Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBolognese

Bolognese

Patria - Italia.

Descriere:

BologneseNumele rasei câinilor Bolognese primit de la orașul italian situat în nordul Italiei - Bologna, de unde aceste drăguțe creaturi și-au început procesiunea fermecătoare în toată Europa. Toponimul rasei „Bolognese” înseamnă literalmente - câine bologonez.

Câine Bologna a fost câinele favorit al marchizei de Pompadour și al Ecaterinei cea Mare, Ludovic al XV-lea și al majorității nobilimii europene. Acest animal cu patru picioare are un caracter minunat și este minunat pentru copii.

Câine Bologna cu botul său încântător este una dintre cele șaisprezece rase de câini de origine italiană. Deosebit de popular încă de la începuturile sale, Bolognese folosit de nobilime și boemi care influențează ordinea socială din Europa. În momentul în care nobilimea și-a pierdut puterea și autoritatea, Câine Bologna a venit momentul uitării. Admiratorii acestor câini au rămas doar în Italia lor natală. Abia la mijlocul secolului al XX-lea, datorită entuziaștilor dedicați - iubitori ai rasei, populația acestor câini a fost restaurată.

Această rasă este de origine foarte veche, dovadă fiind faptul că provine de la câinii „melitenieni”, uniți de Aristotel într-un grup separat, care au călătorit pe nave grecești și feniciene pentru a combate rozătoarele.Bolognese

După „debutul” ca vânător de rozătoare, ideal pentru păstrarea pe o navă datorită dimensiunilor mici și cantității mici de hrană necesare pentru supraviețuire, Bolognese devine în curând câinele de companie ideal, în special pentru sexul feminin, în special adorat de matroanele romane: putem admira în continuare numeroasele ceramice și diverse mobilier, care prezintă micul câine bologonez în compania proprietarilor săi.

Popularitatea acestor câini în miniatură și dragostea lor pentru ei este dovedită și de faptul că au inspirat artiști și scriitori ai Renașterii, care i-au descris pe pânzele lor nemuritoare și le-au dedicat romane. Cred că nu vă veți certa, acest lucru se dovedește deja foarte mult.

BologneseBolognese un câine cu un caracter foarte bun: ascultător, supus, vesel și jucăuș, urmărind întotdeauna stăpânul, iubind să petreacă mult timp cu el, dar în același timp capabil să se adapteze familiilor mai „calme”, de exemplu, familiilor persoanelor în vârstă. Inteligent și loial, el este dispus să se antreneze și să învețe fără a fi hiperactiv sau excesiv de intruziv ca alți Bichoni.

Învață foarte repede, deși trebuie amintit că poate deveni un câine foarte încăpățânat dacă nu este mulțumit de ceva: din acest motiv, este mai bine să clarificați imediat cine este „în casă”, deoarece acest câine are o abilitate excelentă de a-l detecta pe al tău ” slăbiciunile ”și le folosește cu pricepere când are nevoie.

Iubește contactul cu o persoană și o companie de oameni, în timp ce creează o relație foarte puternică cu proprietarul său, a cărui atenție îl caută mereu. Chiar și cu străini, este un câine prietenos dacă este obișnuit să fie în preajma oamenilor de la o vârstă fragedă.

Dar, mai presus de toate, trebuie să petreacă mult timp cu proprietarul său, așa că acesta nu este cu siguranță un câine potrivit dacă îl veți ține singur într-un apartament pentru multe ore. În acest caz, este mai bine dacă are un „partener”, ținând cont de faptul că se înțelege ușor cu alți câini, chiar dacă aceștia nu aparțin rasei sale. Este important să îl scoateți în mod regulat afară, deoarece nu este o „jucărie”.Bolognese

Haina sa necesită o atenție specială și îngrijire zilnică (este bine să antrenezi un câine bologonez de la o vârstă fragedă până la această procedură) pentru a preveni formarea de noduri și curling. Vă rugăm să rețineți că un climat prea uscat din casă îi poate deteriora haina.

Pe de altă parte, acesta este un câine care nu varsă sau cel puțin o face aproape imperceptibil, fără a pierde smocuri întregi, așa cum se întâmplă cu alte rase. În cele din urmă, când vine vorba de nutriție, mănâncă foarte puțin, dar are o adevărată slăbiciune în a-și îmbrățișa gelos lucrurile preferate, pe care le apreciază întotdeauna foarte mult.

Bolognese un câine care este un excelent însoțitor cu patru picioare datorită caracterului său, obținând o adevărată plăcere din comunicarea cu oamenii, dar acest lucru nu înseamnă că este gata să-l sugrume pe „proprietar” cu cererea sa de dragoste. Dimensiunile reduse îl fac potrivit pentru a locui într-un apartament, chiar dacă nu aveți ocazia să îl luați constant cu voi.

BologneseEste și un bun câine de pază, având în vedere că are o anumită teritorialitate, dar asta nu înseamnă că acesta este un câine care latră fără întrerupere. El este foarte atent, datorită unei audieri deosebit de dezvoltate, și este capabil să înțeleagă când ceva nu este în regulă și este necesar să-și informeze stăpânul despre asta.

Proprietar ideal Câine Bologna ar trebui să fie gata să îi acorde multă atenție, deși, așa cum am menționat deja, nu este un câine deosebit de solicitant, ci o rasă căreia îi place să fie în preajma oamenilor. Singurul tip de familie în care se poate simți inconfortabil sunt familiile cu copii foarte mici care nu sunt instruiți să trateze corect câinele.

În caz contrar, este un câine ideal pentru cei care locuiesc în oraș, pentru familiile cu copii, pentru pensionari. În ciuda faptului că iubește să meargă pe stradă, este un câine de apartament, nu poate fi lăsat nesupravegheat, deoarece va suferi atât fizic, cât și psihologic. De asemenea, trebuie amintit că, în ciuda hainei sale bogate, nu tolerează extrem de bine frigul, așa că un proprietar îngrijitor ar trebui să aibă grijă ca câinele să nu se răcească prea mult.

În relațiile cu copiii, Bolognese - este un câine grozav care interacționează excelent cu copii mici de toate vârstele, cu excepția copiilor care sunt prea mici și care nu au fost instruiți corespunzător pentru a se descurca corect cu câinele.Bolognese

În toate celelalte cazuri, el poate dezvolta relații cu adevărat minunate cu copiii din familia sa și poate deveni partenerul lor ideal, deoarece este simultan precaut, dar entuziast și poate continua să se joace ore în șir fără oprire, atâta timp cât copilul o dorește. Este un câine drăguț, prietenos și întotdeauna gata de joacă, dar în același timp calm și blând dacă înțelege că copilul în acest moment nu are timp pentru el.

În relațiile cu alți câini, câinele bologonez are un caracter și un comportament excelent și nu există obstacole în calea prieteniei chiar și cu alte rase, diferite de ale ei, mari și mici.

BologneseDesigur, multe depind de reacția celuilalt câine, dar dacă se va dovedi jucăuș și afectuos, va deveni imediat prietenul său. Nu are nicio problemă să fie singurul câine din casă, dar dacă sunt prezenți alți „frați”, este foarte fericit în legătură cu asta, mai ales dacă este lăsat acasă mult timp.

Caracteristicile rasei:

Având un caracter vesel și simpatic, Bolognese- un tovarăș inteligent și afectuos, care are o legătură foarte puternică cu oamenii cu care își petrece cea mai mare parte a timpului. Acesta este un câine mic (grup de jucării), cu păr alb frumos, cu o structură fizică puternică, format pătrat și înălțime la greabăn nu mai mult de 25 de centimetri cu o greutate de 4-5 kilograme. Își ține capul cu mândrie; ochii, pleoapele, buzele și nasul de culoare neagră dau un efect special botului. Coada este ridicată, părul lung este lung, căzând în jos.

Speranța de viață:

Bolognese - o rasă de câine care are o sănătate excelentă și nu are nicio predispoziție specială la boli comune sau genetice. BologneseSingurele probleme de sănătate care pot apărea atât de des sunt oculopatia ereditară și luxația rotuliană, precum și problemele care sunt frecvente la alte rase mici.

Pot apărea și boli cardiorespiratorii și boli asociate cu lungimea părului de pe față în apropierea ochilor, cum ar fi conjunctivita. Îngrijirea părului, care trebuie periată cel puțin o dată pe zi, pentru a evita formarea nodurilor, este încă importantă.

Speranța de viață, cu îngrijirea adecvată, ajunge la 14 ani, în timp ce până la 10 ani, de obicei, nu există probleme de sănătate.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.