Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCiobanesc olandez

Ciobanesc olandez

CÂINE DE PĂSTOR OLANDEZ

Patria - Olanda.

Descriere:

Ciobanesc olandez - un câine foarte echilibrat și versatil, cu o reacție rapidă și rezistență de invidiat, foarte atent, ca orice rasă legată de păstorit și de protejarea turmei de animale domestice.

Printre numeroasele specii de câini ciobănești care trăiesc și lucrează cot la cot cu oamenii, această rasă nu este una dintre cele mai faimoase. Cu toate acestea, putem spune cu încredere că aceasta este o rasă destul de subestimată, care poate fi într-o zi la vârf de faimă, așa cum sa întâmplat cu alte rase de câini ciobănești și acest lucru se poate întâmpla în următorii ani.

Vorbim despre Ciobanesc olandez, care, după cum sugerează și numele, provine din „țara morilor de vânt și a lalelelor”. În acest articol vă vom spune tot ce trebuie să știți despre această rasă europeană de origine foarte veche, analizând caracteristicile fizice și caracterul acestui „păstor” din Olanda.

Să începem prin a introduce caracteristicile generale ale rasei, începând cu numele. Rasa câinelui Ciobanesc olandez de asemenea cunoscut ca si Herder. Această rasă de câini este certificată și clasificată în prezent de FCI (Federația Cinologică Internațională) ca aparținând grupei I, și anume câini de turmă și vite, secțiunea I - câini ciobani.

Dacă mergeți mai adânc în detalii, este necesar să rețineți o caracteristică esențială, deoarece există 3 tipuri Ciobanesc olandez, clasificate după lungimea hainei:

  • cu parul scurt;
  • cu părul lung;
  • cu sârmă.

Cea mai obișnuită în aceste zile este, desigur, cu părul scurt, așa că atunci când ne uităm mai departe la rasă, ne vom referi în principal la acest tip. Herder.

După cum am menționat mai sus, rasa Ciobanesc olandez, nu foarte răspândit departe de patria sa, cu excepția țărilor scandinave: în Suedia, Danemarca și Finlanda puteți găsi un număr destul de mare de reprezentanți ai acestei rase, în special la tipul cu păr scurt.

Acum, că am stabilit originea acestei rase în cadrul geografic al „hărții câinilor”, să trecem la aspectul istoric și să încercăm să aprofundăm structura arborelui genealogic al rasei olandeze pentru a înțelege ce perioadă din istorie aparține momentul originii acestor câini.

Nu prea sigur, dar cel mai probabil originea Ciobanesc olandez o rasă foarte veche, deși recunoscută oficial, a devenit abia în 1860. Cu toate acestea, se știe cu siguranță că originea rasei este strâns legată de Țările de Jos, deoarece există unele dovezi documentate ale prezenței acestor câini lângă comercianții olandezi (pe navele comerciale și nu numai), precum și relația cu câinele ciobanesc belgian pare evident.

Este de la sine înțeles că această rasă a fost deosebit de răspândită și practicată în mediul rural olandez, presărată cu ferme de diferite dimensiuni, ale căror economii erau adesea axate pe animale (dar nu numai). Atunci a fost prietenul nostru cu patru picioare Herder, a fost folosit ca gardian experimentat și de încredere al turmei și a supraviețuit până în prezent cu o reputație de câine de păstor.

Să știi asta Ciobanesc olandez - nu un câine pretențios, ci mai degrabă opusul: este o rasă „țară” și pastorală care este foarte ușor de gestionat în practică. Ea se adaptează cu ușurință la condițiile de viață suburbane, inofensive. Nu este agresivă cu felul ei.

Singurul lucru care trebuie avut în vedere este că câinele, de mulți ani, s-a obișnuit să fie în contact strâns cu animalele de companie, îi place să trăiască într-un spațiu deschis: având în vedere natura sa relaxată, este aproape imposibil să îl păstrezi într-un apartament din oraș, dar în acest din urmă caz ​​este recomandabil pentru a-i oferi momentele sale de simbioză cu „faunei sălbatice”. O casă de țară cu un teren ar fi ideală. Ei bine, sau în ultimă instanță, va trebui să luați câinele pentru o plimbare lungă de cel puțin câteva ori pe zi.

Distinși prin loialitate, ascultare, psihic stabil și dăruire, reprezentanții acestei rase aleg cel mai adesea ca stăpân, pe cineva dintr-unul dintre membrii familiei „lor”, dar în același timp sunt infinit loiali și adoră întreaga familie.

Ciobanesc olandez a fost întotdeauna un paznic și paznic de neînlocuit, protejându-și altruist familia și spațiul de locuit. Reprezentanții rasei se înțeleg bine cu copiii mici, devenind adesea partenerii lor de joacă. De obicei, nu apar probleme cu alte animale de companie care locuiesc cu ele în aceeași zonă.

Herder - un câine intenționat. Datorită muncii sale grele, perseverenței și rezistenței, obține întotdeauna rezultate bune în orice fel de activitate, oriunde este aplicată.

El trebuie întotdeauna să fie în afaceri. Pentru a sta prea mult timp într-un singur loc, de exemplu, culcat leneș într-un loc retras, pur și simplu nu poate. Lăsat singur cu el însuși, Ciobanescul olandez se va plictisi și va începe să se distreze prin orice mijloace disponibile, cel mai probabil se va manifesta ca un despot distructiv, ceea ce înseamnă că elementele din interiorul casei, hainele, pantofii vor fi cu siguranță răsfățați.

Prin urmare, încercați să oferiți prietenului dvs. cu patru picioare posibilitatea de a face plimbări lungi cu suficient stres fizic și mental.

Caracteristicile rasei:

Să ne uităm acum la caracteristicile fizice Ciobanesc olandez, pentru a înțelege care sunt principalele sale diferențe față de alte tipuri de câini ciobănești.

Acest câine aparține raselor de câini de dimensiuni medii, având aspectul clasic al unui câine de munte: masiv, nu ghemuit, musculos, nu prea impresionant.

Are un mers încrezător și iscusit: trebuie să fie întotdeauna aproape de turmă și să poată să-i urmeze fiecare pas. În ceea ce privește greutatea, un exemplar adult cântărește de obicei aproximativ 25 - 30 kg., Cu o diferență mică între bărbați și femele. Același lucru se aplică înălțimii la greabăn, care variază între 57 și 62 cm.

Membrele acestui câine sunt destul de scurte și puternice, dar formează baza unui corp absolut solid și bine echilibrat. Capul și botul au o formă ușor alungită, care se termină cu un nas destul de pronunțat, deși nu prea mare.

Urechile sunt în general drepte, triunghiulare și înclinate înainte. Ochii sunt în formă de migdale, întunecați. Acum ajungem la haina acestui „cioban”: haina tufoasă, cel mai adesea pe un fundal maroniu gălbui. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să se găsească exemplare cu nuanțe de aur sau argint.

Din punctul de vedere al standardului, pot apărea unele dintre defectele întâmpinate: o coadă prea ondulată și urechi rotunjite, sau un exces de păr alb pe piept și picioare.

Speranța de viață:

Ciobanesc olandez are o sănătate destul de bună și nu are boli ereditare grave, deși există unele patologii care sunt inerente altor reprezentanți ai raselor: displazie de șold, glaucom (poate duce la orbire) și miopatie inflamatorie (boli musculare datorate tulburărilor metabolice).

Mai mult, nu este nevoie să urmați o dietă specifică. În termeni simpli, acesta este un câine care, de regulă, nu provoacă probleme, ci necesită doar afecțiunea ta! În acest sens, este păcat că nu a primit încă recunoaștere generală în afara patriei sale.

Cu îngrijire și hrănire adecvate, acești câini au o durată de viață de 11-14 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.