Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniRhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Patrie - Rhodesia de Sud, Zimbabwe.

Descriere:

În ciuda faptului că la prima vedere ți se poate părea ca și cum ai fi în fața ta un câine obișnuit cu părul roșu, mare și leneș, Rhodesian Ridgeback se mândrește cu un număr imens de fani, pe care i-a câștigat datorită calităților sale extraordinare. El este liniștit, cu o dispoziție calmă și blândă și este, de asemenea, un excelent însoțitor.

Trăsătura vizuală caracteristică a acestei rase, care o face să se distingă de alte rase, este creasta, așa-numita creastă de pe spate. Se compune din fire de lână care cresc în direcția opusă direcției firelor de păr ale stratului principal. Începând chiar în spatele omoplaților, continuă până la șolduri. În partea cea mai înaltă a „creastei” există două vârtejuri simetrice situate perpendicular pe linia sa opuse unul altuia. Din punct de vedere vizual se pare că aceasta este o bandă de lână „crescătoare” și pentru mulți în forma sa seamănă cu sabia unui cavaler.

Rhodesian Ridgeback, denumit adesea „câinele leu”, originar din Africa de Sud. Istoria sa începe în secolul al XVI-lea, când primii coloniști europeni au venit pe acest continent, aducând cu ei: Mastiffs, Great Danes, Bloodhounds, Pointers și Greyhounds. S-a dovedit că rasele pe care le-au adus nu s-au descurcat prea bine cu sarcinile, din cauza terenului și climatului „specific”. Împreună cu triburile africane locale ale hotentotilor, a trăit un câine semi-sălbatic al cărui păr pe coloana vertebrală a crescut „greșit”, în direcția opusă și pe care l-au folosit cu mare succes la vânătoare. Rase introduse, au început să se încrucișeze cu câinii aborigeni.

De fapt, rasa Rhodesian Ridgeback, fermierii au fost scoși de coloniști care doreau să obțină un câine de vânătoare potrivit pentru „noile” condiții din Africa sălbatică. Aveau nevoie de un câine care să poată zbura pasărea, să alerge pradă mare rănită și să protejeze fermele noaptea, ținând departe prădătorii și animalele sălbatice. Câinele a trebuit, de asemenea, să reziste climatului dur și schimbător al savanei africane, iar temperatura dură variază de la căldură intensă în timpul zilei până la nopți reci și chiar înghețate, având în același timp o haină scurtă pentru a nu fi infectat cu paraziți care suge sânge. Ei bine, și cel mai important lucru a fost cerința pentru performanța câinelui: trebuia să poată lucra 24 de ore pe zi, consumând un minim de apă, și este mai bine să te descurci deloc, rămânând un tovarăș fidel și protector al femeilor și copiilor.

În mod corect, ar trebui menționat totuși Ridgebacks și a primit porecla „ucigași de leu”, este mai mult o metaforă, chiar și un grup de 2 - 3 câini nu au putut face față ei, darămite unul. Ridgeback ar putea urmări leul, simula un atac cu tot felul de trucuri și trucuri până se oprește, oferindu-i vânătorului șansa de a face o lovitură precisă de la o distanță scurtă. Când armele cu foraj neted au fost înlocuite cu arme cu puști, mai precise la distanțe mari, „cariera de vânătoare” a acestor câini s-a încheiat, dar de atunci au avut un mare succes ca câini de pază.

Primul standard Rhodesian Ridgeback, a fost adoptat în aceeași Africa de Sud, în Zimbabwe. În 1922 a fost aprobat definitiv și rămâne în vigoare astăzi, aproape neschimbat. În Europa, acești câini au apărut pentru prima dată în Anglia în 1930, iar în viteză și în SUA. Recunoscut ca oțel separat în 1955 de ambele țări. În anii optzeci ai secolului XX, rasa a fost recunoscută ca făcând parte dintr-un grup de ogari: câini de vânătoare de vânătoare, pentru vânătoare neînarmată (momeală) pe animale și i s-a atribuit dreptul de a participa la probe de teren.

În zilele noastre, rasa Rhodesian Ridgeback este aproape cea mai populară printre câini și merită.

Se mândrește cu o imensă armată de admiratori, datorită calităților sale înnăscute dobândite de-a lungul anilor de selecție în condiții dure. Rasa are multe dintre caracteristicile câinilor, dar este în general mai rezistentă decât reprezentanții tipici ai acestor rase. Calm și afectuos, abia latră.

Deși la prima vedere, el poate fi descris ca un câine calm și chiar leneș, în realitate este un câine asertiv și ascuțit și, adesea, doar prezența sa pe teritoriul locuinței este suficientă pentru a descuraja intrușii de a pătrunde în proprietatea proprietarului. Un cățeluș din această rasă ar trebui să fie cumpărat de persoanele care caută un partener pentru vânătoare și un protector al întregii familii.

Mulțumită Ridgeback timp de mulți ani a fost folosit ca un câine protector, a dobândit calități excelente de paznic, aceste animale nici nu trebuie să fie instruite suplimentar în acest sens. Instinctul lor defensiv natural, de fapt, trebuie să fie perfecționat cu un antrenament de bază pentru ascultare, astfel încât câinele să poată fi controlat în toate situațiile.

Această rasă are nevoie de un proprietar ferm și încrezător, care să-i explice cățelușului „cine este șeful” fără cruzime. Este pentru că Ridgeback în unele situații poate fi extrem de independent și încăpățânat, mai ales atunci când este pasionat de ceva. În acest moment, după ce i-ai dat o comandă, cu un grad ridicat de probabilitate, nu vei primi acțiune instantanee. „Supunerea sclavilor” nu este inerentă caracterului acestei rase, dar dacă vrei să crești un prieten care are un spirit puternic și se consideră egal al tău, acesta este câinele pentru tine. Ridgeback va fi un partener excelent pentru copii, dar nu este potrivit pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele cu un stil de viață sedentar, este probabil să aibă dificultăți în creșterea unui cățeluș jucăuș, agil și zgomotos.

În raport cu alte animale, Rhodesian Ridgeback - câine extrem de tolerant și însoțitor excelent. Aceștia sunt câini sociabili cărora le place să fie în compania lor. Excepția este trăirea pe același teritoriu a persoanelor de același sex, cu siguranță vor contesta rolul liderului. Acești câini se înțeleg bine cu pisicile, atâta timp cât sunt crescuți și crescuți împreună.

Se înțelege bine cu copiii, dar atât copilul, cât și câinele trebuie învățați interacțiunea corectă. Având în vedere dimensiunea sa, merită să acordați o atenție suplimentară atunci când Ridgeback comunică cu copii foarte mici, câinii mai tineri și mai excitabili pot să-și dea jos din greșeală un copil. După cum am spus, u Ridgeback un instinct protector este foarte dezvoltat în raport nu numai cu proprietarul, ci și cu ceilalți membri ai acestuia, inclusiv cu copiii. Sunt câini de pază și paznici excelenți, dar trebuie să știe clar cine este persoana principală care se ocupă de îngrijirea lor.

Desigur, un alt avantaj al acestor câini este că practic nu latră, dar asta nu înseamnă că, în cazul unei amenințări, nu vă vor informa despre aceasta. Fiind câini foarte agili, ei vor face tovarăși foarte buni pentru persoanele care duc un stil de viață atletic sau care le plac activitățile în aer liber.

Ridgeback bine potrivit pentru a locui într-un apartament de oraș, dar opțiunea ideală pentru întreținerea sa ar fi o casă privată cu un teren unde să se poată muta și să se joace mult. El nu este înclinat să sape găuri, cu toate acestea, vara, la temperaturi ridicate, mai ales dacă nu este îngrijit, poate face depresiuni în sol unde se va ascunde de căldură.

În cele din urmă, adăugați: Rhodesian Ridgebacks câini foarte curați, practic nu miros și nu vărsă.

Caracteristicile rasei:

Rhodesian Ridgeback - este o rasă de câine mare, bine echilibrată, puternică, bine musculată, agilă și în același timp foarte activă. Forma sa simetrică îi permite să fie în mișcare aproape non-stop. Robust, dar elegant, câinele nu trebuie să arate masiv.

Datorită trecutului său, acest câine subțire și atletic este foarte rezistent și dezvoltă o viteză extraordinară atunci când aleargă. Înălțimea masculilor la greabăn atinge 60-70 cm, cu o greutate de aproximativ 40 kg, iar pentru cățelele 60-65 cm, cu o greutate de 32 kg.

Capul este de dimensiuni medii când câinele nu este încordat, fără riduri. Botul se termină cu un nas negru sau maro, în timp ce ochii sunt întunecați în primul caz și galbeni în al doilea, dar în toate cazurile sunt inteligente și radiază viața. Fălci puternice cu dinți bine dezvoltați.

Urechile sunt înalte, înclinate, strânse, de dimensiuni medii, dar largi la bază și înclinate spre vârfurile rotunjite.

Mersul este drept, ușor și energic. Este un câine cu părul scurt, cu haina densă. Culoarea variază de la auriu deschis la auriu roșiatic. Sunt permise unele pete albe pe piept și degetele de la picioare, dar dacă sunt excesive pe piept, abdomen și deasupra degetelor de la picioare, acest lucru este descurajat.

Speranța de viață:

Reprezentanții rasei Rhodesian Ridgeback, sănătate suficient de bună. Printre patologiile care urmăresc acești câini sunt:

  • ischemie cardiacă
  • hipotiroidism
  • displazia articulațiilor cotului și șoldului
  • surditate congenitala

Câinii au un apetit destul de bun, deci este necesar să se controleze cantitatea de calorii consumate pentru a evita supraponderabilitatea sau obezitatea, care la rândul ei este plină de alte boli mai grave.

Cu o hrănire adecvată și echilibrată, precum și cu o îngrijire adecvată, câinii din această rasă pot depăși cu ușurință pragul la 10-12 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.