Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniAkbash

Akbash

Descriere:

Rasa câinelui Akbash de asemenea cunoscut ca si Câine alb mare, datorită stratului său caracteristic, recunoscut, complet alb-lăptos. Numele său provine de la cuvântul turcesc „Akbas”, care înseamnă literalmente „cap alb”. Această rasă aparține categoriei Maloss. Este un câine mare originar din Turcia și este considerat aproape dispărut. Rasa nu este recunoscută de Federația Cinologică Internațională (FCI).

AkbashUtilizat în principal ca câine de păstorit, dar cu un antrenament adecvat este un câine de pază excelent. Are un caracter blând și formează o legătură strânsă cu stăpânul său și familia sa în general. Akbash foarte inteligent și incredibil de loial. Cu toate acestea, sunt câini independenți capabili să sesizeze un pericol iminent minim. În aceste cazuri, natura sa blândă este înlocuită de forță și ferocitate pentru a-și proteja familia.

Akbash, acesta nu este un câine pentru toată lumea și cu siguranță nu pentru începători. Nu poate fi numit câine de casă și nu este potrivit pentru păstrarea într-un apartament. Are nevoie de spații mari și de un proprietar calm, ferm și intenționat, care știe exact cum să-l gestioneze și știe să-l antreneze în mod corespunzător pentru a crește un câine care îndeplinește cerințele rasei. Se înțelege cu copiii, dar în principal datorită faptului că acești câini au un puternic instinct matern, așa că trebuie să fii atent la jocul copiilor mici cu câinele.

Caracteristicile rasei:

Originea rasei datează de acum mai bine de trei mii de ani.

Rasă Akbash - un câine mare, de la 69 la 81 cm înălțime și cântărind de la 34 la 69 kg. Culoarea albă caracteristică a fost cel mai probabil derivată din preferința pentru reproducere de către ciobanii care au căutat să maximizeze această rasă pentru oameni, astfel încât culoarea sa albă să permită câinelui să fie văzut chiar și în mijlocul nopții, în întuneric complet.

Rasa are picioare puternice, un corp muscular ascuns sub un strat gros alb. Capul este masiv, să ne amintim că aparține categoriei molosiene, botul este lung. Urechile sale sunt în formă de V și au vârfuri rotunjite. De obicei tind să cadă. Acasă, urechile sunt adesea tăiate. Ochii în formă de migdale sunt bine distanțați și pot varia în culori de la maro deschis până la maro auriu închis.Akbash

Durata de viata.

Această rasă nu are patologii speciale de sănătate. Ca multe alte rase mari, Akbash poate suferi de displazie de șold sau osteocondrită, dar conform cifrelor oficiale, numărul câinilor care suferă de aceste patologii este net inferior numărului înregistrat pentru alte rase mari. Aceștia sunt câini sănătoși, cu o durată de viață de aproximativ 10-11 ani, cu îngrijire adecvată. Prin urmare, în afară de vaccinarea obișnuită, câinii din această rasă nu necesită o atenție specială. Cel puțin la nivel fizic.

AkbashVorbind despre acești bărbați uriași și frumoși, aș dori să vă atrag atenția asupra psihologiei rare subtile a acestui câine, care poate fi numită contradictorie.

Pentru toată independența sa, câinele are nevoie de o comunicare strânsă cu stăpânul, se stabilește o conexiune emoțională foarte profundă între ei de care depinde câinele și, prin urmare, Akbash poate fi numit în siguranță un câine al unui proprietar.

Pentru a trăi în același teritoriu cu alți câini sau pisici, are nevoie de o bună socializare. Este o rasă de câini care își poate arăta sensibilitatea și o gamă largă de emoții.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.