Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniNewfoundland

Newfoundland

Patrie - Canada.

Descriere:

Există mai multe ipoteze despre origine Newfoundland: pentru mulți oameni de știință (conform celor mai mulți), provine din insula Newfoundland din Canada, cultivată acolo din 1600 într-un mediu dificil, unde natura îi pune pe toți locuitorii acestui tărâm aspru într-o poziție dificilă de supraviețuire.

NewfoundlandAceastă rasă a fost folosită inițial acolo ca animal de lucru pentru echipele de remorcare, precum și pentru aducerea plaselor de pescuit și a catargei sparte înapoi la țărm. Una dintre funcțiile sale principale, care pe parcursul evoluției sale a devenit „genetică” și a permis ca acești câini să fie exportați peste tot în lume, este un adevărat câine de salvare care ar putea, la comandă sau fără, să sară din navă și să scoată din apă un marinar care a căzut peste bord.

Pentru alții, este un descendent direct al legendarului mastin tibetan, care este strămoșul tuturor molossoizilor care au venit în America după ce au parcurs o călătorie foarte lungă între Strâmtoarea Bering, Insulele Aleutine și Alaska împreună cu indienii. Se poate argumenta că ambele teorii au o bază care nu o exclude neapărat pe cealaltă.Newfoundland

cu toate acestea, Newfoundland - un câine foarte versatil: se poate adapta la multe stiluri de viață, dar nu este potrivit pentru acest rol într-un apartament mic în sens strict. Deci, atunci când cumpărați acest lucru nu este doar un animal care merită luat în considerare: trebuie să aveți suficient spațiu pentru a trăi confortabil și, la fel ca toți câinii mari, este scump să îl păstrați.

Dar să mergem pas cu pas, începând cu personajul acestui uriaș cuminte.

Este amabil, foarte deștept, foarte loial, blând, liniștit și, prin urmare, ideal pentru a trăi într-o familie cu copii. Toate calitățile pe care le-am descris pentru a fi exaltate necesită, așa cum am spus, un spațiu de locuit adecvat pentru câine, precum și mult timp liber: Newfoundland trebuie crescut și trăit în mod constant Newfoundlandprezența unei persoane, altfel riscăm să primim surprize neplăcute.

Trebuie remarcat faptul că educați Newfoundland Este destul de dificil, fiind un câine intelectual, el ia adesea decizii independent în diverse situații. El va ignora pur și simplu comanda care este incorectă din punctul său de vedere sau o va executa după cum consideră potrivit. Dar, pe de altă parte, în caz de urgență, acești câini acționează instantaneu, fără nicio comandă și iau adesea singura decizie corectă în această situație.

Acesta este un patruped foarte sensibil: dacă trebuia să-l certați sau, mai rău, să-l pedepsiți, el nu-l va uita (are o memorie extraordinară) și este posibil să fiți aruncat înapoi luni întregi de antrenament. Acesta este cel mai inteligent câine, este adevărat, dar aceasta este prerogativa sa de bine și rău: dacă îi faci răul, el își va aminti. Dar nu vă speriați prea mult, el este atât de bun și bun încât apoi iartă tot. Îi place să fie implicat în afaceri familiale, dar acordă atenție copiilor: se pot juca cu el după bunul plac, dar dacă stau pe spate, pot răni coloana vertebrală.Newfoundland

El trebuie să meargă mult, fiind alături de tine, dar în orice caz este mai bine dacă își are locul pe locul unei case bune și spațioase, totuși, ca un câine cu o haină hidrofugă, dublă, foarte groasă, poate fi supus la insolatie vara, așa că locul ar trebui să fie la umbră, într-un loc răcoros. Este de la sine înțeles că aceasta este o rasă potrivită pentru cei care nu sunt leneși de curățat: el varsă mult și își pierde părul.

Este ideal ca câine de salvare, dar, așa cum am spus, este, de asemenea, un însoțitor excelent. A începe Newfoundland întrucât un câine de pază nu are sens, este absolut lipsit de agresiune față de oameni și alți câini. Într-o situație amenințătoare, dacă trebuie să-l protejeze pe proprietar de „agresor”, maximul pe care îl poate face este să stea între ei, având în vedere dimensiunea și aspectul său, acest lucru este de obicei suficient.

Caracteristicile rasei:

Este un molossoid, deci are nevoie de spații mari pentru a trăi: nu poate fi păstrat într-un apartament, fără capacitatea de a „lăsa aburii” în curte sau parc. Este un câine puternic, cu mușchi bine dezvoltați. Greutatea sa variază de la 60-70 kg., Cu o creștere de 71-75 cm., La bărbați și 45-54 kg., Cu o creștere de până la 66 cm., La cățele.

Culoarea vine în trei soiuri: negru este cel mai comun, negru cu pete albe și maro.

Speranța de viață:

NewfoundlandCa un animal mare, durata de viață a acestuia depășește cu greu 10 ani: acest lucru se datorează faptului că Newfoundland susceptibil la diferite boli. Dintre toate cele mai frecvente - displazia articulației șoldului, precum și cazurile frecvente de artroză. Acestea sunt boli clasice ale câinilor uriași, așa că un bun medic veterinar ar trebui să o monitorizeze de la cățeluș. De asemenea, poate fi influențat de rotația gastrică dilatată și cardiomiopatia dilatată.

În ceea ce privește dieta sa, nu este dificil: ar trebui să existe o cantitate mare de proteine, cu alimente împărțite în părți pe tot parcursul zilei. Un aspect care nu trebuie subestimat este apa: Newfoundland are nevoie în mod constant de vasul său de apă, deoarece pierderea unei cantități mari de salivă poate duce la lipsa de lichid în organism.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.