Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniShih tzu

Shih tzu

Patrie - Tibet, China.

Descriere:

Tara natala Shih tzu Tibetul este considerat a fi, dar până acum, unii cercetători au pus la îndoială acest fapt. Acest loc este înalt în munți, Shih tzucare a dat naștere multor legende și tradiții, giulgiuri în mister și origine Shih tzu.

Există mai multe legende despre aspectul acestor câini mici, dar neobișnuiți.

Unul dintre ei povestește despre un leu alb ca zăpada, stăpânul celor trei elemente. Am crezut asta Shih tzu are o mare asemănare cu creatura mistică Gan Senge, care era un leu alb ca zăpada - regele fiarelor. Gan Senge putea depăși foarte repede o distanță uriașă, transformându-se într-un nor sau ceață, și-ar putea schimba și dimensiunea fizică. Puterea lui era atât de mare încât, cu vuietul său, putea învinge șapte dragoni.

O altă legendă spune că Buddha însuși, după ce a plecat într-o călătorie în masca unui călugăr obișnuit, a vizitat toate cele patru părți ale lumii. Dar pe drum, tovarășul său era doar un „ha-pa” în miniatură - un câine domestic cu picioare scurte, care Shih tzuechipa sa s-a transformat instantaneu într-un leu imens, astfel încât mușchiul Buddha să călătorească călare.

În 1653, Dalai Lama tibetan, l-a vizitat pe împăratul chinez, aducând mai mulți câini-lei. Împăratul s-a îndrăgostit imediat de acești câini, ceea ce le-a făcut automat câini interzise oamenilor obișnuiți. Câinii erau divinizați, păstrați în bisericile palatului și venerați în fața lor, se credea că sufletul unui duhovnic decedat s-a mutat în Shih tzu.

De-a lungul secolelor câine leu era doar dreptul prioritar al împăratului, iar aristocrații și persoanele privilegiate puteau să-l obțină doar ca dar, ca semn de favoare specială. Dar chiar și după ce a primit un astfel de cadou, a fost interzisă creșterea, vânzarea și chiar cumpărarea unor astfel de câini, pentru aceasta a fost aplicată pedeapsa cu moartea.

Această rasă a fost recunoscută pe deplin abia în 1934, când a venit în Occident și în special în Anglia (prima Shih tzu ajuns aici în 1932). De atunci, faima sa a crescut disproporționat: acum este de departe unul dintre cei mai iubiți câini de companie și de spectacol de pe planetă.

Va fi dificil de înțeles, dar veți iubi acest câine numai când îl veți vedea: Shih tzu de fapt un câine adorabil care îți permite să te iubești și să te îmbrățișezi cel puțin Shih tzutoată ziua. Îi place să fie în contact permanent cu o persoană și, evident, în primul rând cu familia, așa că va face tot ce vrea și oricând dorește, dar numai lângă tine. La prima întâlnire cu străini - câini și oameni, este puțin precaut și suspicios, dar apoi își permite să se disperseze, să se joace și să se prostească fără probleme, zile întregi.

Este, de asemenea, o rasă extrem de inteligentă și, în ciuda dimensiunilor sale, este foarte curajoasă. Cu toate acestea, are un „defect” dacă vrem să-l numim așa: este un pic încăpățânat, o caracteristică care trebuie corectată imediat prin învățarea țintită. În momentele de creștere, el va răspunde oricărei cereri transmise cu bunătate și fără să strige.

Ar trebui adăugat că, în ciuda dimensiunilor mici și a aspectului foarte fermecător, Shih tzu nu poate fi considerat ca o rasă decorativă, o jucărie pentru copii. În zonele înalte ale Tibetului antic și misterios, a fost folosit ca câine de cioban! Mic, ușor, manevrabil, cu fire curgătoare, pare ciudat pe cât pare, Shih tzua fost un câine ciobanesc cu toate următoarele responsabilități: de la cură și căutarea animalelor pierdute, până la protejarea proprietății proprietarului și ajutor în timpul vânătorii.

bazat pe cele de mai sus Shih tzu este necesar să se perceapă exclusiv ca un câine însoțitor, luând în considerare acest lucru la achiziționarea unui cățeluș, precum și faptul că câinii din această rasă nu sunt atașați de o singură persoană - proprietarul, ci iubesc în mod egal toți membrii, așa cum cred ei, familiile lor.

Caracteristicile rasei:

Deși este un tip mic, dar destul de masiv: budiștii din vremuri străvechi îi tundeau părul, dându-i aspectul unui mic leu în miniatură. Este un câine puternic și musculos cu o caracteristică aparte: haina sa este lungă și mătăsoasă, cu părul care nu cade niciodată. prin urmare Shih tzueste ideal pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece nu elimină părul. Are o față uimitoare, cu o franjură și un nas foarte amuzant: tot acest păr care crește în direcții diferite și chiar în sus, îl face să arate ca o adevărată crizantemă (de fapt, el este adesea numit așa).

Ochii sunt întotdeauna întunecați, urechile sunt căzute, iar coada este acoperită cu păr lung și abundent și ondulată spre spate. Iată dimensiunile sale: 26 cm, în înălțime, cu o greutate care poate depăși cu greu 5 kg. Evident, fiecare câine va avea propriile sale caracteristici individuale, dar, în general, descrierea reprezintă Shih tzu, așa este.

Speranța de viață:

Shih tzu nu un câine liniștit. Sforaie frecvent în timp ce doarme și poate întâlni deseori specimene care suferă de probleme respiratorii. Această rasă este susceptibilă la o serie de patologii, cum ar fi, de exemplu, o hernie de disc (datorită picioarelor din spate scurte), dinții necesită, de asemenea, îngrijire veterinară.

Un alt punct care necesită o monitorizare constantă sunt ochii, care deseori pot cauza probleme. Când vine vorba de nutriție, cel mai bine este să țintești o dietă sănătoasă și echilibrată. Shih tzu poate crește cu ușurință excesul de greutate, astfel încât recomandările includ hrănirea cu carne (de preferință albă), pește, orez și legume.Shih tzu

Cu toate că Shih tzu - câine de apartament, are nevoie de cel puțin una sau două plimbări zilnice. Cu toate acestea, vara sau oricum când este prea cald, amintiți-vă, acesta este un câine care suferă teribil de temperaturi ridicate și trebuie să fie îngrijit pentru a împiedica supraîncălzirea câinelui.

Cu îngrijire și atenție corespunzătoare, Shih tzu trăiți până la 15 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.