Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniShar Pei

Shar Pei

Descriere:

Shar Pei este o rasă de origine chineză. Acești câini sunt de tip molossoid. Primele urme ale existenței rasei au fost descoperite în 206 d.Hr.: un câine este descris în picturile dinastiei Han, iar mai multe figurine de teracotă au fost găsite și în templele acestei dinastii.

Shar PeiSe crede că nașterea rasei a avut loc în orașul Tai Li din provincia Kwantung din nordul Chinei. Se povestesc diverse povești despre originea sa, una dintre acestea fiind că acești câini au apărut ca urmare a mutației, cealaltă că chinezii doreau ca el să semene cu dragonul Lung Wang, protectorul apelor.

Ei spun că chinezii au încercat să reproducă aspectul personajelor legendelor lor pe animale: falduri, privirea lui și labele bine așezate seamănă cu figura unui balaur. Nume Shar Pei provine din caracterele chinezești care înseamnă „piele de nisip”: aceasta se referă la lână care arată moale ca catifeaua, dar când este atinsă, este aspră și chiar înțepătoare, ca atingerea nisipului.

În timpul dinastiei Ming, această rasă era amenințată cu dispariția, deoarece în timpul războiului a devenit, alături de multe alte rase, o sursă de existență, cu alte cuvinte, doar hrană.

Caracteristicile rasei:

Ceea ce face ca această rasă de câini asiatici să fie unică este lungul „exces”, pielea ridată, concentrată în principal pe craniu și între ochi. Are botul larg și ușor aplatizat, urechile sunt mici, iar înălțimea este proporțională cu lungimea. Corpul este musculos, pieptul este bine construit. În mod standard, ridurile ar trebui să apară în număr mare la cățeluș, iar apoi numărul lor este redus semnificativ pe măsură ce câinele crește.

Rădăcinile asiatice dau Sharpey aspect misterios, expresie înțeleaptă și trăsături feline. Inițial, acest câine a fost folosit de țăranii chinezi din provincia Kwantung ca câine de pază sau ca câine ciobanesc, apoi pentru lupte cu câini. Acum este un câine domestic, natura sa pașnică și pașnică este ideală Shar Peipotrivit pentru familie.

Astăzi este greu de înțeles cum un câine de luptă, de vânătoare sau de pază cu un caracter puternic și decisiv a devenit un câine drăguț. Natura sa încrezătoare îl face ideal pentru cei care nu au probleme cu personalități puternice. Este important să-ți crești cățelul, astfel încât acesta să nu devină prea teritorial și să fie suspect de străini.

Shar Pei poate trăi cu ușurință într-un apartament și, adesea, din fire, este foarte leneș, prin urmare este foarte important ca câinele să fie scos la plimbări lungi în aer liber. Nu este un iubitor de apă, în ploaie sau în caz de furtună, preferă să stea acasă departe de bălți, Shar Pei sensibil la factorii climatici. Nu are nevoie de sarcini excesive, deși îi place să facă sport și, mai presus de toate, îi place să se relaxeze.

În cultura chineză Shar Pei s-a născut ca un câine responsabil de alungarea spiritelor, demonii și fantomelor, atât de mult încât i s-a permis să lenevească și să trăiască confortabil. Un excelent câine de pază potrivit pentru controlul turmei, folosit ulterior pentru luptă. Astăzi este un câine cu o mie de pliuri, care joacă în principal rolul unui câine însoțitor.

Shar PeiAșteptați-vă câinele să sforăie mult. Avea Shar Pei limbă albastră-neagră, acest semn din cele mai vechi timpuri îi făcea pe chinezi să creadă că un câine aduce noroc și este capabil să alunge demoni și fantome.

Acest câine este afectuos și sensibil, proprietarul ideal pentru el ar trebui să fie foarte înțelegător și să nu fie agitat pentru a oferi câinelui liniște, dacă „animalul său de companie nu este în spirit”, o persoană care se simte confortabil cu câinii deosebiți.

Datorită trecutului și calității sale de câine de pază, rasa este incredibilă. Dacă în casa ta apar străini, cel mai probabil vor lătrat, pe stradă îi va urmări cu suspiciune.

Îi place să comunice cu proprietarul și membrii familiei sale, va fi mobil dacă va vedea că proprietarul este activ, altfel îl poți găsi în patul tău, doar dormind. Poate fi atât un câine sportiv, foarte mobil, cât și un apartament, leneș și inactiv.

Acesta este un câine inteligent și foarte răbdător, perfect pentru familia ta, iar dacă ai copii acasă este și mai bine pentru el. Va fi distractiv să se joace cu copiii, dar dacă devine enervant, se va liniști spontan: prin urmare, poate fi un tovarăș de nedespărțit pentru copiii tăi.

Shar Pei Câine liniștit: Cu alți câini, nu te va deranja niciodată, dar dacă este rănit, își poate arăta partea de câine de luptă. Nu este usor Shar Peifaceți-l să trăiască cu alți câini, mai ales dacă sunt bărbați.

Speranța de viață:

Din păcate, ca multe alte rase Shar Pei, predispuse la multe boli, în special:

febră Sharpeev Cunoscut mai ales sub numele de sindrom hocken umflat, care duce la dureri de mișcare, dureri abdominale, febră (convulsii), vărsături, diaree și dificultăți de respirație

luxația genunchiului sau rotulei;

displazia articulației șoldului - care este o boală ereditară;

Dar, cu îngrijire și întreținere adecvate, câinii din această rasă trăiesc în medie 9-11 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.