Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniGriffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit Brabancon

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit Brabancon

GRIFFON BELGE, GRIFFON BRUXELLOIS, PETIT BRABANСON

Patria - Belgia.

Descriere:

Griffon belgian - un câine care nu este foarte comun în lume, dar are destui fani, deoarece acest câine are un caracter cu adevărat adorabil.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconArată ca un carlig cu barbă, dar în realitate Griffon belgian este „rodul iubirii” din țesutul stâncilor.

Aceasta este o rasă care încă nu este foarte cunoscută în zona noastră (și mai general în lume), este mai degrabă retrogradată în țara de origine, care, așa cum sugerează și numele, este Belgia.

in orice caz Griffon belgian, pare să aibă toată puterea de a pătrunde în inimile multor oameni. Are un temperament plin de viață și plăcut, precum și un caracter loial și curajos.

Să mergem mai departe și să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei rase, sperând că te vei îndrăgosti de ea și s-ar putea să dorești să adaugi un astfel de nou prieten cu patru picioare familiei tale.

În primul rând, să ne uităm la originile Griffon-ului nostru, prezentându-l ca „cetățean belgian” nu definește deloc rasa.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconDe fapt, de-a lungul anilor, au apărut adevărate controverse în stabilirea originii exacte a acestui câine mic și în înțelegerea carei rase au fost implicate în „pedigree-ul” său.

Mulți oameni asociază primele etape ale dezvoltării acestei rase cu câini mici cu păr de sârmă numiți „Smousje”, care aparent provin din vecinătatea Bruxelles-ului.

În ciuda ascendenței comune moștenite de la „Smousje” și amestecului cu alte rase, cum ar fi regele Charles Spaniel și Pug, se vor forma trei rase similare, dar diferite: Griffonul belgian, Griffonul de Bruxelles și Petit Brabancon.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconPe parcursul întregii istorii Griffon belgian s-a bucurat de o reputație vagă: este încă un câine puțin cunoscut, dar și-a format deja un „nucleu solid” de fani.

Dar caracterul micuțului nostru prieten „bărbos”? În ciuda micului său fizic, Griffon belgian - câine curajos și mândru și, de asemenea, foarte loial.

Această rasă este puternic atașată de proprietarul său și de familia sa și este gata să le protejeze pe amândouă cu determinarea unui leu.

În ciuda faptului că această rasă nu este cu siguranță impresionantă ca mărime, este excelentă în ceea ce privește activitățile de securitate (latră foarte tare la orice zgomot suspect din apartament) și se va potrivi foarte bine ca câine de companie, construind o relație bună ca și cu copiii. la fel și cu bătrânii.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconAr trebui să acordați atenție faptului că nu îl puteți lăsa singur mult timp fără atenție, el urăște singurătatea: deși arată destul de independent, această rasă simte în mod sensibil absența proprietarului și atunci când este în preajmă, tinde să fie în centrul atenției sale.

Caracteristicile rasei:

Acesta este un câine mic, cu un aspect plin de viață și prietenos, s-ar putea spune, aproape uman. Această rasă are o dimensiune modestă, compactă, dar, cu toate acestea, o structură bine definită.

Mic, da, dar cu mușchi și oase bune. În plus, Griffon belgian, deși nu deosebit de subțire, deloc îndesat sau stângaci, ci destul de elegant.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconCorpul este lat cu pieptul nu adânc și nu lat, membrele sunt de lungime medie. Picioarele sunt mici și au un „suport” foarte vizibil. Grifonul nostru are un mers grațios, foarte ritmic.

În ceea ce privește greutatea, aceasta variază între 3,5 și 6 kg, de obicei pentru cățele și bărbații.

Cu toate acestea, poate cele mai caracteristice trăsături Griffon belgian sunt în fața lui, în expresia ei, pe scurt, în „chipul” său drăguț.

Puțin mai sus, s-a menționat aspectul aproape uman al unui câine, provine din ochi vii, precum și o „barbă” foarte specifică care se formează pe fața grifonului sub bărbie.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconHusă din lână Griffon belgian neted, dar dens, foarte plăcut la atingere. Urechile sunt drepte, nu proeminente.

Ochii săi sunt foarte specifici, o altă caracteristică inconfundabilă a acestei rase: sunt complet disproporționați față de restul botului, bombați, rotunzi și distanți unul de celălalt; de culoare închisă, decorată cu gene lungi, care sunt de asemenea întunecate și destul de lungi.

Speranța de viață:

Aceasta nu este o rasă deosebit de dureroasă, deoarece Griffonul belgian este în general destul de robust.

Griffon belgian, Griffon Bruxelles, Petit BrabanconDe asemenea, în ceea ce privește dieta sa (câinii din această rasă sunt predispuși să fie supraponderali), nu există măsuri speciale de precauție de luat în considerare, așa că fiți îngrijorați doar dacă există o pierdere evidentă a poftei de mâncare sau „ciudățenii” în comportament în acest caz. desigur, nu ezitați să contactați un medic veterinar de încredere.

Cu o îngrijire adecvată, grifonii trăiesc destul de mult timp, 10-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.