Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniWeimaraner

Weimaraner

Patria - Germania.

Descriere:

Weimaraner, este o rasă de origine franco-germanică, foarte atentă și are o duioșie unică.

WeimaranerNumele acestei rase provine de la Weimar și sugerează că originea sa poate fi germană. Originea acestei rase rămâne necunoscută deoarece urmele selecției au fost distruse. Dar se pare că Germania a fost o țară de selecție, iar țara de origine este Franța, unde la mijlocul secolului al XIII-lea Ludovic al IX-lea, întorcându-se dintr-o cruciadă în Africa, a adus cu el câinele gri al Sfântului Louis, probabil strămoșul lui Weimaraner, un câine de vânătoare care a trăit în apropiere. contact cu proprietarul.

Weimaraner - rasă recunoscută oficial în 1897 în Germania, dar din păcate războiul a distrus aproape toți câinii care au fost crescuți.

Weimaraner are un corp muscular subțire, alungit, bine proporționat, cu botul în formă de pană și urechile lungi. Are ochi chihlimbar și blană argintie. Nuanțele de culoare ale hainei sale pe corp se schimbă în gri, există câini cu păr lung și scurt.

Există, de asemenea, o varietate rară de Weimaraner albastru, dar poate fi găsit doar în America. Poziția sa este elegantă și rafinată, este un câine de vânătoare aristocratic, în trecut din acest motiv a fost ținut la curte.

WeimaranerWeimaraner este un câine teritorial și este gata să-și protejeze teritoriul, precum și să protejeze proprietarul și rudele sale cele mai apropiate, de care se atașează în același mod ca și proprietarul.

Este un câine foarte suspect, dar datorită abilității de a fi ascultător, îți va fi ușor să-l crești: este recomandabil să faci asta când este încă un cățeluș, pentru a se putea obișnui să comunice cu alți câini și cu oamenii, pentru a nu-l lăsa să devină un câine agresiv când va crește.

O bună educație este, de asemenea, utilă în dezvoltarea caracterului său de câine de vânătoare și îl ajută să-și controleze energia și neliniștea. A lăsa singur un astfel de câine în casă, care nu este inoculat cu „regulile bunelor maniere”, înseamnă a primi o surpriză, cum ar fi o piesă de mobilier distrusă. Natura și înclinația către învățare îl fac ideal pentru utilizare chiar și în terapia cu animale de companie.

O altă trăsătură de caracter Weimaraner - este că este un câine plin de energie, așa că fii pregătit să-l duci la plimbări lungi și la multe drumeții în aer liber, având în vedere ADN-ul vânătorului său. Are nevoie de o mulțime de exerciții, cursuri și este de dorit să joace mult.

WeimaranerIubește să comunice cu alți oameni. Ca câine de vânătoare, are nevoie de mult spațiu, mult spațiu pentru a-și cheltui energia aventuroasă.

Trecutul său de câine de vânătoare îl face să fie predispus în mod clar la acest tip de activitate, este potrivit mai ales pentru vânătorii care caută un însoțitor care să nu se îndepărteze prea mult și să aibă o rezistență bună în timp ce vânează.

Cu toate acestea, este, de asemenea, un câine de companie excelent, care este potrivit pentru alte activități, cum ar fi terapia pentru animale de companie - terapia PET, serviciul guvernamental, serviciul de căutare, controlul site-ului și securitatea.

Acest câine este foarte sensibil și afectuos, fii pregătit pentru faptul că va fi mereu alături de tine, deoarece dezvoltă o afecțiune aproape nesănătoasă pentru proprietar. Proprietarul trebuie să fie atent și foarte răbdător, consecvent în a-i oferi libertate.

Acești câini au nevoie de activitate fizică, deci nu este destinat celor care duc un stil de viață sedentar, nu este potrivit nici măcar pentru cei care au puțin timp de dedicat pentru a-i permite să iasă mult timp.

Datorită faptului că sunt câini foarte afectuoși, sunt foarte potriviți pentru familiile cu copii. Weimaraner va deveni un adevărat prieten pentru copiii tăi.

Descrierea rasei:

Weimaraner - un câine de dimensiuni medii cu o construcție tipică de câine de lucru. Creșterea masculilor variază de la 57 la 65 cm, cu o greutate de 30 până la 40 kg., Și cățelele de la 57 la 65 cm, cu Weimaranergreutate 25 - 30 kg. Are un corp lung, un gât subțire, ușor curbat, mușchi bine dezvoltați și membre puternice. Capul are un profil nobil. Urechile sunt largi, destul de lungi și rotunjite la capete, așezate înalte și înguste. Când câinele este alert sau ascultă, se întoarce ușor înainte. Coada este scurtată.

Culoarea hainei este gri-argintiu, maro-argintiu, nuanțe de șoarece. Sunt permise și toate nuanțele intermediare. Capul și urechile sunt de obicei puțin mai luminoase.

Sunt permise mici marcaje albe. Marcajele roșu-roșcat sunt nedorite, iar marcajele maro sunt considerate o eroare gravă.

Există două soiuri, care diferă în ceea ce privește tipul hainei: cu părul scurt și cu părul lung.

Părul cu părul scurt este puternic, foarte dens, acoperă bine corpul. Cu puțin sau deloc substrat.

Părul lung (de la 3 la 5 cm) are părul moale, neted sau ușor ondulat, cu un strat subțire ușor. Persoanele încrucișate au un strat dublu, format din lână de lungime medie, aproape de corp și un strat dens.

Fapt interesant.

WeimaranerCaracteristică Weimaraner este că puii au ochi albaștri, cresc, își schimbă culoarea și devin chihlimbar.

Speranța de viață:

Datorită activității excesive a câinelui, este necesar să se controleze aportul de alimente pentru a evita problemele de sănătate. Sensibilitatea suplimentară a animalului se datorează lipsei unui substrat. Pe vreme caldă, nu pune prea mult stres pe câine. Fiți conștienți de activitatea moderată, multă apă și un loc răcoros pentru odihnă în această perioadă.

Această rasă iubește apa, așa că vara poți sugera Weimaraner înot și mers pe jos lângă apă.

Amintiți-vă că acești câini nu au aproape nici un strat de acoperire, ceea ce înseamnă că nu tolerează bine temperaturile scăzute.

Nu vă supraalimentați câinele din cauza riscului de a fi supraponderal sau dacă câinele se află într-o activitate fizică intensă. Acest lucru poate duce la răsucirea stomacului.

WeimaranerWeimaranerul, căruia îi lipsesc exercițiile fizice, se îngrașă rapid. Prin urmare, plimbările lungi și intense sunt necesare pentru a-i satisface nevoile fizice, morale și naturale.

Reprezentanții rasei nu au patologii speciale și probleme de sănătate, cu excepția celor generale observate la alte rase.

Speranța de viață cu îngrijire adecvată este de aproximativ 11 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.