Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine lup cehoslovac

Câine lup cehoslovac

Patrie - Cehoslovacia, Slovacia.

Descriere:

Câine lup cehoslovac pare o încrucișare bună între un câine și un lup. Și, în realitate, așa este cu adevărat. Este o rasă creată artificial prin experimente specifice și precise care au avut loc în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Prin urmare, vorbim despre o rasă relativ recentă, deoarece experimentele menționate anterior au fost efectuate în 1955 sub conducerea locotenentului colonel Karel Hartl, în perioada postbelică, ținând cont de doctrina militară (armata ar fi trebuit să folosească câinii ca experiment de succes) și conform scenariului Cehoslovaciei de atunci. Scopul a fost crearea unui hibrid câine / lup în care să încerce să sublimeze și să consolideze cele mai bune caracteristici ale ambelor.

Pe de o parte, rezistența brută și întărirea oțelului lupului, pe de altă parte, o mare versatilitate și predispoziție la antrenamentul și antrenabilitatea câinelui. Pe scurt, ideea a fost de a combina atitudinea socială a câinelui cu spiritul sălbatic al lupului.

Să ne scufundăm în detaliile acestei serii de experimente.

Aproximativ cincizeci de câini ciobănești germani au fost selectați (dintre cei cu abilități speciale de lucru) și încrucișați cu un lup adevărat. Particularitatea acestuia din urmă a fost că alegerea a fost departe de a fi simplă și rapidă; de fapt, a durat câțiva ani. Chiar și poreclele exemplarelor selectate au supraviețuit: Brita, Argo, Sharik și Lady, lupi carpați de tip eurasiatic.

Ani mai târziu, în zilele noastre, nu este ușor să se urmărească exact ce procent de sânge de lup curge în venele acestor maiestuoase „Câinii ciobănești” cehoslovaci. Acest lucru se datorează faptului că după finalizarea experimentului și organizatorii au fost mulțumiți de rezultatele sale, în următorii ani selecția a fost efectuată prin încrucișarea exemplarelor obținute și, din nou, a Ciobanilor germani, dar va fi întotdeauna prezent în venele lor.!

La ce își datorează faima această rasă? La ce se folosesc cel mai des câinii din rasă? Câine lup cehoslovac (în cehă československý vlčák, în slovacă československý vlčiak)?

Să începem prin a răspunde la a doua întrebare, care este despre cea mai frecventă utilizare a acestui uimitor break: având în vedere caracteristicile sale fizice și disciplina excelentă, această rasă este folosită pentru operațiuni militare, căutare și salvare și protecție și servicii de pază (grănicerii cehoslovaci folosesc Vlchakov pentru paza frontierei), pentru a lucra pe traseu, ca un câine de păstorit, precum și pentru vânătoare și sport și chiar remorcare.

Răspunsul la prima întrebare poate fi ușor „neașteptat”. Câine lup cehoslovac în 1990 a devenit o adevărată „vedetă de la Hollywood”!

Poate că nu vă amintiți acest lucru, dar rasa îi datorează o parte din faima Dancing with Wolves, care a jucat împreună cu regizorul și actorul principal Kevin Costner Câini lupi cehoslovaci, Buck și Teddy. Filmul a devenit ulterior un film de cult din anii nouăzeci, a fost listat în Biblioteca Congresului SUA și a primit numeroase premii și premii.

Este demn de remarcat faptul că recunoașterea națională oficială a rasei a avut loc la mulți ani după experimentul anilor 50, în acest caz în 1982, iar în 1999 standardul rasei a fost înregistrat în Federația Internațională Cinologică FCI.

În ceea ce privește aspectele estetice și comportamentale, atunci Câine lup cehoslovac este situat la intersecția caracteristicilor lupului sălbatic eurasiatic și a ciobanului german. Acesta este un câine foarte activ și independent, dar în același timp foarte loial și ușor de dresat.

caine lup ascultător, dar nu va permite „să stea pe capul său”. Spre deosebire de lupul sălbatic, această rasă este bine dispusă să tolereze prezența oamenilor și să lucreze îndeaproape cu ei. Dar nu numai: este foarte credincios; această ultimă caracteristică este valabilă și pentru lupul sălbatic, dar în raport cu haita sa.

Vorbind despre haită, putem spune că tocmai datorită ideii de „comunitate” încorporată în capul ei, această rasă are nevoie de o ierarhie foarte specifică pentru a câștiga respect: astfel încât trebuie să îți îndeplinești foarte clar rolul în „haită” și să nu vor exista mari probleme în creșterea ta Câine lup cehoslovac. În special, cățelele sunt foarte atașate de casă și de conceptul familiei, sunt foarte loiale, dar au un sentiment de protecție foarte dezvoltat pentru cățelușii lor (adesea și de la oameni și copii!).

Talentul pe care această rasă l-a împrumutat fără îndoială de la verișoara sa sălbatică și feroce este un sentiment de orientare superioară și capacitate excelentă de rezolvare a problemelor în situații în aer liber în care alte rase de câini nu au șanse de succes. Câine lup cehoslovac - este un „prădător” folosit de agențiile de aplicare a legii în situații de urgență atunci când este necesar să ajute persoanele aflate în dificultate.

Întrețineți și îngrijiți Vlchakom suficient de simplu. Este inteligent, calm și loial. Deși sângele lupului sălbatic curge în sângele său, nu este o rasă agresivă. Prin urmare, rareori își atacă semenii sau oamenii fără un motiv evident.

Cu toate acestea, există câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le țineți cont dacă intenționați să aveți o astfel de rasă. Deși poate nu este o soluție ideală, se poate adapta la locuința într-un apartament, dar numai dacă există timp și oportunități în viața ta de zi cu zi pentru mai multe plimbări lungi afară.

Acesta este un câine care trebuie să iasă afară și să ardă excesul de energie acolo, dintr-un exces de energie, Vlchaka se vor dezvolta comportamente distructive, hiperactivitate, urlete puternice și agresivitate crescută: de aceea nu este potrivit pentru leneși!

Nu-i place „viața socială” în măsura în care o fac alte rase. Dar trebuie să i se ofere posibilitatea de a comunica cu colegii săi pentru socializare, altfel câinele va crește excesiv de agresiv și va deveni un singuratic, care disprețuiește în general relațiile publice!

O atenție deosebită trebuie acordată condițiilor meteorologice: Câine lup cehoslovac nu tolerează bine temperaturile ridicate și tinde să se supraîncălzească rapid, aflându-se la soare deschis poate provoca insolare - o boală acută ca urmare a supraîncălzirii corpului, însoțită de disfuncții ale sistemului nervos central și ale inimii, ducând adesea la moarte.

Caracteristicile rasei:

Acum, având în vedere prezentarea generală, putem extinde puțin „cartea de identitate”. Câine lup cehoslovac, după ce am analizat mai detaliat caracteristicile sale fizice.

Acest câine este o rasă de dimensiuni medii. Înălțimea la greabăn variază de la 60 la 65 cm, în timp ce greutatea variază de la minimum 20 kg la maxim 26 kg. De regulă, valorile mai mari ar trebui atribuite bărbaților, deși diferența cu femelele nu este întotdeauna vizibilă. Fără îndoială, ne confruntăm cu o rasă mai energică și elegantă decât păstorul clasic.

Culoarea hainei este formată în nuanțe de gri amestecat cu argintiu, de la deschis la închis, uneori galben-gri. Pe bot există o ușoară mască cu un ton mai deschis. Blana este netedă și moale la atingere, dar foarte densă, cu un strat gros.

Ochii sunt, de asemenea, destul de frumoși, de culoare galben chihlimbar, ușor înclinați, ceea ce conferă câinelui un farmec aparte. Nasul este oval, negru, iar urechile sunt mici, triunghiulare, erecte. Botul este lung, aproape ascuțit. În general, câinele are forma aerodinamică corectă. După cum ați fi putut ghici, această rasă este un amestec de caracteristici ale unui lup și ale unui ciobanesc german: un câine cu forme și proporții echilibrate și armonioase.

Speranța de viață:

Ar trebui acordată atenție hrănirii corecte și echilibrate: nu atât din cauza tendinței de creștere în greutate, care este caracteristică acestei rase, cât și pentru menținerea metabolismului normal al câinelui într-o stare activă. Haina nu necesită o atenție excesivă, dar cel mai bine este să perie câinele cel puțin o dată pe săptămână pentru a-l menține în ordine.

Unul dintre obiectivele creării unui hibrid a fost promovarea sănătății și prevenirea bolilor genetice și, prin urmare Câine lup cehoslovac o rasă destul de sănătoasă și, în general, trăiește mai mult decât alte rase de câini de dimensiuni medii. Speranța lor de viață, cu îngrijire și întreținere adecvată, este cuprinsă între 15 și 18 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.