Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBichon Frise

Bichon Frise

Patria - Franța. Belgia.

Descriere:

Origine Bichon Frise nu se înțelege pe deplin, dar se știe cu siguranță că strămoșii săi - câini mici cu părul alb, de obicei lung și creț trăiau deja și erau foarte populari în familiile nobile și burgheze din Spania, Italia, Franța și Insulele Canare în secolul al XII-lea, din pentru buclele lor adorabile de bumbac și natura plăcută și sociabilă.

Bichon Frise rasa de câine de origine nedeterminată. A fost un animal de companie, în principal în familii de clasă mijlocie și nobile. După o perioadă în care și-a pierdut prestigiul, în anii treizeci ai secolului al XVI-lea, devine la modă în rândul nobilimii franceze, unde este păstrată în lux și abundență.

Regele Henric al III-lea Bichoni însoțit peste tot, chiar și în timpul călătoriilor în misiuni regale importante. Regele avea o mică împletitură care era așezată într-o curea și, așa cum ați fi putut ghici, conținea Bichon. Doamnele curții, dorind să facă plăcere, nu au rămas în urma regelui, bijuteriile vii originale au apărut în aproape toată nobilimea curții, în coșuri decorate cu mătase și flori proaspete.

Cum s-a dezvoltat rasa Bichon Frise În timpul declinului, nu se știe prea multe, există dovezi că acești câini au fost folosiți de comercianții maritimi ca produse de barter și, în timp ce se aflau pe nave care călătoreau în jurul coastei mediteraneene și a insulelor mediteraneene, au făcut o treabă excelentă de exterminare a șobolanilor în cală.

Acest fapt a influențat cel mai probabil dimensiunea lor, deoarece nu exista prea mult spațiu în cală, iar culoarea albă a prins rădăcini datorită climatului cald.

Astfel de călătorii și comerț au contribuit la răspândirea sa. Știm sigur că reprezentanții clasei superioare și mijlocii a nobilimii au început să iubească din nou compania acestui câine.

Cu toate acestea, la începutul secolului al XIX-lea, popularitatea acestei rase de câini a început să piardă din nou teren., Bichon a devenit un câine de circ și de stradă, a început să apară în familiile obișnuite. Abia din anii 1930 a devenit posibil să-l vedem trăind ca înainte în luxul francez. În 1933, această rasă de câini a fost recunoscută oficial de Federația Cinologică Internațională, în 1934 a fost înscrisă în Studbook-ul Clubului de Kennel din Franța, iar în 1960 FCI și-a stabilit oficial originea franco-belgiană.

Particularitatea sa este tocmai părul foarte moale și ușor ondulat - conformația clasică a unei frize (frize - creț, creț), de la care își ia numele. Culoarea este de obicei albă. De asemenea, este caracterizat de un caracter plin de viață și afectuos. Acest câine este foarte jucăuș și iubește să fie afară. Acesta este un câine care este foarte atașat de familia sa și mai ales de copiii săi. Este plin de viață și afectuos și nu are probleme cu străinii sau cu alte animale de companie.

Bichon Frise câine curios și inteligent. Învață repede și înțelege bine poruncile stăpânului său, dar uneori poate fi încăpățânat și nu dorește să se supună. Nu-i place să fie singur și îi place să fie centrul atenției. Un fapt interesant, datorită proprietăților hipoalergenice ale stratului său, este potrivit și pentru persoanele care sunt de obicei alergice la animale.

Primul strămoș al câinelui de tip „Bichon” a fost Barbet, sau câine de apă francez, de la care a primit numele original Barbichon, care a fost ulterior schimbat în Bichon. Pe baza Barbichonului, s-au obținut următoarele rase prin încrucișarea cu alte rase: Bichon Bolognese (Bolognese, lapdog italian), Bichon Havanese (Havana Bichon), Bichon Maltese (Malteză), Bichon Tenerife (Tenerife Bichon).

Bichon Frise câine foarte bun, întotdeauna cu un caracter vioi și vesel. Iubește foarte mult familia, extinzând aceeași afecțiune către toți membrii ei, deși firea sa afectuoasă și jucăuș l-a determinat să iubească copiii mult mai mult decât adulții. Datorită acestei caracteristici este ideală ca coleg de joacă pentru copii.

Este sensibil la starea de spirit a stăpânului său și la atmosfera care domnește în familie. Este sociabil și afectuos cu toată lumea, iubește să fie în companie și găsește cu ușurință un limbaj comun cu străinii. De asemenea, se înțelege bine cu alți câini și pisici. Nu-i place să fie singur și nu este potrivit pentru familiile care își petrec cea mai mare parte a timpului departe de casă. Dacă este lăsat singur prea mult timp, el poate manifesta un comportament distructiv. Îi place să fie în centrul atenției și fiecare ocazie îi este bună să se joace sau să se răsfețe.

Bichon Frise câine curios și inteligent. Înțelege cu ușurință poruncile stăpânului, dar de multe ori, mai ales când este ocupat cu propriile sale treburi, nu-i place să se supună. Din acest motiv, are nevoie de un proprietar blând și vesel, dar care să poată fi ferm și consecvent în învățătura sa, astfel încât să poată înțelege cu bunătate, dar fermitate, cine este responsabil.

Crescut doar ca un câine de companie, cu siguranță nu este un câine de pază, ci ca un câine alert, reușește să observe pericolele și să-și avertizeze proprietarii în timp. Se adaptează perfect vieții dintr-un apartament și trăiește bine chiar și în camere mici, dar îi place să se joace afară și trebuie să meargă în fiecare zi.

Caracteristicile rasei:

Vorbim despre un câine mic de 25-30 cm înălțime, cu o greutate de 3-5 kg, cu o postură mândră și un mers liber și îndrăzneț. Poziția capului Bichon în repaus este întotdeauna înalt, cu o privire mândră. În armonie cu corpul, craniul este plat, deși blana îi conferă o formă rotunjită, mai lungă decât botul. Oprirea lui nu este foarte vizibilă. Botul este lat și se îngustează până la un nas negru rotund. Ochii sunt rotunzi, de culoare închisă. Au o expresie plină de viață și reflectă caracterul său vesel. Urechile sunt acoperite cu păr lung și creț, sunt mobile și transportate înainte dacă câinele este alert. Gâtul este moderat lung, cutia toracică este bine dezvoltată, părțile laterale sunt bine așezate pe stomac. Coada este de obicei ridicată. Nu vine în contact cu spatele, în afară de părul de pe vârf. Picioarele anterioare drepte și perpendiculare, picioarele posterioare cu bazin larg, coapsă largă și musculară.

Corp Bichon Frise Acoperit cu păr lung și moale, păr cu o textură mătăsoasă, cu un strat exterior mai slab decât stratul interior. Stratul exterior este format din bucle mici, foarte libere, cu formă de tirbușon (friză). Lungime de la 7 la 10 cm. Lana este albă, sunt permise note rare de crem, gri sau culoarea caisei (nu mai mult de 10%).

Speranța de viață:

Această rasă de câine are o durată medie de viață de 12 până la 15 ani, cu îngrijire adecvată. Ar trebui să fie hrănit cel puțin de două ori pe zi, în mod corespunzător și eficient, pentru a-l menține în stare bună, încercând să evite supraponderalitatea. În general, au o sănătate excelentă. Ca multe rase de câini mici, Bichon Frise poate fi susceptibil la urolitiază, adică pietre în tractul urinar.

Această problemă poate fi rezolvată cu ușurință printr-o dietă terapeutică și obligându-l să ia mai multă apă. Alte boli care pot apărea sunt eclampsia postpartum și boala von Willebrand-Diana.

Primul este tipic etapei următoare nașterii și este cauzat de o scădere a conținutului de calciu din sângele mamei și apare în timpul alăptării (alăptare maximă la 2-4 săptămâni).

A doua este cea mai frecventă coagulopatie ereditară la câini, caracterizată prin apariția sângerărilor spontane episodice.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.