Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniPăstor australian

Păstor australian

Patria - SUA.

Descriere:

Păstor australian, după origine și vocație, un câine de păstor: aceasta este o rasă căreia îi place literalmente să ajute o persoană și să fie întotdeauna în compania sa.

Păstor australian, sau cum se mai numește australian, a fost crescut în Statele Unite ale Americii la începutul secolului al XIX-lea. Ascultător și afectuos cu toți membrii familiei sale, acestui câine îi place să fie util oamenilor și să fie întotdeauna alături de ei. Nu are nevoie de îngrijiri speciale și poate trăi bine atât în ​​curtea unei case private, cât și în interiorul unui apartament din oraș, deși în ultimul caz, poate fi puțin impulsivă.

Este un mare păstor, dar și un bun vameș, salvamar și sportiv. Păstor australian poate fi susceptibil la numeroase boli genetice, dar este altfel un câine puternic și rezistent. Gazda sa ideală va fi cineva care iubește un stil de viață activ și petrece timpul în natură și este minunat pentru viața de familie.

australian iubește copiii și îi va urma în toate „aventurile” lor. Ea nu intră în conflict cu alți câini, dar dacă este un bărbat, acesta poate prezenta un comportament dominant față de alți bărbați.

Haideți acum, mai detaliat, să ne oprim asupra tuturor calităților pozitive ale acestei rase frumoase.

Păstor australian, de asemenea cunoscut ca si Câine australian de vite sau australian, este o rasă ale cărei origini stau în America la începutul secolului al XX-lea. În acei ani, strămoșii ei, câinii ciobănești basci, crescuți în nordul Spaniei, în Țara Bascilor, folosiți în mod tradițional de ciobanii locali pentru păzirea și pășunatul animalelor, descendenți la rândul lor din câinii ciobănești din Europa Centrală, au apărut în Statele Unite, unde erau folosiți pentru a crește această rasă.

Câine foarte ascultător, Păstor australian iubește comunicarea cu o persoană. Pasionată de muncă, este excelentă ca păstor, dar inteligența, dexteritatea și potențialul enorm în antrenament o fac ideală în sport. Păstor australian să devii un prieten foarte apropiat al persoanei „noastre”, căreia îi rămâne întotdeauna credincios, precum și familiei sale.

Cand australian bună dispoziție, ea poate face o grimasă, se pare că câinele „zâmbește”, arătându-și dinții și ridicând colțurile buzelor, o astfel de expresie a botului nu ar trebui percepută ca un mârâit. Liniștită și aproape niciodată în conflict cu frații ei, Păstor australian iubește compania proprietarului și să fie acolo unde este casa lui.

Păstor australian, La fel ca alți câini de păstor, este bine protejat de influențele mediului înconjurător, datorită hainei sale, a stratului gros și abundent, iar această caracteristică îi permite să trăiască confortabil în aer liber. Cu toate acestea, creând o relație foarte strânsă cu proprietarul, păstorul australian va prefera să trăiască în mediul său.

Dacă va trebui să locuiască într-un apartament, probabil că își va pierde o parte din haina datorită adaptării sale naturale la climă. De asemenea, în acest caz, nu trebuie uitat de natura activă. australian, ceea ce poate duce la neliniște în casa ta.

Prin urmare, pentru această rasă, se recomandă o activitate fizică maximă, de preferință cu posibilitatea alergărilor lungi în parc sau în pădure. Păstor australian, datorită minții sale întrebătoare, are o predispoziție puternică la activitatea intelectuală și va fi fericit să învețe noi activități.

După cum sa menționat anterior, utilizarea inițială Păstor australian a fost asociat cu turma și controlul turmei, cu toate acestea, inteligența, vigoarea și umilința acestui câine sunt calități care îl predispun la alte utilizări. Păstor australian, de exemplu, poate fi un excelent câine-ghid pentru nevăzători, de asemenea folosit adesea ca câine de căutare pentru operațiuni de salvare și ca câine de detectare a drogurilor.

australian, devine adesea „vedeta” multor filme și emisiuni de televiziune, deoarece natura sa ascultătoare și afectuoasă îl face de neînlocuit ca un câine de companie, în special pentru copii și adolescenți cărora le place să-și petreacă timpul în aer liber. Este de fapt un câine foarte energic și rezistent, care necesită multă activitate fizică și, prin urmare, nu este potrivit ca câine de canapea.

Proprietar ideal Păstor australian este cineva care are propria casă cu un complot sau cineva care nu își poate imagina viața fără să-și petreacă timpul în aer curat. Păstor australian un câine care iubește mișcarea și nu are activitate fizică, prin urmare proprietarul său trebuie să fie o persoană activă și atletică.

australian iubește copiii, așa că îi poate urmări peste tot pe parcursul zilei, exprimându-și dragostea, ceea ce o face extrem de valoroasă ca câine de familie. Poartându-se foarte încrezătoare, va deveni adevărate prietene pentru ei, grație inteligenței sale. Dacă este necesar, îi va proteja ca puii ei. Această rasă este, de asemenea, utilizată pe scară largă ca un câine-ghid pentru nevăzători datorită ingeniozității și ușurinței sale de antrenament, precum și afecțiunii mari pentru proprietarul său.

Calitățile de protecție ale acestui câine ciobanesc provin de la nașterea sa ca câine de păstor. Fiind un câine care iubește foarte mult compania, Păstor australian va fi un partener ideal pentru sport, jocuri sportive, drumeții în pădure, într-un cuvânt, cu ea, nu te vei plictisi niciodată.

În relațiile cu alți câini, Păstor australian foarte rar prezintă un comportament agresiv, totuși, în timp ce masculul are un temperament mai calm, cățeaua tinde să fie mai precaută și să nu se încredă în majoritatea colegilor ei.

Dacă un bărbat întâlnește un om de același sex, el încearcă să preia un rol dominant. Prin urmare, este mai bine ca întâlnirile cu alți câini să se desfășoare sub supravegherea proprietarilor, chiar dacă Păstor australian este puțin probabil să „muște”.

Caracteristicile rasei:

Păstor australian - o rasă de câini de dimensiuni medii, înălțimea sa variază de la 51 la 58 cm, pentru bărbați, cu o greutate de 23 - 29 kg. Și de la 46 la 53 cm, pentru cățele cu greutatea de 18-25 kg. Are un trunchi bine proporționat, întins moderat

La această rasă, culoarea vine în patru culori: negru tricolor, maro, albastru merle, roșu merle sau roșu tricolor. O parte din culoarea albă este permisă. Haina este de lungime medie, poate fi dreaptă sau ondulată și, mai ales, la bărbați formează o coamă moderată. Coada este dreaptă, pufoasă, naturală - lungă sau naturală - scurtă, în acest din urmă caz, lungimea nu trebuie să depășească zece centimetri.

Speranța de viață:

Păstor australian, un câine care este susceptibil la o serie de patologii congenitale, deci trebuie să aveți grijă atunci când alegeți un cățeluș, deoarece poate avea multe boli ereditare, cum ar fi: displazia articulațiilor șoldului, patologii oculare (în special cataracta), epilepsie, care se manifestă de obicei după vârsta de trei ani, boli ale sistemului auditiv și circulator, cancer și multe altele.

Păstor australian în culoarea „merle”, atât în ​​roșu, cât și în albastru, este purtătorul genei defecte, iar cazurile în care doi reprezentanți ai rasei, în aceste culori, se împerechează, duc adesea la probleme grave în așternut: moartea fetală sau nașterea câinilor cu afecțiuni medicale grave, cum ar fi surditate, sensibilitate la lumina soarelui și probleme severe de vedere, inclusiv orbire și lipsa ochilor.

În general, în absența bolilor genetice, cu hrănire adecvată și îngrijire adecvată, acești câini trăiesc 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.