Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniTerrier australian

Terrier australian

Patria - Australia.

Descriere:

Terrier australian arată ca un Yorkshire Terrier, dar nu este. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei rase active, vesele, independente și iubitoare.

Terrier australianOriginea australiană a acestui terrier, cu un ochi neexperimentat, poate fi confundată cu ușurință cu Yorkshire, de unde provine cel mai probabil. Dar nu este așa, deși are toate caracteristicile unui York: este un câine activ, plin de viață, încăpățânat, independent, foarte iubitor de familie, dar acesta nu este un Yorkshire Terrier.

Cum o poți deosebi? Simplu, simplu - găsiți creasta! Da, pentru că acest câine drăguț are un smoc de păr caracteristic pe cap, mult mai deschis decât culoarea principală și un pătrat în jurul gâtului - un cerc lung de păr aproape la înălțimea maximă, care îl înfășoară ca o eșarfă moale.

Dintre toți terrierii, australianul este cel mai ușor de dresat, deoarece este un câine foarte inteligent și iubește să-i facă pe plac proprietarului său. Australianul, așa cum este numit în mod obișnuit, este un câine foarte afectuos, care iubește să se simtă parte a familiei. Îi place să meargă mult timp cu stăpânul său, îi place să călătorească, pentru că este foarte curios și fiecare ocazie i se pare un motiv bun pentru a explora noi teritorii și este tovarășul perfect pentru copii, pentru că este foarte jucăuș.

Terrier australianEste un câine viu care nu-și va lăsa niciodată dragostea. Îi place să-și petreacă timpul în aer liber, dar este ideal pentru viața de apartament dacă este scos la plimbare în fiecare zi. De asemenea, are sufletul unui vânător, așa că este mai bine să-l țineți în lesă într-un loc necunoscut, pentru că dacă vede accidental un șoarece sau o pisică și se poate mișca liber în acel moment, puteți fi sigur că va alerga cu încăpățânare după el pentru a prinde a lui.

Avem de-a face cu un mic cutremur de sentimente când vorbim despre Terrier australian. Acesta este un câine vesel, vioi, inteligent, atent și echilibrat, este un tovarăș ideal. Își iubește foarte mult stăpânul și familia, cu care este întotdeauna afectuos și o va proteja în orice situație periculoasă.

Terrier australianÎi place să se joace cu copiii, chiar dacă nu tolerează furia. Când are de-a face cu străini, el pare precaut și suspect. Personalitatea sa independentă, încăpățânată și plină de viață este tipică terrierilor, dar nu va lipsi să fie afectuos și iubește viața de familie.

Este un câine căruia îi place să călătorească și să facă plimbări lungi cu proprietarul său și, în timp ce iubește viața în aer liber, este, de asemenea, un câine ideal pentru viața de apartament. Va fi bine dacă creșterea unui cățeluș de la o vârstă fragedă îi oferiți posibilitatea de a comunica cu alți câini, astfel încât să nu dezvolte un caracter suspect și să nu crească greu de gestionat. Este un câine curios și iubește să exploreze noi teritorii. Este un mare vânător, precum și un tovarăș.

În ciuda dimensiunilor sale reduse, Terrier australian - câine curajos și tenace. Auzul său foarte dezvoltat și ochii foarte duri îl fac, de asemenea, un bun paznic. Având în vedere spiritul său independent, antrenamentul trebuie să fie riguros pentru a-l face un câine echilibrat și politicos.

Terrier australianPrin urmare, proprietarul ideal pentru Terrier australian este o persoană consecventă în educație, dar nu prea dură. De asemenea, trebuie să fie o persoană iubitoare, deoarece câinele trebuie să se simtă ca parte a familiei.

Terrier australian rasa a fost creată în Australia la începutul secolului al XX-lea. S-a născut traversând terrierii Yorkshire, Norwich, Kern și Skye. Acest câine este renumit și răspândit în întreaga lume. Într-adevăr, ar fi mai corect să spunem că originea și dezvoltarea sa au început în Marea Britanie, care este țara în care această rasă de câini și-a dobândit caracteristicile, dar în Australia s-a format cu siguranță și de acolo a venit la noi.

Istoria ne spune că principalele caracteristici ale acestor animale minunate au fost obținute și consolidate prin eforturile contesei Stradbroke. În 1885 Terrier australian a apărut pentru prima dată la un spectacol în Sydney, iar în 1887 a fost fondat primul club de rase. În ultimii ani ai secolului al XX-lea, această rasă a fost exportată în Anglia, America și chiar Europa, unde a primit o mare aprobare. Dar abia în 1961 standardul rasei a fost aprobat în Australia. A fost prima rasă care a fost recunoscută ca un aborigen australian.

Terrier australianNăscut ca câine de lucru și folosit și pentru vânătoare, este acum un animal de companie preferat. Cu toate acestea, el păstrează încă un instinct natural și o înclinație pentru această activitate. Într-o casă privată, poate fi un bun remediu împotriva șoarecilor și a altor rozătoare. Vânătoarea este una dintre activitățile sale preferate pentru el.

Caracteristicile rasei:

La prima vedere Terrier australian poate fi confundat cu un Yorkshire, dar în realitate are caracteristici bine definite care îl fac să iasă în evidență. Aparține categoriei terrierilor și are toate caracteristicile acestei rase de câini, dar se poate distinge prin lacătul său special, de obicei de culoare alun, și, de asemenea, pe gât are un cerc de lână care se înfășoară în jurul gâtului ca o eșarfă.

Este un câine mic, puternic și musculos. Vorbim despre o rasă cu o înălțime de aproximativ 20-25 cm și o greutate de aproximativ 7 kg. Are proporții armonioase, deși este ușor întins. Capul are un craniu lung și plat. Botul este puternic și puternic, nasul este negru. Ochii sunt mici, ovali de culoare maro închis.

Terrier australianUrechile sunt mici și drepte, în formă de V, fără păr lung. După cum am spus, corpul Terrier australian alungit, proporțional cu înălțimea sa. Pieptul este moderat adânc, bine dezvoltat. Coada este ridicată. Membrele sunt scurte, dar bine musculate. Are un mers liber și energic.

În afară de îmbrăcămintea, haina Terrierului australian este aspră, dreaptă, de aproximativ 6 centimetri lungime, spre deosebire de substratul, care este moale și gros. Părul lung este absent pe bot și pe picioarele inferioare. Haina poate fi de diferite culori: albastru, albastru oțel, gri-albastru închis, nisip sau roșu.

Speranța de viață:

Terrier australianTerrier australian este un câine dinamic și activ căruia îi place să se joace în aer liber, dar, de asemenea, se adaptează bine la viața de apartament. Speranța medie de viață cu îngrijire adecvată este de 12-15 ani, sănătate bună. Principalele patologii la care poate fi susceptibil sunt doar otita medie și atrofia progresivă a retinei. Se îngrașă ușor, așa că nu exagerați.



Meniul



Mai multe despre acest subiect:



Navigare





E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.