Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCollie

Collie

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Collie, cunoscut și sub denumirea de păr lung Collie, este un câine în zilele noastre, nu foarte răspândit, deși este foarte renumit în toată lumea, fiind personajul principal al multor filme despre Lassie.

Rasa a coborât probabil din câinii aduși în Scoția de vechii romani, care au fost ulterior încrucișați cu rase locale, aborigene. Teoretic, numele său vine de la numele rasei de oi "colegii", negru, care Collie pășunată și păzită cu grijă în trecut. Există o altă părere că numele rasei ar putea proveni din cuvântul englezesc „coaly”, care înseamnă „negru de cărbune”, dar pentru astăzi nu există date exacte. Unii cercetători de rasă susțin, dar nu există nicio confirmare documentară a acestui fapt, că în jurul anului 1850, sângele câinelui ciobănesc scoțian a fost diluat cu sângele ogarilor ruși pentru a face botul mai elegant.

Ciobanesc scoțian au rămas câini multă vreme, folosiți doar la pășunat turma, până când în 1860 regina Victoria, vizitând reședința sa din Scoția, a luat-o cu ea, fascinată de frumusețea unui reprezentant al acestei rase, stabilindu-l în castelul Windsor; din acel moment, urmând exemplul regal, mulți dintre supușii ei au început să achiziționeze astfel de câini pentru compania lor, apreciind aspectul lor.

Este greu să treci și să nu admiri când te întâlnești în drum Ciobanesc scoțian cu părul lung (în țara ei natală, câinii cu părul lung sunt numiți „collie", Și câini obișnuiți de lucru"Border Collie”). Pe de o parte, un câine cu aspect sever și plin de demnitate, pe de altă parte, aspectul său vioi și blând, combinat cu o haină lungă și frumoasă, îl fac ușor de recunoscut, inclusiv datorită succesului multor filme, seriale de televiziune și cărți publicate din 1938. despre aventurile lui Lassie, un câine collie (în romanul lui Eric Knight este o cățea) care s-a confruntat cu numeroase obstacole pentru a se întoarce acasă la familia ei și la tânărul ei proprietar. De fapt, actorul care l-a interpretat pe Lassie în film a fost un câine (bărbat) pe nume Pal (din engleză „Pal” se traduce prin „prieten”).

Astăzi nu este o rasă foarte obișnuită în lume, dar este ușor de recunoscut. Multe amintiri din copilărie sunt asociate cu aceasta datorită operelor de artă și cinematografiei, care au reușit să exalte caracteristicile reale ale acestei rase. De fapt, sunt câini inteligenți și loiali, foarte motivați, care fac ceea ce stăpânii lor de la ei, senzuali și profund conectați cu familia lor.

După cum am spus, Collie - câini senzuali, uneori chiar predispuși la timiditate; De aceea este atât de important să comunici mult cu cățelușul, chiar din momentul în care a intrat într-o nouă familie. Extrem de loiali, inteligenți, prietenoși, activi și fericiți, rareori sunt nervoși sau agresivi, dar mai degrabă afectuoși și egali.

Este un bun protector, foarte loial familiei sale, este un excelent gardian - munca pe care o face folosindu-și lătratul doar ca un factor de descurajare. Învață noi jocuri rapid, făcându-l un excelent coleg de joacă pentru copii. Deși se adaptează bine la viața dintr-un apartament din oraș, ar fi de preferat să o păstrezi Collie într-o casă privată cu un teren.

Este potrivit pentru cei cărora le place să facă sport cu câinele lor (ascultare, agilitate), precum și pentru cei cărora le plac plimbările lungi în aer curat. Acesta este un câine căruia îi place să lenevească acasă, dar, în ciuda acestui fapt, ar trebui să fie capabil să „sufle” aburul într-o plimbare zilnică. Necesită o întreținere atentă a straturilor lungi și groase.

Datorită hainei groase, acești câini nu tolerează foarte bine căldura, așa că această caracteristică trebuie luată în considerare atunci când vin zilele toride de vară. Deși sunt câini de pază și câini de păstorit prin vocație, de obicei sunt dobândiți ca câini de companie. Collie prezintă rezultate bune la disciplinele de ascultare și agilitate, este folosit ca câine ghid pentru nevăzători și în serviciile de protecție civilă. În Germania și Franța, Collie uneori folosit de poliție.

Collie - câine liniștit, care iubește confortul acasă. Este potrivit pentru familiile cu copii. Este important să vă tratați câinele cu respect pentru a nu-l bloca în timiditate. Proprietarul ideal ar trebui să fie dedicat lui Collie suficient timp pentru a-l antrena, a socializa, a-l determina să facă mișcare și să aibă grijă de haina lungă, care necesită atenție zilnică.

Prieten și foarte afectuos, ascultător și răbdător, dezvoltând relații profunde de iubire și protecție, Collie face un partener excelent pentru copii participând la jocurile lor, dar numai dacă sunt învățați să respecte câinele.

De regulă, acești câini nu găsesc probleme în relațiile cu rudele; cu toate acestea, ar fi bine să socializați corect și la timp, chiar și ca un cățeluș, pentru a evita episoadele neplăcute după ce vor crește.

Fiind un câine cu părul lung, care necesită mult timp și răbdare pentru a avea grijă, Collie poate fi o rasă nepotrivită nu numai pentru cei care nu pot trăi fără ordine și curățenie perfectă în casa lor, ci și pentru cei care nu au timp pentru curățarea umedă de zi cu zi. Collie - câine extrem de sensibil, predispus la timiditate, prin urmare nu este potrivit pentru cei care sunt incapabili să înțeleagă câinele cu tendința de a se concentra asupra activității mentale interne și care cred că îl pot antrena cu metode excesiv de dure și autoritare.

Datorită naturii sale evidente de gardian, care este adesea exprimată prin lătrat puternic, aceasta poate să nu fie rasa ideală dacă locuiți lângă vecini foarte nervoși într-un apartament mic al orașului.

Caracteristicile rasei:

Există soiuri de câini cu părul lung și cu părul scurt. Rasa a fost recunoscută oficial de FCI (Fédération Cynologique Internationale) cu păr lung în 1955 și cu păr scurt în 1974.

Vorbim despre o rasă mare de câini:

  • Înălțimea la greabăn: masculi 56 - 61 cm, cățele 51 - 56 cm.
  • Greutate: masculi 20 - 34 kg, cățele 18 - 26 kg.

Acesta este un câine de o frumusețe magnifică, demnitate impasibilă, plin de armonie. Structura fizică este puternică și energică și nu trebuie să pară grea sau dură. Capul seamănă cu o pană bine trunchiată, cu un profil neted. Oprirea este ușoară, dar vizibilă.

Ochi Collie dă botului o expresie drăguță cu un aspect inteligent și alert. Învelișul exterior este foarte abundent pe coamă și coadă, în timp ce substratul este gros și moale. Avea Collie pot fi următoarele culori: nisip, nisip cu alb, tricolor, precum și albastru sau argintiu "merle". În toate culorile, ar trebui să existe pete albe. În primele trei culori, ochii sunt maro, în timp ce ochii „merle” sunt albastru sau albastru (uneori chiar și un ochi).

Speranța de viață:

De obicei sănătate Ciobanesc scoțian suficient de puternic, dar pot apărea câini cu anomalii congenitale, cum ar fi oculopatia și atrofia progresivă a retinei (anomalii oculare), ceea ce poate duce la orbire, iar displazia șoldului nu este neobișnuită.

Collie uneori menționat în cercetarea veterinară ca obiect al displaziei renale juvenile, o boală chistică. Mai mult, au o predispoziție genetică care nu poate fi testată pentru epilepsie, alergii alimentare și hipertiroidism.

Cu o îngrijire adecvată, hrănire și întreținere adecvate, speranța de viață este de 10-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.