem că avem de-a face cu cazul clasic al „gigantului remarcabil”: Mare câine elvețian are o masă gigantică, dar absolut nu agresivă. Pe această pagină vom încerca să prezentăm principalele caracteristici ale acestei rase, să înțelegem care este originea ei și să oferim câteva sfaturi utile pentru îngrijirea unui astfel de „monstru”, care, după cum probabil ați ghicit deja, nu este potrivit pentru toate condițiile de viață.

Conform unor rapoarte, istoria acestui "colos de blană" începe acum 5000 de ani și este strâns legată într-un singur fir cu multe tipuri de activități umane.

Romanii l-au folosit pe strămoșul său direct pentru expediții clare în Alpi: era un mastin cu o sănătate bună și o combinație excelentă de inteligență spațială și memorie. Era foarte potrivit pentru gestionarea turmelor aproape independent de persoană, așa că era principalul deținător al turmei de bovine și, de asemenea, era asociat cu războiul sau lunga tranziție a informațiilor. Cu toate acestea, abia la începutul secolului al XX-lea rasa a fost catalogată în cele din urmă, grație intuiției profesorului Albert Heim, care a observat și a subliniat diferența de mărime și lungime a blănii în comparație cu câinele de munte „clasic” Bernez.

Nu există multe alte dovezi istorice cu privire la origine Grossov (așa cum se numește în Germania), totuși, așa cum am menționat deja, aceasta este o rasă care a fost întotdeauna foarte valoroasă pentru diferite tipuri de activități umane. În special, datorită abilităților lor naturale de „păzitori”, au devenit răspândite în rândul țăranilor și măcelarilor până când au devenit ajutoarele lor principale în gospodărie. Au început să fie folosiți ca crescători de vite și măcelari, câini de tracțiune - negustori și câini de pază printre țărani.

De-a lungul secolelor, rasa a suferit unele schimbări, rămânând însă destul de recunoscută. Cu toate acestea, a existat o perioadă, să zicem în anii 1800, când Câine de munte elvețian mai mare, trecându-i ca Sfântul Bernard. Asemănările sunt incontestabile, în plus, la acea vreme cererea pentru St. Bernards era destul de mare, așa că acest lucru explică motivul acelei „înșelăciuni” bizare.

Am spus că chemarea păzitorului și păstorului turmei va fi scrisă pentru totdeauna în sângele acestui uriaș om cu inimă bună, dar nu numai. Marele elvețian a fost folosit și ca un adevărat câine militar (în timpul celui de-al doilea război mondial, armata elvețiană a folosit în mod activ acești câini ca animale de tragere în loc de cai) și ca paznic.

În ciuda greutății și dimensiunilor sale, este o rasă cu adevărat blândă. prin urmare elvețian destul de ușor de dresat, dar trebuie să țineți cont de încăpățânarea acestor câini, este în genele lor. Dacă prietenul tău cu patru picioare nu vrea să facă ceea ce îi ceri de la el, el poate pur și simplu să se așeze sau să se întindă pe pământ și să te ignore flagrant, nu se poate face nimic, încăpățânarea este o trăsătură caracteristică a rasei. Însă un proprietar cu experiență nu va avea nicio dificultate în a alege câteva trucuri pentru a-l depăși.

Totuși, nu credeți că acesta este un câine pe care cineva îl poate urca pe cap: este bun, bun, dar departe de a fi prost, nu agresiv, dar cu un instinct foarte dezvoltat pentru apărător. Prin urmare, înainte de a enerva un „munte de lână” ca el, este mai bine să te gândești de două ori. Pe scurt, acesta este un gigant absolut loial și de ajutor, foarte atașat de proprietar și de familie în general.

Câine de munte elvețian mai mare, nu-i place să stea singur prea multe ore și va suferi de „sindromul singurătății”. Câinele este, fără îndoială, jucăuș, dar nu deosebit de intruziv. Cu toate acestea, îi place să interacționeze cu alți câini și cu oamenii pe care îi va întâlni.

Pentru conținut Brut, fără îndoială, o casă privată cu o zonă mare împrejmuită, unde ar putea să se mute și să se joace mult, este cea mai potrivită. Dacă va locui într-o volieră, asigurați-vă că câinele este protejat de umezeală, căldură și ploaie. Dar, în orice caz, este imposibil să-l ții tot timpul în cușcă în aer liber, fără a-i oferi ocazia să alerge liber, altfel câinele poate dezvolta o stare nevrotică, agresivitatea va crește, iar câinele nu va putea să-și dea seama în ceea ce este cu adevărat frumos.

Caracteristicile rasei:

Având în vedere dimensiunea sa, îl putem cataloga imediat ca un molossoid, unul dintre cele mai mari și mai puternice din existență. Are un cap mare și puternic, care arată înălțat și este destul de proporțional cu restul corpului său. Urechile sunt, de asemenea, ridicate, de obicei de dimensiuni medii. Ochii sunt întunecați, în formă de migdale, cu o strălucire de inteligență și destul de expresivi. Coada atârnă atunci când câinele este calm, greu.

În general, vorbim despre un piept puternic, muscular, convex și membre puternice. Acordați atenție proporțiilor: diferența dintre lungimea corpului și înălțimea greabanului este de 10: 9, iar între adâncimea pieptului și înălțimea la greabăn este întotdeauna 1: 2. Raportul dintre lățimea craniului și lățimea botului este de 2: 1.

Botul nu este ascuțit, nasul este negru clasic. Buzele sunt negre și fără pete: bine potrivite și, în general, nu foarte dezvoltate. Maxilar puternic. Acesta este câinele care nu sală.

Greutate: un specimen de mascul adult poate ajunge la 80 kg, iar cățelele - aproximativ 60 kg. Aceasta este norma pentru câinii uriași. Rețineți că o altă caracteristică a rasei este că puiul dvs. va crește destul de încet, atingând maturitatea și forma finală până la vârsta de aproximativ 3 ani.

Culoarea este destul de tipică pentru câinii de păstor, care include trei culori: negru, alb și roșu-roșu. Partea inferioară a hainei este un amestec de culori: negru și ciocolată, sunt permise pete albe pe bot, precum și pe labe, pe piept și pe vârful cozii.

Dar petele, așa cum am menționat deja, nu sunt doar albe: există întotdeauna marcaje maro-roșiatice deasupra ochilor câinelui. Dar dacă vizual, la nivel cromatic, Câine de munte elvețian mai mare foarte asemănător cu „fratele său mai mic” câine de munte Bernez, adică o diferență semnificativă în lungimea hainei: primul este mai scurt decât cel al celui de-al doilea „stufos”.

Speranța de viață:

Brut nu un sprinter, dar are un temperament extraordinar și, de asemenea, un bun înotător. Durata sa de viață, cu îngrijire și hrănire adecvată, este de aproximativ zece ani: așa cum se întâmplă adesea cu câinii din această masă, din păcate, aceștia nu sunt animale cu viață foarte lungă.

Câine de munte elvețian mai mare nu un câine deosebit de exigent în ceea ce privește conținutul. Desigur, trebuie să vă ocupați de dimensiunile sale, așa că de fiecare dată când trebuie să-l spălați, să-l curățați sau să-l luați undeva cu voi, va fi o treabă destul de dificilă.

În afară de asta, acest câine este minunat, destul de rezistent la îngheț, periajul zilnic poate fi suficient de rapid (până la urmă părul este scurt) și, deși poate părea ciudat, acest gigant elvețian nu mănâncă prea mult. Putem spune din motive întemeiate că nu este deloc un câine „lacom”. Gigant da, dar groapă fără fund - nu.

Dacă aveți o casă cu un teren și căutați un tutore de încredere, dar neagresiv, poate chiar blând cu copiii dvs., Mare câine elvețian ar putea fi o alegere excelentă pentru tine.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.