Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniYorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Patria - Anglia.

Descriere:

Aceasta este o rasă care a fost crescută pentru a vâna șoareci într-o mină: va fi vorba Yorkshire Terrier, unul dintre cei mai populari câini de companie decorativi.

Istoria sa începe în a doua jumătate a anilor 1800. Anglia se află în plină revoluție industrială și în vechiul județ britanic mineri din Yorkshire Yorkshire Terrierfuncționează nu numai în condiții dure non-stop, ci și deseori în condiții sanitare proaste. Una dintre principalele probleme este populația de șoareci care transportă infecția, care era masivă nu numai la suprafață, ci chiar și în mine în acel moment.

Pentru vânătoare de șoareci, Yorkshire Terrier: Acesta este un câine de dimensiuni mici, obținut prin încrucișarea Skye Terriers, Manchester Terriers și Maltese. Datorită dimensiunilor reduse, erau ideali pentru a intra în tunelurile miniere pentru a vâna șoareci.

Aceasta este una dintre cele mai mici rase de câini decorativi de interior, care a devenit la câteva decenii după nașterea sa (așa cum am spus deja, el este un vânător în scopul său): în prezent este una dintre cele mai Yorkshire Terrierrase populare pe planetă.

În loc să li se spună despre origine, unii experți în rasă cred că Yorkshire Terrier este asociat cu Airedale Terrier mai mare, care și-a luat numele de la râul Eyre, lângă orașul Leeds, unde țesătorii scoțieni de lână s-au mutat și și-au adus câinii. Indiferent de situatie, Yorkshire Terrier a fost recunoscut de Kennel Clubul englez în 1886 și câțiva ani mai târziu a fost dezvoltat un standard.

Este unul dintre cei mai populari câini de companie și de casă, în special în rândul persoanelor în vârstă și Yorkshire Terriercupluri căsătorite. Iubește contactul fizic constant - „îmbrățișările” este slăbiciunea lui, îi place să fie în compania stăpânului său, poate să stea lângă el pe canapea. Deşi Yorkshire Terrier - nu este unul dintre animalele cu patru picioare care iubește plimbările lungi, este activ și joacă adesea acasă.

Este ușor de antrenat: nu este o rasă încăpățânată. În ciuda dimensiunilor reduse, el știe să se forțeze să fie respectat, în special de către străini. Cu familia sa, el nu este niciodată agresiv și, dacă dă dovadă de agresivitate față de oameni, nu știe, asta Yorkshire Terriercel mai probabil doar din frică, nu pentru că vrea cu adevărat să lupte. Este acesta un câine care se înțelege cu pisicile? Cu siguranță, da!

Caracteristicile rasei:

Astăzi este un câine comun în toată Europa, precum și în Statele Unite. Una dintre caracteristicile sale principale este părul lung, „despicat” de o linie care trece de la nas până la vârful cozii. Cât cântărește Yorkshire Terrier? Maxim 3 kg! Un băiețel adevărat. Dar ochii lui sunt întunecați, strălucitori și mari, reușesc să-și exprime întreaga esență. Urechile pot Yorkshire Terriervizibile de sub palton: sunt drepte și au părul scurt, spre deosebire de coadă, unde este groasă și de culoare albastră, de o nuanță mai închisă decât restul corpului.

În ceea ce privește părul, acesta este lung și mătăsos pe tot corpul: pe cap este lung și auriu-roșiatic. Părul acestei rase este albastru închis la suprafață, în timp ce o nuanță roșiatică apare mai jos - în special pe picioare și pe burtă. Cu toate acestea, cele două culori nu se amestecă. Nu are nici un substrat: de Yorkshire TerrierAcest motiv Yorkshire Terrier într-adevăr câinele perfect pentru persoanele care suferă de alergii.

Există o versiune pitică sau „de buzunar” Yorkshire Terrier.

Dacă rasa standard în sine cântărește doar 3 kg, atunci un pitic adult Yorkshire Terrier atinge maximum 1,5 kg. În limba engleză, acestea sunt numite „cupe de ceai” tocmai pentru că se pot încadra în interiorul unei căni de ceai.

Aceasta este de fapt o versiune foarte criticată a rasei, deoarece mulți cred că reducerea suplimentară a dimensiunii poate provoca probleme de sănătate foarte grave, pe lângă costurile medicale mai mari și speranța de viață mai mică.

Speranța de viață:

Speranța medie de viață a unui Yorkshire Terrier, cu îngrijire adecvată, este de la 12 la 15 ani: în general, trăiește mult timp, unii reprezentanți ai rasei trăiesc până la 20 de ani fără probleme. Nu uitați că acesta este un câine care necesită multă atenție și îngrijire. Dacă nu i se acordă o atenție adecvată, poate dezvolta și tulburări de comportament, cum ar fi lătratul prea mare sau săparea constantă în pământ.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.