Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

CAVALIER KING CHARLES SPANIEL

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Pentru a urmări originea Cavalier King Charles Spaniel, este necesar să începeți să căutați rădăcinile sale din 1300, deoarece se crede că în această perioadă au fost aduse în Franța unele rase de câini de vânătoare din grupul spaniel din Spania.

Răspândirea spanielilor în Anglia este asociată cu legea regelui englez Henry VIII Tudor, care interzicea ținerea câinilor la curte, dar a existat o mică excepție pentru „spanielii mici ai doamnelor de curte”. Au fost folosiți atât ca câini de vânătoare, cât și ca câini de companie pentru nobili, ceea ce este documentat în diferite picturi și opere literare ale vremii.

Van Dijk, Titian, Stubbs, Gainsborough le pictează pe pânzele lor, arătându-ne cum s-a dezvoltat câinele în acele zile. A fost amenințată cu dispariția între primul și al doilea război mondial, când moda rasei a trecut și a prins rădăcini în alte rase cu botul scurt: Pug, Pekingese și Spanielul japonez.

În aprilie 1661, Carol al II-lea s-a căsătorit cu fiica regelui portughez, Catherine Braganza: amândoi erau atât de pasionați de spanielii, încât, prin decret special, le-au lăsat libertatea de a se deplasa prin camerele palatului. Catherine, a adus cu ea un spaniel japonez primit în dar de la misionarii care se întorceau dintr-o misiune din est.

Cavalier King Charles Spaniel s-a născut din unirea spanielilor de jucărie cu câinii orientali. Nume Cavalier King Charles i s-a dat pentru că lui Carol al II-lea îi plac foarte mult acești câini mici. Din voința regelui englez Edward VII (1841-1910), toți spanielii de jucărie în memoria dinastiei Stuart au fost numiți regele Charles Spaniels, iar acest nume a fost stabilit în cele din urmă pentru ei. În 1928 a fost definit standardul spanielului, rasa a devenit răspândită și se găsește acum pe scară largă în toată Europa.

Este un câine foarte afectuos, curajos, mereu vesel și cu o adaptabilitate excelentă, nu este o rasă agresivă și din acest motiv a fost recunoscut ca un câine de companie de secole. Natura sa plină de viață îl face să nu stea niciodată liniștit, va trebui să te înarmezi cu o mulțime de jucării pentru câini dacă vrei să te faci un astfel de prieten.

Cavalier King Charles Spaniel se adaptează cu ușurință la diferite condiții de detenție. Îi place să fie atât acasă, cât și să alerge și să se joace într-un spațiu deschis, iar mersul activ ar trebui făcut destul de des, pentru că are nevoie de multă mișcare. Este de dorit să locuiască în interior, nu este obișnuit să trăiască pe stradă și preferă căldura casei.

În antichitate a fost folosit ca câine de vânătoare, apoi a devenit un câine preferat la curtea engleză. Astăzi este recunoscut ca un câine însoțitor, datorită dimensiunilor reduse, poate fi luat cu tine oriunde, chiar dacă trebuie să-l pui într-o pungă pentru câini, acest lucru nu este problematic, deoarece este ușor, cântărind de obicei între 5 și 8 kg.

Este un câine foarte sociabil și iubește să fie aproape de familia sa: datorită naturii sale, este folosit și în terapia cu animale de companie. Proprietarul ideal ar trebui să-și îmbrățișeze lumea și să-i ofere posibilitatea de a petrece mult timp jucându-se cu el. Cavalier King Charles Spaniel caută să se apropie de proprietarul său și să-i atragă atenția.

Mărimea sa mică și vioiciunea îl fac un câine ideal pentru copii, latră puțin și iubește să se joace, nu uitați să cumpărați jucării pentru el și copii.

Este un câine foarte activ și nu are probleme cu alți câini, animale și oameni, este mai bine dacă sunt la fel de mici ca el sau sunt pui.

Caracteristicile rasei:

Dacă vezi un cățeluș Cavalier King Charles Spaniel, este imposibil să nu te îndrăgostești de ochii lui mari, el te va cuceri imediat.

Acest câine mic se caracterizează printr-un craniu plat, care arată așa datorită mediului urechilor lungi cu păr mediu sau lung abundent, corpul este scurt, acoperit cu păr lung, mătăsos și ușor ondulat, care poate fi de patru culori: rubiniu, negru cu pete roșii aprinse, tricolor și cel mai valoros - Blenheim (pete maro închise clar pronunțate pe un fundal alb. Pe frunte sau între urechi poate exista o pată maro închis sub formă de diamant - pata Blenheim, care servește ca o caracteristică unică a rasei. Legenda spune că această culoare și trăsătura rasei au primit și asigurat de ducele de Marlborough și numit după bătălia de la Blenheim.)

Speranța de viață:

Cavalier King Charles Spaniel este o rasă de câine cu o sănătate delicată, trebuie monitorizată în mod regulat și examinată cu atenție. Cea mai frecventă patologie pentru această rasă este siringomielia, o afecțiune caracterizată prin prezența cavităților umplute cu lichid (chisturi, seringi) în măduva spinării, ducând la deteriorarea țesutului nervos și însoțită de durere și deficite neurologice.

Adesea suferă de valvulită mitrală și boli oculare, cum ar fi cataracta. Sunt predispuși la obezitate, este important să îi faci să se miște astfel încât să nu se îngrașe și să aibă probleme cardiace.

Speranța de viață cu îngrijire adecvată este de 9-14 ani, deși nu este neobișnuit ca domnii să trăiască până la 17 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.