Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniPăstor belgian

Păstor belgian

CÂINE DE PĂSTOR BELG

Patria - Belgia.

Descriere:

Păstor belgian ideal pentru acei oameni care doresc să vadă un câine ca un câine de pază excelent și însoțitor.

Păstor belgianPăstor belgian, La fel ca toți „câinii ciobani”, inițial s-a atribuit rolul unui cioban pentru turma de oi: acesta vine cu siguranță din partea de nord-est a Europei, care era o zonă cu o densitate mare de pășuni.

Părinții săi sunt aceiași câini ca și Ciobanescul German - unele varietăți de câini de turmă: originea datează din 1891, când un grup de oameni de știință veterinari au început reproducerea, selectarea și încrucișarea raselor încercând să obțină un „național” Rasa de câine de vite belgiană. Experimentul s-a încheiat trei ani mai târziu, odată cu apariția primului standard de rasă, care a marcat deja cu precizie începutul reproducerii Păstor belgian.

Istoria speciilor care vor fi incluse în rasă de-a lungul anilor este o controversă completă care continuă până în prezent. Iată patru standarde diferite Păstor belgian:

  1. Păstor belgian - Groenendael. Diferă în părul lung doar în negru. „Tatăl” rasei, Nicholas Rose, din orașul Groenendael.
  2. Păstor belgian - Laquenois. O trăsătură distinctivă este lâna aspră și tare. Își datorează nașterea păstorilor care locuiau în apropierea castelului regal Laeken. Rasa dispare treptat, fiind cea mai puțin apreciată din punct de vedere estetic.
  3. Păstor belgian - Malinois. Se remarcă de restul, cu un păr roșu scurt, cu o haină neagră ca „aripa corbului” și aceeași mască. Și-a luat numele din micul oraș Mechelen.
  4. Păstor belgian -Tervuren. Foarte asemănător cu Groenendael, cu același strat lung, dar cu orice altă culoare decât negru. Și-a primit numele și din orașul natal Tervuren.

În general, toate aceste patru soiuri de câini sunt foarte asemănătoare între ele și diferă doar prin mărime, lungime, textură și culoarea hainei.

Cei care sunt familiarizați cu această rasă de câini știu că printre aspectele distinctive ale caracterului său care se remarcă cel mai mult este cu siguranță vitalitatea sa. Acesta este un câine foarte elegant și musculos, această caracteristică îl face o rasă foarte atletică.

Intelectul și simțul mirosului ei sunt dezvoltate într-o asemenea măsură încât este potrivită pentru a lucra în poliție, ca câine de salvare, pentru a căuta droguri și explozivi, precum și pentru a ajuta orbii. Păstor belgian un câine foarte afectuos, necesită îngrijire și este foarte strâns legat de proprietarul său, îl va proteja cu orice preț, chiar și cu prețul vieții sale, poate din acest motiv este etichetată ca un câine excesiv de agresiv.

Natura sa impulsivă poate fi controlată dacă începeți creșterea câinelui cât mai devreme posibil, chiar și cu un cățeluș. O pregătire adecvată îi va permite purtătorului să-și regleze temperamentul. Da Belgian un excelent câine de pază. Are un puternic spirit de inițiativă și, când stă de gardă, nu iartă pe nimeni, nici măcar pe oamenii pe care îi cunoaște din vedere: când cade noaptea, teritoriul pe care îl controlează devine impracticabil.Păstor belgian

Este un câine foarte sensibil, așa că aveți grijă să nu fiți prea aspru cu el, deoarece reacționează imediat la grosolănie și poate deveni ostil.

Originea acestui câine ca păstor îl face să fie o rasă care adoră spațiul deschis: energia sa vitală îl face să „se aburească” atunci când aleargă în zone deschise, are nevoie de multă mișcare. Belgian se va simți bine atât într-o casă privată, cât și pe strada din apropierea casei, dar nu este un câine destinat unui apartament, dacă nu veți ieși foarte des cu el, fiind închis acasă câteva zile, va deveni nervos.

Dacă faceți jogging dimineața sau seara, asigurați-vă că îl luați cu dvs., acesta va distra câinele și vă va permite să obțineți activitatea fizică suplimentară de care are nevoie câinele. Îi place să participe la viața de zi cu zi a proprietarului, are nevoie să se simtă binevenit și implicat în treburile cotidiene ale familiei sale și chiar să le urmărească din partea casei.

Această rasă are o construcție robustă, poate trăi bine atât în ​​interior, cât și în aer liber și este capabilă să reziste la temperaturi scăzute.

Așa cum am spus, această rasă de câini a fost inițial folosită pentru a pășuna, păzi și urmări turma, deci Păstor belgian mereu citat drept unul dintre cei mai buni câini de pază. Abilitățile, vitalitatea și faptul că este un câine sportiv o fac ideală pentru acest rol, este foarte aproape de stăpânul ei și, în anumite momente, de exemplu, când cade noaptea, nu va permite nimănui să intre chiar pe teritoriul ei, chiar celor pe care i-a văzut deja.

Gazda perfectă pentru Păstor belgian, cu siguranță, va exista cineva care știe să-și satisfacă nevoia de atenție, uneori să o răsfețe și să o integreze 100% în viața ei. Acest câine este foarte atașat de stăpânul său, stabilind uneori o relație aproape dureroasă.

Este un câine loial și ascultător, natura sa afectuoasă îi permite să trăiască în armonie cu alte animale de companie. În același timp, fiind foarte teritorial, el va deveni un paznic ideal pentru familia ta. O singură figură autoritară este recunoscută, o singură persoană este capabilă să-i dea ordine.

Păstor belgian se înțelege foarte bine cu copiii din familia sa. Deoarece acesta este un câine foarte amuzant și iubește jocurile active, va deveni un excelent însoțitor și însoțitor pentru copiii tăi: în familie se comportă impecabil, o protejează și o protejează gelos de intruși.

Dorința ei de a se simți necesară o face să se implice în treburile de familie, deci cât mai devreme posibil, începând cu un cățeluș: include-o în viața ta de zi cu zi și va deveni o bonă excelentă pentru copiii tăi.

Păstor belgianBelgian îi place să se joace cu copiii, dar poate fi foarte suspect de câinii necunoscuți. Este important ca de la o vârstă fragedă să-l antrenezi să fie printre alți necunoscuți, pentru că trebuie să socializeze și acest lucru îl poate ajuta să nu devină foarte timid și timid.

De regulă, el nu are probleme cu alți câini care locuiesc în casa dvs., îi consideră parte a familiei: acest lucru se datorează originii sale genetice, deoarece câinii de păstor sunt predispuși de la naștere la viață în haită și turmă.

Acest câine are un tip de comportament sportiv și un instinct de gardian foarte dezvoltat, are un caracter foarte impulsiv, datorită dexterității sale extraordinare, este capabil să schimbe brusc direcția de mișcare atunci când efectuează o manevră la viteză maximă.

Caracteristicile rasei:

Păstor belgian aparține raselor medii de câini. Are mușchi uscați și puternici și, așa cum am menționat mai sus, acesta este un animal foarte activ, obișnuit să trăiască în aer liber și, prin urmare, capabil să reziste fluctuațiilor atmosferice. Are urechi destul de mici, drepte, triunghiulare, cu vârfuri ascuțite. Coada medie, puternică la bază, lungime medie.

Profilul belgian seamănă cu un pătrat, deoarece lungimea acestuia corespunde înălțimii la greabăn. Picioarele musculare și drepte.

Pielea aderă bine la corp, elastică. Stratul este format dintr-un strat foarte gros și dens, cu un strat dens care oferă o bună protecție.

În general, este un câine foarte bine proporționat, ușor vizual, cu oase bine dezvoltate, dar puternic. Nasul este alungit și ascuțit, negru. Ochii sunt în mare parte întunecați.

Greutatea pentru bărbați variază de la 25 la 30 kg, cu o înălțime la greabăn de aproximativ 62 cm, pentru cățelele de la 20 la 25 kg, cu o înălțime de 58 cm.

Speranța de viață:

Sănătate în Păstor belgian destul de puternic, nu necesită o atenție și îngrijire specială, cu excepția unei activități fizice adecvate și a unei diete echilibrate și sănătoase. Cu toate acestea, trebuie respectate măsurile de precauție (vaccinări de rutină, examinări veterinare) cu privire la orice rasă.Păstor belgian

Spre deosebire de alți câini ciobănești, aspectul frumos nu a fost foarte important atunci când a crescut rasa. Calitățile și abilitățile mentale au umbrit aspectul estetic, astfel încât reproducerea a avut drept scop doar obținerea unui câine de lucru excelent și nu exterior frumos. Din acest motiv, ea are o sănătate bună, iar bolile ereditare sunt rare pentru această rasă.

Dar va fi necesar să ai grijă de haina ei, trebuie să o speli cel puțin o dată pe săptămână pentru a o menține curată și strălucitoare.

Speranța de viață, cu îngrijirea adecvată, 12 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.