Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniTeckel

Teckel

Descriere:

Cel mai probabil Teckel este menționat pentru prima dată ca atare în anii 1600, dar este posibil ca strămoșul său să fi apărut pentru prima dată în Egiptul antic: aceasta este ceea ce se pretinde Teckelunii experți și teoreticieni cărora le place această rasă. Datorită descoperirilor de gravuri, putem spune că și atunci a existat o rasă de câini cu picioare scurte.

Pe lângă faptul că sunt înfățișate în gravuri, au mai fost găsite rămășițe mumificate în templele antice care aparțin cel mai probabil câinilor asemănători Teckel.

Cu toate acestea, putem spune cu încredere că au fost menționate oficial în istorie în anii 1600. Crescătorii germani au creat această rasă pentru a fi ghemuit, cu picioare scurte, pentru vânătoare în vizuini și în vizuina pradă. Ulterior Teckel observatTeckel, iubit și crescut în mai multe curți regale de pe întregul continent, inclusiv curtea regală: totuși, acest câine cu picioare scurte a parcurs un drum foarte lung.

Caracteristicile rasei:

Teckel unui câine mic cu botul curios, caracter vioi, jucăuș, cu un instinct dezvoltat de vânător, îi place să alerge și să înoate. Este un câine căruia îi place să fie în compania altor câini și, desigur, să aibă proprietarul ei, pe care îl iubește foarte mult, inclusiv restul familiei sale, este extrem de loial.

În ciuda dimensiunilor reduse, acesta este un câine foarte curajos, nu își împiedică emoțiile, aproape că nu se teme de nimic, are un caracter dominant și încăpățânat. Cele două caracteristici principale ale acestuia Teckelsunt curaj și curiozitate și împreună îl fac să caute noi aventuri.

Așa cum am menționat deja, acesta este un câine "dur", dar ascultă întotdeauna stăpânul ei, este important ca, ca pui, să primească educație de bază, deoarece are un caracter dominant în raport cu ceilalți câini și oameni.

Teckel un câine care este foarte atașat de proprietarul său, precum și de cei apropiați ai familiei sale. Îi place să se joace, dar poate deveni serioasă când este nevoie. Acest câine are caracterul unui leu: asta înseamnă că trebuie antrenat încă din primele luni Teckelviață astfel încât să nu devină agresivă și dominantă, dată fiind încăpățânarea ei. Dacă ai de gând să iei Teckel, trebuie să aveți mult timp liber și să îi acordați cât mai multă atenție pentru a o învăța.

Printre merite Teckelii afecțiunea ei, știe să fie loială stăpânului ei. Cățeluș Teckelii, întotdeauna gata să se joace și să se îmbrățișeze, acest câine este inteligent și ascultător, nu mai există o altă rasă de câine atât de afectuoasă și loială proprietarului și familiei sale, sociabilă cu oamenii și cu copiii, fiind în același timp ideală pentru păstrarea într-un apartament sau casă.

Sunt câini ideali pentru un apartament datorită dimensiunilor mici, de aceea sunt foarte frecvente în orașe. TeckelVesela și dorința de a se juca, îi încurajează să-și arate energia: parcul este locul ideal pentru a-i pune în mișcare și a exprima o formă sporită a curiozității lor. Pentru ei, mișcarea și jocul sunt importante, deoarece au nevoie de activitate fizică. Se simt ca acasă în locurile lor familiare: se pot înțelege bine și se pot juca cu copiii altor persoane care nu au legătură cu stăpânul sau familia lor.

Acest mic animal cu patru picioare suferă de frig, așa că iarna atmosfera este potrivită pentru Teckelii, - acasă este cald, poate într-o grădiniță bună cu patronii ei.

Teckel a fost crescut ca un câine de vânătoare, folosit de obicei pentru a urmări vulpile și iepurii, pentru a găsi căprioare rănite și chiar mistreți. Acești câini erau folosiți și la vânătoare de bursuci. Ea și-a păstrat instinctele, așa că cu siguranță veți vedea cum face cu ușurință găuri în pământ, deoarece această rasă a fost creată pentru a dezgropa prada.

Dacă aduceți un cățeluș în casă Teckelii, veți observa imediat că acesta este prietenul perfect cu patru picioare pentru copiii voștri. Acesta este un câine inteligent minunat căruia îi place să se joace la fel ca ei, dar foarte atent, mai ales cu copiii. Afectuoasă și plină de energie, îi place să fie în companie. Acesta este un câine suspect de străini, Teckelprin urmare, ea va avea grijă și vă va proteja copiii: de îndată ce cineva care nu vă este familiar vine la voi, va ieși cu siguranță și va lătră la el.

Este o bona bună și o mare animatoare. Puii Teckelii iar bebelușii sunt o combinație câștigătoare, se înțeleg imediat. Dacă copilul tău vrea un câine, Teckel perfect pentru asta, mic inteligent și afectuos, și uneori puțin zgomotos, dar sigur nu vei regreta alegerea ta.

Există trei dimensiuni standard:

1. Iepure Teckel - cel mai mic reprezentant al rasei de până la 30 cm, greutatea de până la 3,5 kg.

2. Miniatură de la 30 la 35 cm, greutate de la 4 la 5,5 kg.

3. Standard - mai mult de 35 cm, greutate de până la 9 kg.

Aceste măsurători nu se fac la greabăn, ci de-a lungul circumferinței pieptului.

De asemenea, acestea sunt împărțite în funcție de tipul de lână:

Culoarea hainei este negru și cafeniu, roșu, maro și cafeniu, marmură. În păr cu sârmă Teckel culoarea mistrețului este foarte frecventă.

Teckelii încăpățânați și înclinați să facă ceea ce își doresc, dar dacă sunt respectați, respectă instrucțiunile proprietarului impecabil. Teckel - acest câine este foarte curat și fără mirosuri dăunătoare. Datorită varietății calităților lor pozitive, au fermecat chiar și mai mulți monarhi, de exemplu, regina Victoria era îndrăgostită de această rasă.

Speranța de viață:

Când vă hrăniți, este recomandabil să utilizați o dietă adaptată Taxam. Această rasă, de fapt, datorită formei sale alungite a corpului, poate fi predispusă la probleme ortopedice, deci este foarte important să nu o supraalimentați, astfel încât să nu câștige excesul de greutate. Trebuie să mănânce bine și să o facă să se miște mai mult.

Coloana vertebrală este un punct slab la acești câini, care poate fi predispus la discopatie. Datorită structurii sale, nu este recomandat să folosiți o cască pentru mersul pe jos: este Teckelpoate afecta negativ membrele, este mai bine să folosiți un guler clasic și o lesă. În ciuda faptului că acesta este un câine puternic și robust, este mai bine să îl păstrați în casă sau în apartament, mai ales în sezonul rece. Teckelii cei cu părul scurt nu au nevoie de îngrijire specială, dar acest lucru nu se aplică celor cu părul lung, a căror haină trebuie îngrijită cu atenție. Speranța medie de viață variază între 12 și 16 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.