Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniWhippet

Whippet

Descriere:

Multe dintre ogarii care există pe planeta noastră sunt de origine foarte veche, dar aceasta nu este povestea Whippet: vorbim despre o creștere relativ recentă WhippetRasa britanică, dezvoltată în urmă cu două secole de muncitori și mineri din orașele industriale din nordul Angliei, destinată inițial vânătorii de iepuri și iepuri sălbatici.

Există dovezi contradictorii cu privire la modul în care și-a atins standardul, unii istorici sugerând că rasa provine de la încrucișarea câinilor de vânătoare cu Fox Terriers și Terriers pentru a crește viteza acestora din urmă. Alții sunt convinși că nu a existat niciodată o astfel de cruce cu terrierii.

Dar atât aceia, cât și alți istorici nu contestă faptul că Whippet a apărut ca o rasă în secolul al XIX-lea. Au fost folosiți nu numai pentru vânătoare: în vacanțe, acești câini se întreceau între ei pe fugă, urmărind eventual o pradă falsă, pe care o târâu de lesă. Aceste jocuri au devenit din ce în ce mai populare, la fel și personajele principale care au fost implicate în aceste curse.

Din Marea Britanie, rasa a început să se răspândească încetul cu încetul în toată Europa, unde erau adesea confundate cu ogarul. Cu toate acestea, diferențele sunt semnificative. Să ne scufundăm în detalii.

Caracteristicile rasei:

Acesta este un câine de dimensiuni medii: masculii, pentru a îndeplini standardul, ar trebui să aibă înălțimea de la 47 la 51 cm la greabăn, cățelele sunt puțin mai mici, cântărind între 18 și 21 kg Corpul lor este armonios, elegant, în ciuda mușchilor dezvoltați, dar uscați, au un piept foarte mare, cu spatele ferm și larg, ceea ce indică faptul că această rasă Whippetnăscută pentru a alerga (poate atinge viteze de până la 56 km pe oră).

Capul său este lung și subțire (acest lucru conferă animalului un aspect foarte plăcut), fălcile sale sunt extrem de puternice, iar nasul său este negru. Urechile sale sunt, de asemenea, neobișnuite: sunt în formă de trandafir, foarte mici, ochii sunt ovali: îi exprimă toată inteligența. În ceea ce privește coada, aceasta este lungă și curbată (dar ușor) și se ridică deasupra spatelui.

Pe lângă faptul că aspectul său este cel care îi face pe oameni simpatici, Whippet este un câine adorabil: este foarte bun ca un câine de companie (îi place să trăiască într-o familie) și are un caracter foarte dulce și afectuos. Din acest motiv, este foarte atașat de stăpânul său. Și, ceea ce nu este banal, acesta este un animal echilibrat, cu un sistem cardiovascular foarte puternic și un psihic echilibrat.

Bineînțeles, el aleargă repede, dar numai atunci când este necesar: acasă este calm și echilibrat și, cu toate meritele sale, este și un excelent paznic, Whippetneîncrezător față de străini. El are nevoie de o familie de sportivi care nu este „legată” de canapea: în orice caz, fiind ontologic din punct de vedere al vieții și al atletismului, trebuie să renunțe și să-și cheltuiască energia pentru curse și jocuri „nebunești” cu stăpânul său. În ceea ce privește relațiile cu copiii, nu este nimic de îngrijorat: se descurcă grozav cu asta.

Mai ales cățeluși adorabili Whippet. Când îi privești chiar și cu ochiul liber, le poți observa eleganța și calmul unui adult. S-au născut deja cu dorința de a fugi, dar la fel ca părinții lor, pot petrece ore singure acasă.

Puii Whippet au moștenit dorința de a vâna de la strămoși: dar, de fapt, această rasă va fi folosită de dvs. pentru Whippetcomunicare și distracție generală și nu pentru alungarea iepurilor sau iepurilor. La fel ca câinii adulți, puii nu necesită nicio îngrijire specială și sunt foarte ușor instruiți în diferite comenzi.

Speranța de viață:

Conform standardelor pentru câini, Whippet are o speranță de viață medie de 12 până la 15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.