Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine samoyed

Câine samoyed

Nordul Rusiei, Siberia.

Descriere:

Câine samoyed aparține câinilor nordici de vânătoare, reni și sanie, este o rasă primitivă (aboriginală). Patria ei este cea mai rece, cea mai îndepărtată și izolată regiune a Rusiei. Arată ca un adevărat urs polar în miniatură.

Acest articol se va concentra pe rasa care a venit din nordul îndepărtat sau, mai corect, din țările din nord. aceasta Samoyed sau așa cum se mai numește „Samoaed Laika”: Poate că numele rasei nu vă va spune nimic special, dar aspectul acestui câine este inconfundabil și probabil că l-ați văzut cel puțin o dată în viață. Această rasă se distinge fără îndoială de alte rase nordice., Samoyed arată ca un mic urs polar.

În plus, această rasă este cunoscută pentru „Samoyed zâmbet ”, datorită expresiei similare de pe față, pe care forma buzelor, le conferă acestor„ păsări ”albe. În acest articol vom analiza caracteristicile și caracteristicile rasei, originea, caracterul și sănătatea ei „scandinavă”.

Să începem în ordine și să începem cu povestea despre nașterea câinelui samoyed.

Această rasă provine din regiunea circumpolară - una dintre cele mai izolate regiuni din Rusia, ținuturi aspre și inospitaliere, locuite în acele timpuri străvechi de păstori de reni, vânători și culegători.

În ciuda faptului că este dificil de găsit o confirmare oficială, cercetătorii rasei spun că primii care au folosit și crescut această rasă au fost locuitori ai triburilor nordice ale grupului samoyed - strămoșii Nenetilor, Enetilor și Nganasanilor. Au reușit să îmblânzească și să domesticească lupul alb nordic, care este probabil progenitorul rasei.

Dar există, de asemenea, o teorie conform căreia strămoșul arhaic al rasei era un aborigen Samoyed, acum rasă practic dispărută.

La începutul secolului al XIX-lea (după Revoluția din octombrie), istoria acestei minunate rase s-ar putea sfârși prin uitare, rasa practic a dispărut în patria sa, dar, din fericire, a reușit să găsească o „viață nouă” și chiar s-a răspândit în America și în vechea Europă.

Acesta este meritul zoologului britanic Ernst Kilbrune Scott, care în 1889 a studiat triburile samoyede. Întorcându-se în Anglia, a adus cu el un cățeluș Samoyed și, în mod ciudat, era maro. De-a lungul timpului, au adus și alți doi câini (crem și alb), care au devenit cel mai probabil fondatorii rasei occidentale. Samoyed.

Un fapt destul de ciudat este că în prezent și de-a lungul aproape întregii sale istorii, culoarea predominantă a acestei rase este albul, deoarece inițial, în timpul trecutului său de păstorire, se pare că erau în mare parte câini întunecați!

Dar, în ciuda tuturor, încă din 1800 această rasă continuă să experimenteze un moment destul de favorabil al existenței sale. Acest lucru s-a întâmplat pentru că a fost folosit în moduri diferite în momente diferite. Vorbim despre o rasă de câini de talie medie potrivită pentru rolul de păstor și, prin urmare, cu bune abilități de câine de pază.

Dar acestea nu sunt toate calități pozitive. Câine samoyed, dacă este necesar, era adesea folosit ca câine de vânătoare și sanie. În plus, aceștia sunt câini foarte loiali în raport cu proprietarul și, în general, sunt mai degrabă blânzi. O modalitate amuzantă de a folosi câinii, a fost ca un plus la „pătură” și babysitter pentru copii.

Samoyedians, mergând la culcare, au dus câinii la chum - locuința tradițională a popoarelor din nord, astfel încât, îmbrățișându-se, familia a dormit cu ei în contact strâns și acest lucru, în sens literal, Prieteni cu patru picioare, a fost o sursă excelentă de căldură, la urma urmei, cu o masă și o învelitoare de lână acest tip de câine ar putea rezista la orice răceală amară. Chiar și acum dacă te îmbrățișezi Samoyed, observați cum îngheață și devine neobișnuit de atent și de reținut, pentru a nu deranja inutil proprietarul.

În ultimele decenii, Samoyedi s-au dovedit, de asemenea, a fi câini însoțitori excelenți datorită naturii lor ascultătoare și politicoase, fără a fi prea intruzivi sau supărați.

Treptat am ajuns la personajul acestui „pui de urs” rus.

Unii proprietari spun asta Samoyed - este un câine ursuz, dar cel mai probabil este doar din cauza aspectului: ne amintim că este un câine, echilibrat de condițiile de viață din nordul îndepărtat și, prin urmare, este un tip complet separat care nu „petrece” prea mult timp pentru a vorbi și pentru curtoazie.

De fapt, Câine samoyed - este o rasă sociabilă și loială. Nu întotdeauna ascultător (își păstrează în continuare caracterul și dispoziția), dar devotat altruist și excelent pentru antrenament. Dacă la începutul căii, îți va fi greu să înțelegi, dă-ți timp.

În familie Samoyed, într-adevăr plăcut în prezența lui: se înțelege întotdeauna bine cu copiii și alți câini, dar, desigur, există excepții. Așa cum am spus, are un temperament nordic, așa că uneori - în comparație cu alte rase de câini mai ascultătoare, el poate fi puțin încăpățânat: trebuie să vă dați seama singuri cum să depășiți acest lucru.

În general, acești câini sunt foarte îndrăgostiți și atașați de stăpânii lor: așa cum am spus mai devreme, sunt obișnuiți să trăiască în condiții extreme, înconjurați de un număr foarte mic de oameni, dar care trăiesc în același timp, practic în simbioză cu „oamenii lor” (și chiar noaptea! ), asa de Samoyed, iubește atât de mult compania unei persoane.

După cum toată lumea a ghicit deja, Samoyed, asta „funcționează câine”Asta iubește„ acțiunea ”. Prin urmare, un stil de viață sedentar nu este pentru ea. Chiar dacă nu este exclus ca ea să se poată obișnui cu o pace relativă, acest fapt i-ar distorsiona esența. Prin urmare, nu ar fi rău pentru un potențial crescător să aibă o bucată de pământ lângă casă, pe care prietenul său cu patru picioare să nu se plictisească și să se lase leneș.

În caz contrar, tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de farmecul aparte al acestei rase: un gigant alb care pare să zâmbească lumii și poate aduce pace și armonie acasă cu temperamentul său echilibrat și activ.

Caracteristicile rasei:

Prima impresie care apare atunci când ne uităm la reprezentanții rasei, așa cum am menționat deja, este în fața noastră un urs polar în miniatură. Face parte din rasa de câine de dimensiuni medii, dar în general este un câine destul de robust și masiv. Cântărește de la 20 la 30 kg. Și înălțimea la greabăn atinge aproape 60 cm.

În general, în ciuda masei semnificative, avem în vedere un animal elegant și grațios. Ochii sunt maro închis, dar nu negri. Nasul este de dimensiuni medii, culoarea neagră, culoarea acestuia se poate schimba în funcție de sezon, dar marginea neagră ar trebui să fie întotdeauna prezentă.

Bine, am ajuns la haina sa delicioasă. Părul este gros și voluminos: poate rezista chiar și la temperaturi foarte scăzute, fără a face câinele să se simtă, chiar și la prea mult îngheț. O coamă mică se formează în jurul gâtului, în special la masculi. În plus, există „cizme” de lână pe labe, care probabil permit Samoyed ușor de mișcat pe gheață.

Aceste „îmbunătățiri” de blană sunt suficiente chiar și pe coadă, care arată destul de voluminoasă. Când câinele este odihnit, coada atârnă între picioare, iar când este în mișcare sau se îndoaie înainte, coada este dusă peste spate sau lateral. Cățelele au o haină ceva mai scurtă.

Speranța de viață:

Aceștia sunt câini care au particularitatea de a fi foarte sănătoși datorită originii lor „nordice”. Cu toate acestea, există câteva nuanțe care pot strica acest fapt: Samoyedov există o tendință de apariție a unor patologii ereditare. În primul rând, ar trebui să îi acordați atenție ochilor: această rasă este expusă riscului de cataractă și displazie retiniană.

În ceea ce privește hrănirea, Samoyedi nu sunt predispuși la obezitate, cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că odată cu creșterea tendința de a crește în greutate crește, dar, mai probabil, acest lucru se poate datora diabetului. Au nevoie de o dietă echilibrată nu numai pentru starea lor, ci și pentru haina lor, care, dacă este hrănită corespunzător, ar trebui să rămână atât de frumoasă și sănătoasă. Prin urmare, la fel ca toate rasele din nord, această rasă are nevoie de o cantitate mare de alimente proteice.

Un avantaj imens este faptul că lâna Câine samoyed este în mare parte respingător de murdărie: prin urmare, practic nu se murdărește, prin urmare nu necesită întreținere excesivă, cu excepția curățării regulate și a utilizării unui șampon special pentru baie.

Cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, acești câini pot trăi cu ușurință până la 12-13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.