Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniJack Russell terrier

Jack Russell terrier

JACK RUSSELL TERRIER

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Jack Russell terrier este o rasă de origine engleză.

Acesta este un câine inteligent, activ, agil, rapid și de înaltă calitate. Conceput special pentru vânătoarea de vulpi, astăzi este, de asemenea, asistent de fermier și un excelent câine de companie.

Acesta este un câine cu un caracter vesel și hotărât, să aruncăm o privire asupra tuturor trăsăturilor sale.

După cum am spus, el este de origine engleză. Mai exact, Jack Russell terrier s-a născut în zona Devon în anii 1800 datorită terrierului mic și prietenos John Russell, un mare fan al vânătorii de vulpi, pe nume Jack.

În acea perioadă îndepărtată, vânând o vulpe, vânătorii foloseau terieri compacti cu picior scurt, care se puteau târî într-o gaură de vulpe fără prea multe dificultăți. Acești câini de talie medie au făcut de fapt o treabă excelentă cu sarcina, dar la rândul lor au creat o mică problemă: de fiecare dată trebuiau să fie livrați special la locul de vânătoare și acest moment a adus dificultăți suplimentare vânătorului.

Realizând acest lucru, Russell a început să lucreze la crearea terrierului său ideal - un câine mic capabil să pătrundă în găuri, dar suficient de rapid și puternic pentru a ține pasul cu câinii mai mari și capabil să călătorească independent în zona de vânătoare.

Urmașul era un câine mic pe nume Trump; povestea spune că Russell, în timp ce mergea, a întâlnit un lapte pe drum, cu un terrier mic și magnific, de care s-a îndrăgostit și a reușit să-l convingă să vândă câinele, devenind noul proprietar. Datorită caracteristicilor acestui câine, prin încrucișarea lui Trump cu diverse rase, inclusiv Fox Terrier, Welsh Corgi, Beagle și Bull Terrier, a dat naștere la Jack Russell terrier.

Succes Jack Russell terrier în țara sa de origine se explică și prin faptul că acești câini mici, dar foarte hotărâți, erau și vânători de șobolani cu experiență. Mai târziu, datorită caracterului său foarte bun, a devenit, de asemenea, foarte reușit ca animal de companie.

Acest terrier este adesea confundat cu Parson Russell Terrier (mai înalt și mai pătrat în constituție): cele două rase au o origine comună, dar astăzi sunt destul de diferite și sunt caracterizate de standarde speciale.

Singura țară în care acest fapt este neglijat este Franța, provocând confuzie până în prezent în rândul crescătorilor, fără a lua în considerare distincția dintre Russell terieri pentru rase izolate.

Combinând Parson și Jack Terrier într-o singură rasă, în Franța, ei continuă să reproducă câini încrucișându-i unul cu celălalt și ce specie aparține câinelui este determinată când împlinește un an. Criteriul utilizat pentru a determina diferența este înălțimea câinelui: Parson Russell mai mult de 31 cm, respectiv Jack Russell sub 31cm.

Jack Russell terrier - un câine foarte activ, care trebuie să facă multe mișcări pentru a-și revărsa măcar puțin abundența. Este neobosit, potrivit pentru viața de familie. El nu va crea probleme atunci când comunică nu numai cu copiii, cu care este într-adevăr foarte de încredere și cu care iubește să se joace, ci și cu persoanele în vârstă, precum și cu alți câini.

Este un câine foarte atașat de stăpânul său, dar are nevoie și de o persoană care știe să-l antreneze într-un mod ferm și consecvent, astfel încât să-și înțeleagă locul. Are un mare simț al umorului, iar acest lucru trebuie luat în considerare dacă vă gândiți să îl achiziționați.

Pentru că dacă ai noroc, s-ar putea să găsești un cățeluș drăguț, blând și ascultător. Jack Russell, dar ti se pot intampla si mici probleme, catelul tau va fi un adevarat "cutremur" care iti roade tot ce este in casa, inclusiv picioarele si gleznele, dezobedindu-te complet, si atunci va trebui sa cauti ajutor din exterior pentru a corecta comportamentul.

Dimensiunea redusă o face foarte potrivită pentru a locui într-un apartament, dar dacă aveți o casă cu o zonă unde poate alerga, se poate juca și „vâna” va fi mai bine. În caz contrar, va trebui să deveniți adevărați sportivi cu aceste agitații. Dacă știți ce este un vârtej, veți înțelege: Jack Russell terrier comportamentul său seamănă cu un adevărat „vârtej”.

Acesta este un câine super activ, vesel, vesel, plăcut, vesel, atent, neobosit și putem spune că cu cât trăiește mai mult cu tine, cu atât vei afla mai multe despre el. Un lucru este sigur, acest animal este cu adevărat greu de plictisit.

Este acesta un câine pentru toată lumea? da și nu.

Desigur, după cum ați înțeles deja, el este departe de a fi un câine „leneș”, așa că trebuie să facă o mulțime de mișcări pentru a-și revărsa toată abundența. Acesta este un câine care are un temperament dominant (dar nu agresiv sau arbitrar), are un caracter bun, este curajos și decisiv, așa că are nevoie de un proprietar care să știe să-l antreneze și să-l antreneze în mod constant și constant.

Nu este dificil să-l antrenezi, dar este necesar să înțeleagă bine ce este permis și ce nu. Dacă lăsați acest moment să-și urmeze cursul, riscați să primiți un „dezastru” după altul. Acestea sunt singurele motive pentru care acesta nu este un câine pentru toată lumea. Pur și simplu, aveți nevoie de multă voință și hotărâre pentru a deține această rasă.

În caz contrar, acesta este un câine cu adevărat minunat. Jack Russell foarte bun pentru viața de familie (dacă aveți o casă cu un teren, ar fi minunat), cu copii și vârstnici, precum și cu alți câini.

Când vorbim despre relațiile cu copiii, putem spune cu încredere că prietenul nostru Jack Russell terrier este un prieten cu adevărat minunat pentru copii, îi place să se joace cu ei și în același timp, foarte fiabil.

Pe lângă toate „talentele” descrise, capacitatea de a fi un excelent câine însoțitor și doar un animal de companie, Jack Russell terrier utilizat pentru terapia PET, reabilitarea ostaticilor, serviciul vamal.

Acum probabil că ați realizat ce potențial uriaș este ascuns în acest câine mic și, pentru a-l dezvălui, aveți nevoie doar de răbdare și consecvență.

Cu toate acestea, nu uitați asta Jack Russell terrier, deși acum a devenit în primul rând un câine de companie, el are, mai presus de toate, caracterul și instinctul unui câine de vânătoare.

Caracteristicile rasei:

Aceasta este o rasă mică de câini, mai lungă decât înălțimea, prin urmare are un contur dreptunghiular. Craniul plat, de lățime moderată, care se înclină spre ochi și se înfășoară la un bot larg.

Înălțimea ideală - de la 25 la 30 cm și greutatea ideală - 1 kg., Pentru fiecare 5 cm, înălțimea.

Nasul este negru. Ochii sunt mici, în formă de migdale, de culoare închisă și cu o expresie ascuțită.

Urechile sunt mici, mobile, strâmbă în față, foarte moi. Coada este întotdeauna dreaptă când este activă, în timp ce se poate atârna când câinele este în repaus.

Paltonul poate fi neted, rupt sau dur. Un strat neted, rupt nu necesită multă întreținere, în timp ce un strat gros, de obicei gros și lung, necesită o anumită atenție. Lana trebuie să se protejeze de umiditate.

În ceea ce privește culoarea, albul ar trebui să fie predominant (cel puțin 51%) și poate avea pete negre sau de foc (acestea din urmă pot avea grade diferite de intensitate), care se găsesc de obicei pe cap și la rădăcina cozii. Are un mers liber și elastic.

Speranța de viață:

Jack Russell terrier un câine care de obicei nu are probleme de sănătate și nu necesită îngrijire sau hrănire specială.

Două boli care îl afectează mai des decât altele sunt luxația rotuliană și cataracta.

Din punct de vedere nutrițional, acesta nu este un câine deosebit de solicitant, dar având în vedere marea sa vitalitate, apetitul nu lipsește cu siguranță. Prin urmare, câinii din această rasă trebuie hrăniți corect, animalele de companie care nu primesc suficientă activitate fizică și mișcare sunt predispuse la îngrășarea în exces.

Cu o îngrijire adecvată, acești câini trăiesc suficient de mult timp de 14-16 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.