Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniHusky siberian

Husky siberian

Patrie - SUA, Rusia.

Descriere:

De-a lungul secolelor siberian huskii erau câini ai Chukchi - indigenii din nord, eschimoși siberieni, care îi foloseau ca de neînlocuit Husky siberianasistenți pentru tractarea sanilor și care au călătorit cu ei în timpul unor excursii lungi de vânătoare timp de câteva zile: acest tip de activitate le-a modelat caracterul, câinii cei mai ascultători au fost aleși pentru obiectivul stabilit, exemplarele agresive sau iritabile au fost excluse și forma lor fizică puternică și durabilă.

William Husak, un comerciant american de blănuri, le-a introdus în Alaska la începutul secolului al XX-lea și timp de câțiva ani la rând, distins pentru calitatea sa excepțională, a câștigat concursurile de remorcare care au avut loc Husky siberiansanie.

În timpul expediției exploratorului Roald Amundsen la Polul Nord, el a ales ca câini de sanie pentru tractarea încărcăturii și a echipamentului grupului său Husky, încredințându-și antrenamentul unui șofer de câine norvegian care a fost recunoscut ca cel mai rapid musher din Alaska: Leonardo Seppala.

Una dintre cele mai faimoase povești despre siberian Husky, care a fost imortalizată în celebra serie de filme Balto a fost epidemia de difterie care a izbucnit în Nome, Alaska; datorită participării legendarilor Balto și Togo la „marea cursă a milei”, progenitori ai celor mai moderni americani Husky siberian, a reușit să livreze serul la timp pentru a salva populația orașului în condiții climatice aproape imposibile.

Chiar și astăzi Husky siberian destul de des folosit în curse de sanie, folosind un traseu în care sunt parcurse aceleași etape ca legendarul Husky Balto, Togo și tovarășii lor.

Husky siberian cu „vărul” său, Alaska Malamute, este în esență un câine de sanie. Astăzi, nu este doar un câine care lucrează, ci a devenit foarte Husky siberianun câine de companie valoros, cu mușchi puternici și bine dezvoltați, care este combinat cu eleganță înnăscută. Acestea fac parte din familia genetică pomeraniană, iar forma craniului și a corpului le conferă un aspect lup.

Ochii sunt adesea primii care atrag atenția: pot fi maro, chihlimbar, albastru sau cazuri frecvente de heterocromie, de multe ori culoarea albastră este cea care caracterizează această rasă și îi conferă un aspect deosebit. Tocmai pentru că acest câine provine dintr-un climat rece., Husky siberian are un strat dublu cu un strat extrem de gros care îi permite să reziste la cele mai severe temperaturi și previne formarea de gheață pe strat.

Caracteristicile rasei:

Caracter Husky siberian foarte independent: acesta este un câine ascultător și afectuos cu proprietari, foarte sensibil și inteligent, dar destul de încăpățânat, cel puțin în aparență, așa cum se întâmplă adesea cu câinii din nord.

În ciuda faptului că este jucăușă și de obicei grozavă cu oamenii, își păstrează întotdeauna demnitatea și rareori o vezi măgulitoare sau Husky siberiancerșește, deși este tipic altor rase.

Tot ce trebuie să faci este să începi să-l crești ca un cățel pentru a-l face să devină ascultător și gata să-l ajute pe proprietar în orice circumstanțe: cu viteza și mușchii săi, este capabil să facă aproape totul.

Husky caută să obțină o turmă în familia sa, ca turma din care a ieșit, în conformitate cu ierarhia exactă și supunerea absolută față de conducătorul ei (sau de cineva, dacă este convins că acesta este animalul dominant). Această dorință va fi combinată cu un pic mai puțin respect față de ceilalți membri ai familiei, mai ales când vine vorba de supunere: totuși, acest lucru nu prejudiciază în niciun fel instinctul său de a proteja.

Cealaltă caracteristică a sa este urletul, nu lătratul și, în plus, acești câini sunt neobișnuit de buni în a scăpa din incinte atunci când simt o dorință puternică de a explora.

Husky poate trăi suficient de bine într-un apartament, dar aceasta nu este o soluție ideală pentru ei: în primul rând, aceștia sunt câini „la pachet” și, prin urmare, pentru el însuși Husky siberianse consideră util să împărtășească spațiu cu alte exemplare din rasa sa, dar mai ales, datorită obiceiurilor, istoriei și structurii fizice, acesta este un câine născut pentru activitate și sport.

Pentru a nu îngrasa și a nu lene, trebuie să-l faci să alerge regulat, de cel puțin trei ori pe zi. Feriți-vă, deoarece huskii, fără a fugi măcar, sunt mai predispuși să exploreze teritoriul tocmai pentru că arată ca niște vânători, animale cu teritorialitate limitată: din acest motiv este important să-i învățați comenzi încă de la o vârstă fragedă. Husky nu trebuie să trăiască în climă rece, deoarece prin adaptare se pot adapta la orice climat.

Husky s-au născut ca câini de sanie și sunt câini de talie medie (înălțimea masculilor este de 53,5 - 60 cm., cu o greutate de 20,5 - 28 kg., creșterea cățelelor este de 50,5 - 56 cm., cu o greutate de 15,5 - 23 kg.) atunci trebuie să lucreze și aceasta este o meserie în care excelează. Din acest motiv, le place foarte mult să „tragă” chiar și pe proprietar cu lesa, dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să știi cum, respectându-l, să aduci ordine.

Acesta nu este un câine de pază sau de protecție, tocmai din cauza istoriei sale: este, după cum sa menționat deja, o rasă care a trăit într-un teritoriu slab, aproape lipsit de viață, unde, în întinderi întinse de deșert, au parcurs sute de kilometri împreună cu Chukchi și eschimoși.

De aceea, ei nu au simțit prea multă neîncredere față de străini, având în vedere absența virtuală a altor persoane în afară de grupul său familial în zonele în care au crescut. Pe de altă parte, aceștia sunt câini cu un puternic instinct de vânătoare, mai ales în ceea ce privește găinile, păsările, șoarecii, dacă se regăsesc.

Gazdă perfectă Husky siberian trebuie să fie gata să satisfacă dorința de libertate a reprezentantului acestei rase, acțiunile sale active în aer curat: este un câine care oferă o mare plăcere, dar nu poate fi limitat la viață doar într-un apartament sau casă dacă nu există un complot de dimensiunea adecvată.

Viitorul proprietar nu ar trebui să uite de substrat: cam de două ori pe an, își pierde complet părul moale și neclar de sub haină și proprietarul ideal Husky siberiantrebuie să existe răbdare pentru a face față „pufului” care va zbura prin casă.

Amintiți-vă că trebuie să fie hrănit de învățătorul său de la o vârstă fragedă, astfel încât să-l poată recunoaște ca lider al haitei, pentru a împiedica încăpățânarea sa să devină „supra-nesupusă” și independență.

Husky foarte fiabile cu copiii, fiind animale cu un comportament foarte asemănător cu cel al unui lup, se străduiesc în permanență să se simtă ca parte a unei haite cu o puternică socialitate; în acest caz, copiii nu sunt altceva decât puii haitei în sine, în care puii husky se joacă cu ei, considerându-i egali și protejează atunci când animalele devin adulți.

Oricum Husky siberian se comportă foarte bine cu animalele de companie și sunt un animal de companie minunat, capabil să fie în preajma copiilor pe măsură ce cresc.

Husky câinele este extrovertit din natură, vesel și prietenos, prietenos în mod natural și nu este agresiv față de alți câini. Caracterul câinilor, independent și curios, este de fapt foarte diferit de cel tradițional cu dorința de a controla sau proteja, deci nu există nicio problemă în, Husky siberiancă cresc cu câini de altă rasă sau, cu alți indivizi din aceeași rasă.

Chiar și cu câini necunoscuți, el arată de obicei mulțumire, cu unele excepții: cu alții Husky, cu siguranță, instinctul de dominație asupra haitei poate apărea dacă vede că poziția sa este amenințată, mai ales în rândul bărbaților, dacă apare o cățea printre ei.

Speranța de viață:

Husky-ul siberian este în esență un câine sănătos, fără boli genetice deosebit de grave, care nu ar putea fi altfel: este un câine creat pentru a lucra foarte greu în condițiile destul de extreme din nord.

speranța medie de viață Husky siberian aproximativ 12-14 ani; pot dezvolta displazie de șold, ca toți câinii de talie medie, dar nu foarte des. Problemele genetice pot apărea la nivelul ochilor (cataracta, distrofia corneei, atrofia progresivă a retinei etc.). Pot exista, de asemenea, unele boli suplimentare, cum ar fi câinii care sunt folosiți în mod regulat pentru a trage sănii.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.