Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniShiba inu

Shiba inu

Patria - Japonia.

Descriere:

Câine de companie loial și fidel, Shiba inu - cel mai faimos prieten cu patru picioare al omului în Țara Soarelui Răsare.

Shiba inuShiba Inu este în prezent unul dintre cei mai recunoscuți și faimoși câini din lume și, în special, și datorită succesului filmului „Hachiko: The Most Loyal Friend” - o melodramă britanico-americană regizată de Lasse Hallstrom, bazată pe adevărata poveste a câinelui japonez Akita Inu de porecla „Hachiko”, care timp de 9 ani după moartea stăpânului său în același timp, în fiecare zi, se întorcea în gară pentru a se întâlni cu proprietarul decedat (numele original Hachi: A Dog's Tale).

Acest film, cu vedeta mondială Richard Gere, are ca reprezentant un reprezentant al acestei rase: lansat în cinematografe în 2009, „Hachiko” a devenit rapid o bandă de cult pentru iubitorii de câini. Dar înainte de „gloria Hollywoodului”, istoria Shiba inu începe cu siguranță mult mai devreme și are rădăcini în tradițiile glorioase ale Japoniei imperiale.

După cum sugerează și numele, acesta este un câine de origine orientală. În cazul nostru, acesta este unul dintre cei mai vechi câini cu sânge japonez, deși unii susțin că, chiar înainte de apariția soarelui care răsare în țară, Shiba inu a existat în China.Shiba inu

Mai mult decât atât, este dificil să obțineți informații exacte despre această problemă, deoarece vorbim despre o rasă cu adevărat veche: gândiți-vă că apariția sa în Japonia ar putea data dintr-o perioadă cuprinsă între 600 și 300 î.Hr.!

Cu toate acestea, numele nu lasă nici o îndoială cu privire la originea sa orientală, dar ce înseamnă? Cel mai probabil, provine dintr-un vechi dialect japonez și poate fi tradus ca expresia „câine mic”. Indiferent, deși cu siguranță nu este un gigant, Shiba inu de fapt nu "pui mici".

Dacă folosim sistemul transcripțional de scriere a cuvintelor japoneze în chirilică, atunci numele rasei poate fi interpretat și ca „un câine dintr-o pădure crescută cu tufișuri”, care caracterizează pe deplin scopul rasei.

Shiba inu a devenit o abatere de la regulile din alte rase naționale japoneze, ale căror nume erau asociate geografiei și au fost date în cinstea zonelor cu cea mai mare distribuție.

Shiba inuPriceperea sa fizică dezvăluie calități neașteptate. De fapt, această rasă, care a fost răspândită inițial în regiunile muntoase din centrul Japoniei, a fost adesea folosită ca câine de vânătoare: pe de o parte, rozătoare mici și păsări, pe de altă parte, vânat și mai mare, cum ar fi căprioare, căprioare și chiar urs. Ca sa zicem asa, Shiba -inu - este un „concentrat” de mușchi și, s-ar putea spune, un câine samurai!

Astăzi, însă, este în primul rând un câine de companie, liniștit și loial, în ciuda faptului că se laudă în mod clar cu titlul de cel mai faimos câine din Japonia în acest moment. Impreuna cu Shiba -inu, există alte rase care încep să se răspândească în toată lumea din Japonia: Kai, Kishu, Hokkaido și Sanshu sunt de dimensiuni medii, iar cea mai mare este Akita Inu.

Shiba inu, în special, a devenit o rasă „istorică”, grație muncii minuțioase a unuia dintre fondatori și a primului președinte al organizației Nippo, medicul veterinar Dr. Hirokichi Saito, care a descifrat, combinat și simplificat caracteristicile diferiților reprezentanți ai rasei găsite în lanțurile muntoase din centrul Japoniei.Shiba inu

Pentru a vă arăta importanța și respectarea locului japonez pe această rasă, este suficient să spuneți că, în 1936, Japonia a recunoscut Shiba inu "Comoara nationala"!

Cu toate acestea, chiar și această rasă de lungă durată a fost amenințată cu dispariția: al doilea război mondial, de fapt, a distrus literalmente aproape toate exemplarele Shiba inu, care a cunoscut o „renaștere” doar în jurul anului 1948, grație muncii excelente a lui Nihonken Hozonkai, Asociația pentru conservarea raselor japoneze de câini, pe scurt Nippo, înființată în 1928.

De atunci, rasa a început să se răspândească aproape peste tot în lume: mai întâi în Statele Unite, apoi în Anglia și Australia și apoi a ajuns în vechea Europă și în fosta URSS. În Italia, Spania și Franța, rasa nu este încă deosebit de populară, deși începe să crească în popularitate, datorită entuziaștilor.

Shiba inuSă trecem acum la analiza caracteristicilor sale psihologice: caracterul și temperamentul său. Într-un sens, putem spune asta Shiba inu - un câine cu temperament felin. Este într-adevăr o rasă foarte independentă și mândră. Shiba este, de asemenea, foarte vigilent în urmărirea dinamicii din jurul său și este adesea prudent față de persoanele pe care nu le cunoaște.

De asemenea, este destul de încăpățânat și ingenios, dar, în primul rând, nu-i place să fie supus: cu alte cuvinte, pentru a stabili relații normale cu el, va trebui să le bazați pe încredere și respect reciproc. În acest sens, riști să-ți supui răbdarea unor teste serioase, dar dacă știi să aștepți, cu siguranță vei fi răsplătit cu un tovarăș fidel și mereu apropiat.

Cu toate acestea, nu ar trebui să crezi că nu știe cum, sau că nu-i place să fie ieșit, ci mai degrabă opusul. În primul rând, nu are nicio problemă cu alți câini și chiar cu pisici. În plus, în relațiile cu stăpânii și familia, este un câine foarte loial și afectuos. Shiba inu De asemenea, poate fi foarte drăguț și de obicei are o relație bună cu copiii.

Cu toate acestea, această rasă este departe de ideea de a fi un câine de jucărie, deoarece datorită caracteristicilor pe care tocmai le-am menționat, afișează întotdeauna o personalitate puternică și își menține propriul spațiu și personalitate.Shiba inu

Trebuie să înțelegeți că și japonezii înșiși determină Shiba inu ca „câine mare într-un corp mic”: o rasă „dificilă” care poartă multe emoții și abilități care sunt foarte diferite între ele.

În orice caz, Shiba Inu trebuie să-și cheltuiască toată energia și vioiciunea în plimbări lungi. În plus, deși această rasă nu este deosebit de „starea de spirit”, de obicei devine tristă dacă este lăsată singură prea mult timp, caz în care poate fi retrasă, arătând separarea sa de familie.

Caracteristicile rasei:

Acum, să aflăm care sunt principalele caracteristici ale acestei rase de „vulpe japoneză”, începând cu aspectul ei. După cum am menționat deja, în ciuda dimensiunilor sale reduse, Shiba inu are un corp excelent, potrivit și agil.

În multe privințe, aceasta este moștenirea trecutului său de „vânător”. Un mascul atinge o înălțime la greabăn de aproximativ 45 cm, iar greutatea sa variază de la 10 la 13 kg. Pentru cățele, acești indicatori ar trebui să fie reduși, dar nu prea mult (ar trebui să ajungă la maximum 12 kg., În greutate). Prin urmare, acești câini se numără printre rasele de dimensiuni medii.

Shiba inuÎn plus, datorită trecutului său de vânătoare, Shiba inu are o falcă destul de puternică, potrivită pentru prinderea vânatului. Ochii sunt întunecați și ușor ascuțiți, iar urechile sunt triunghiulare, erecte, îndreptate în față, formează un vârf ușor rotunjit în partea de sus.

Coada are un set înalt și o bază groasă. Cu toate acestea, cea mai caracteristică trăsătură a acestei rase este probabil nasul, care este alungit și ascuțit, care seamănă oarecum cu fața unei vulpi.

Dar lână? Să începem cu aspectul cromatic: cele mai frecvente culori sunt roșu, negru, susan, negru de susan, roșu de susan. Deși foarte rare, există și exemplare complet albe.

Zonele cu păr alb ar trebui să fie prezente în absolut toate exemplarele, deși în cantități mai mici: pentru a „fi în standard”, rasa trebuie să aibă o culoare caracteristică - așa-numitul „urajiro”, adică zonele de lână care oferă dungi albicioase de-a lungul laturile botului și obrajilor, sub maxilar și pe gât, și pe unele zone ale pieptului și abdomenului, precum și în picioarele inferioare.

Speranța de viață:

Shiba inu, un câine cu o sănătate destul de bună, care nu este predispus la boli. În ceea ce privește dieta ei, nu există recomandări speciale: acesta este un câine care nu este predispus la obezitate, așa că trebuie doar să-i echilibrezi hrănirea. Trebuie reamintit faptul că această rasă are nevoie de o varietate de activități fizice în fiecare zi.

În general, acesta este un câine ideal pentru a locui într-un apartament din oraș. Lână Siby, suficient de ușor pentru a fi curățat și ordonat.

Cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, câinii din această rasă pot trăi cu ușurință până la 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.