Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniMastiff spaniol

Mastiff spaniol

Patria - Spania.

Descriere:

Mastiff spaniol este un câine a cărui dată de origine este pierdută în zorii istoriei umane. El a ajutat întotdeauna oamenii, mai întâi ca un protector de neînlocuit al animalelor, iar acum ca un câine de pază care va face imposibilul pentru a-și proteja familia și bunurile.

Un mare prieten al copiilor, blând și calm, care cu siguranță te va face să te simți mereu în siguranță în prezența lui.

Mastiff spaniol rasa foarte veche. Pe Platoul Castilian, un platou din Spania și Portugalia, care ocupă cea mai mare parte a Peninsulei Iberice, au fost găsite rămășițele câinilor foarte mari datând din epoca fierului (se crede că molosienii au trăit în neolitic în Europa Centrală).

Mastini spanioli provin din teritoriile Asturia, Cantabria, Leon și Zamora. Deja în Evul Mediu, el însoțea ciobanii când conducea animale. Spre deosebire de ceilalți ciobani care conduceau vite sub controlul unui cioban, Mastiff-ul spaniol era potrivit și pentru un rol diferit, el fiind, de asemenea, extrem de potrivit pentru protejarea turmei de prădători, în special de lupi.

Chiar și oamenii nobili dețineau acești câini. Pictura iluzională a lui Diego Velazquez, Meninas, creată în 1656, prezintă prințesa Margareta, fiica cea mai mică a regelui Filip al IV-lea al Spaniei, și membri ai familiei regale și curteni, precum și un exemplar excelent Mastiff spaniol.

Acesta este un câine foarte inteligent căruia îi lipsește frumusețea; aspectul său prezintă ambele aceste calități. Rustic, afectuos, blând și nobil, acest câine este foarte rezistent față de animalele sălbatice și străini, mai ales atunci când trebuie să protejeze proprietatea proprietarului sau turma. Prin comportamentul său, putem vedea că este un câine încrezător în sine, care își dozează puterea, pentru că își dă seama de puterea sa enormă.

Datorită dimensiunilor sale mari, este recomandabil să aveți propria casă pentru întreținerea sa, este de dorit să aibă un teren cu o grădină unde Mastiff spaniol ar putea crește și trăi în ritmul meu. Viața urbană poate fi stresantă pentru el, deoarece este mai predispus la singurătate și comunicare exclusiv cu familia sa.

Soluția ideală ar fi să trăiești la țară. Atunci nu ar trebui să cheltuiți mult efort fizic și timp pentru mers, ceea ce poate fi dificil atunci când locuiți în oraș.

Mastiff spaniol este un excelent câine de companie, paznic și protector. În plus, este un vânător excelent, este capabil să vâneze chiar și cele mai mari animale, cum ar fi un urs sau mistreț. Este încă folosit ca un câine de păstorit, dar mai des ca însoțitor în ferme și ferme, fiind un câine de pază neînfricat în teritoriu și un protector pentru familie.

Mastiff spaniol un câine gânditor care iubește tăcerea. Trăiește bine într-o familie care îi respectă caracteristicile și nevoile și nu-l obligă să aibă prea multe activități comune.

Este o rasă care aparține grupului de câini de munte și de vite care au trăit singuri pentru perioade lungi de timp sau cel puțin au avut un contact redus cu oamenii.

Aceste tipuri de câini sunt unele dintre puținii care trăiesc mai bine în afara casei, decât un contact strâns cu familia lor. Sunt, desigur, afectuoși și devotați cercului familial, dar preferă liniștea grădinii în fața vieții haotice din casă.

Mastiff spaniol, se înțelege bine chiar și cu cei mai mici copii, protejându-i în orice situație dificilă. El va avea mereu grijă de ei, experimentând necumpătarea copiilor. Cu toate acestea, acesta este un câine care poate ajunge la o greutate de 100 kg, deci este necesar să îi învățați pe copii să respecte acest imens câine de familie.

Dimensiunea și lipsa de dorință de a se asocia cu alte persoane sau animale pot face dificilă existența Mastiff spaniol, dacă locuiți într-un oraș sau într-un apartament mic. De obicei, nu interacționează cu alți câini de același sex.

Caracteristicile rasei:

Primul standard a fost dezvoltat de FCI în 1946. În timpul nostru, selecția și reproducerea rasei vizează menținerea caracteristicilor existente Mastiff spaniol, astfel încât să poată funcționa ca un câine de companie, paznic și protector.

Capul este mare și puternic, picioarele nu sunt prea stresate. Dinți puternici, mari și ascuțiți, cu o bună aderență; molari puternici. Ochi de migdale, de preferință maro închis. Pare nobil, atent, inteligent și dulce, dar serios când joacă rolul unui câine de pază. Urechile sunt de dimensiuni medii, în formă de triunghi. Coada este puternică și flexibilă, iar atunci când câinele este agitat sau în mișcare, se ridică sub forma unei sabii. Mers - mai ales la trap, armonios și maiestuos. Fără ritm.

Învelișul este dens și grosier, de lungime medie, neted. Culoarea standard este nedeterminată, cu preferință pentru culorile uniforme: galben, roșu, ghimbir (roșu), negru, lup și pete. Culoarea combinată (cu dungi și pete) și gulerul alb sunt de asemenea apreciate. Nu există o limită maximă de dimensiune, întrucât un câine mai înalt este evaluat mai sus, cu condiția să fie într-o proporție armonioasă.

Limitele minime sunt de 77 cm pentru bărbați și 72 cm pentru cățele, dar se apreciază dacă masculul are peste 80 cm și cățeaua are 75 cm. Greutatea, deși nu este specificată în standard, este de cel puțin 52 kg., Pentru cățele și nu mai mult de 100 kg., pentru bărbați.

Speranța de viață:

Acesta este un câine care are, în general, o stare bună de sănătate. Cât trăiește mastiful spaniol? În medie, cu o îngrijire adecvată, poate trăi până la 10 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.