Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine din Groenlanda

Câine din Groenlanda

Patria - Groenlanda.

Descriere:

Un câine care, după cum sugerează și numele, s-a născut și s-a răspândit Groenlanda.

După cum vă puteți imagina, acesta este un câine obișnuit cu o viață umilă, temperat de temperatura nejustificată de scăzută a acestui loc. Istoria acestei rase este împletită cu istoria a două țări: Groenlanda și Danemarca. De fapt, locul de naștere al rasei - Groenlanda, dar are și „patronaj” danez.

Acesta este unul dintre cei mai vechi „câini nordici” pe care îi cunoaștem. Dacă credeți că la anumite latitudini extreme există doar un husky, vă înșelați. Rase mai puțin cunoscute, dar la fel de fascinante, pot fi găsite în toate aceste teritorii.

Câine din Groenlanda face parte din tipul Spitz sau tipul primitiv. De-a lungul secolelor, rasa nu s-a schimbat prea mult, ba chiar aproape nu s-a schimbat deloc, datorită îndepărtării locului de naștere, care nu a contribuit la anumite „cruci”. În consecință, putem vorbi despre o rasă aproape pură care nu știa - cu excepția, probabil, foarte puține cazuri de modificări.

Groenlandez - foarte bun caine de companie. Loială și loială, această rasă va fi rareori obsesivă sau agresivă, dar chiar și aceste defecte ale caracterului vor echilibra aspirația și simțul datoriei.

Nu este agresiv sau grosolan, dar îi pasă foarte mult de independența și demnitatea sa, așa că merită respectul pe care îl merită și te va răsplăti cu aceeași monedă. În general, este mai bine să nu-l luați obraznic, ci să-l lăsați, cu doza corectă de răbdare, să înțeleagă cine este „șeful”.

În caz contrar, acesta este un câine fidel, aproape neobosit la locul de muncă. Dar serios Câine din Groenlanda are mai multe aplicații. Pe lângă chemarea sa de câine de sanie, în trecut a fost folosit și ca câine de vânătoare (în acest sens, focile și chiar urșii polari erau prada preferată!).

Cu toate acestea, nu este deosebit de potrivit ca câine de pază, deoarece în „muncă” există adesea o schimbare a conducătorului saniei de mai multe ori și câinele ar trebui să trateze orice conducător auto fără agresiune. Evident, un astfel de câine nu este potrivit pentru viața de apartament. Este capabilă să se adapteze la climă puțin mai aspră, dar a fi atașată de casă nu este cu siguranță un element pentru Groenlandezi.

Caracteristicile rasei

Câine din Groenlanda este o rasă mare. Are un corp destul de masiv, dar în același timp, mușchii sunt foarte puternic dezvoltați: cu alte cuvinte, ideal pentru remorcarea mărfurilor. Rasa are de fapt o caracteristică de câine de sanie, foarte potrivit pentru transportul de sarcini, chiar și destul de grele.

În fața noastră este un adevărat gigant de gheață, deși dimensiunea câinelui este între dimensiunea Malamute și Husky siberian. Formatul corpului este aproximativ pătrat, iar câinele general este foarte echilibrat și uniform.
Câți ani are Câine din Groenlanda poate cântări? Practic, această rasă cântărește de obicei 32 de kilograme, cu o diferență mică între masculi și cățele.

Același lucru se poate spune despre înălțimea la greabăn, care variază de la 55 cm la 60 cm. Raportul dintre înălțimea la greabăn și lungimea corpului ar trebui să fie de la 10:11.

Urechile au o formă clasică triunghiulară oblică. Culoarea nasului poate varia în funcție de culoarea hainei: deci nu este neapărat negru, poate lua toate nuanțele de maro, până la carne aproape roșiatică, chiar.

În acest caz, vorbim despre așa-numitul „nas de iarnă”, care capătă o culoare aproape roz. Fălcile și dinții sunt foarte puternici și au o mușcătură bună de foarfecă. Coada este ridicată și dusă peste spate.

Ochii sunt întunecați și destul de mici, nici goi, nici proeminenți: subtilitatea este că sunt aproape întotdeauna ușor înclinați. Avea Groenlandez, evident, haina și pardoseala sunt foarte rezistente pentru a rezista la temperaturile dure la care sunt expuse, drepte și dure.

Nu necesită multă muncă de îngrijire decât dacă doriți să participați la spectacole de câine. Mersul este aproape întotdeauna hotărât și constant: să nu uităm că lângă noi sunt câini obișnuiți cu maratonuri adevărate pe zăpadă.!

Speranța de viață:

Datorită originii sale „dure”, rasa în cauză este în stare bună de sănătate, nu au fost găsite patologii congenitale sau boli grave. Cu o îngrijire bună și o hrănire adecvată, această rasă poate trăi până la 13-15 ani fără probleme.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.