Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniTosa - inu

Tosa - inu

Descriere:

Tosa - inu o rasă care nu este bine cunoscută în afara Japoniei, dar care a atras atenția la nivel mondial de mai mulți ani: vorbim despre un câine aparținând grupului de Pinschers, Schnauzers, Malossians, Mountain and Swiss Cattle Dogs.

Tosa - inuVorbim despre originea sa estică, deoarece chiar și numele său emană soarele răsărit, deoarece această rasă s-a născut și s-a dezvoltat tocmai în provincia Tosa, pe insula Shikoku. Standardul oficial a fost recunoscut foarte târziu, abia în 1982. Foarte frecvent în Japonia, dar același lucru nu se poate spune pentru întreaga lume.

Tosa - inu, este, fără îndoială, un personaj interesant cu un fizic masiv și, datorită acestei ultime caracteristici, unii îl consideră un câine periculos. Acestea sunt credințe false, deoarece orice proprietar al unui reprezentant al acestei rase va putea confirma că - dacă este bine educat - nici nu va răni o muscă.Tosa - inu

Dar să revenim la originile sale: din păcate, Tosa - inu s-a născut cu singurul scop de a dezvolta în continuare rasa ideală pentru lupta câinilor. Oamenilor din Japonia le-a plăcut când a intrat în luptă, pe de o parte liniștită și elegantă, pe de altă parte puternică și masivă.

Odată ce lupta cu câini a fost interzisă și minimizată, împreună cu ei Tosa - inu risca să dispară. Acest fenomen a fost deosebit de relevant după sfârșitul conflictului mondial. Din acel moment, în Japonia, au început să crească din nou rasa, dar în scopuri diferite.

Deși a supraviețuit, rămâne o rasă aproape necunoscută în afara Japoniei, datorită parțial politicilor protecționiste care distinge națiunea. Guvernul a păstrat rasa în interiorul granițelor naționale până în 1972, când prima pereche de Tosa - Inu a ajuns în Europa.

Tosa - inuÎn a doua jumătate a anilor 1800, crescătorii japonezi au început să o traverseze cu diferite rase din Europa, și anume Bulldog, Bull Terrier, Mastiff, Senbnrnar și Alano.

Amestecarea sângelui de rasă mare a contribuit la nașterea a ceea ce este astăzi Tosa. Acesta este un câine puternic, dar în același timp elegant și cu un caracter reținut.

Concentrându-ne pe corpul impozant al acestui câine mare, iată câteva caracteristici care te vor face să te îndrăgostești de el. Să începem cu capul, este mare și masiv, nasul este negru, în timp ce urechile arată mici. Ochii lui căprui sunt mici și gâtul său mare (una dintre trăsăturile sale caracteristice este ridul care se formează acolo).Tosa - inu

Creștere de la 50 la 60 cm. În ceea ce privește greutatea Tosa, atunci aceasta este de aproximativ 38 kg.

Să începem cu o afirmație pe care am subliniat-o deja parțial mai devreme: Tosa Inu deloc un câine periculos. În schimb, este foarte curajos, dar și echilibrat și calm; cu toate acestea, principala sa caracteristică este combinația sa versatilă: este un câine de pază, pază și serviciu. Din păcate, este folosit și astăzi pentru lupta cu câini.

El dezvoltă o relație foarte strânsă cu stăpânul său, îl urmărește peste tot, și pentru că simte o nevoie aproape genetică de a-l proteja. De asemenea, este precaut de cei pe care nu îi cunoaște: nu este agresiv, pur și simplu nu are încredere în persoane necunoscute. Aproape niciodată nu latră, nu are nevoie decât de o singură privire pentru a se înțelege pe sine.

Îi place să se miște și să alerge (are performanțe atletice incredibile): este un câine care se adaptează la diferite situații.

Culoare Tosa Inu - negru și această culoare este considerată originală.

Tosa - inuDacă vedeți un câine roșiatic masiv, ar putea fi Tosa - Innu. Cu toate acestea, „originalul” rămâne cel mai valoros.

Există, de asemenea, nuanțe de galben, maro și maro deschis, permise de standardul oficial.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.