Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniMaremma Abruzzo Shepherd

Maremma Abruzzo Shepherd

MAREMMA ȘI CÂINUL OASTRE ABRUZZES

Patria - Italia.

Descriere:

Maremmo - Ciobanesc din Abruzzo, un câine de origine antică originar din Asia Centrală. Cele mai vechi dovezi ale existenței sale pot fi găsite în scrierile lui Lucius Junius Moderata Columella, care, în tratatul său de agricultură, a definit-o ca „un păzitor integral al turmei, care se opune efectiv lupului și ursului”.

În secolele următoare, va deveni ceea ce o cunoaștem astăzi, grație selecției făcute în regiunile Abruzzo și Maremmo (din acest motiv, rasa are un nume dublu Maremmo - Ciobanesc din Abruzzo).

Întrucât a fost folosit pentru a proteja turma de atacurile prădătorilor (în special a lupilor), culoarea hainei sale a trebuit să fie absolut funcțională pentru sarcina pe care o avea: culoarea albă a permis păstorilor să detecteze câinele în timpul atacurilor lupilor, nepermițându-i să fie confundat cu un prădător. Chiar și în zilele noastre Maremmo - Abruzzo câinele ciobanesc este recunoscut ca unul dintre cei mai buni păzitori și protectori ai animalelor de fermă care pășunează și sunt folosiți și pentru a proteja teritoriul și casele.

Maremmo - Ciobanesc Abruzzian câine puternic, loial, cu un caracter curajos și independent. Fără îndoială, ar putea supraviețui chiar și fără ajutorul uman, așa că trebuie să fie instruită cu competență, deoarece acesta este un câine impresionant, cu un caracter extrem de mândru. Din acest motiv, nu este destinat divertismentului, dar, pe de altă parte, este o rasă care este atât de puternic atașată de proprietarul său și de familia lui, încât afecțiunea ei face ca fiecare moment să-l aștepte pe proprietarul său la ușa casei în absența sa, care este întotdeauna alături de el. familie, va proteja chiar și cu prețul propriei sale vieți. Fii atent la străini.

Când crești un cățeluș, nu trebuie să folosești strigăte, ordine și violență, ci în schimb ai nevoie de calm și respect. Pur și simplu, sunt câini care pot asculta și sunt foarte inteligenți.

În cele din urmă, adăugați: Maremmo - Ciobanesc din Abruzzo câinele nu este pentru toată lumea. Cei care se gândesc să obțină un astfel de câine ar trebui să fie conștienți de faptul că această rasă are nevoie de mult spațiu pentru a trăi, dar, mai presus de toate, este necesar să aveți o mare dorință de a face față unui câine mândru și care se respectă.

Caracteristicile rasei:

După cum ați fi putut ghici, Maremmo - Ciobanesc din Abruzzo este un câine mare: uită-te la el pentru a înțelege cât de puternic, mândru și maiestuos este. Are picioare puternice, un corp armonios, cu o forță mare. Creșterea adulților este destul de impresionantă: pentru bărbați este de 65 - 73 cm, cu o greutate de 35 - 45 kg., Pentru cățele de 60 - 68 cm, cu o greutate de 30 - 40 kg. Acest lucru îi permite să supraviețuiască în orice climat, de la cald la rece.

Lână Maremmo culoare albă uniformă (deși nuanțele sunt permise și în standard, dar nu foarte numeroase - tonuri de fildeș și portocaliu pal), coada este aruncată peste spate numai dacă câinele este alert, haina este groasă, aspră la atingere. În ceea ce privește ochii, aceștia sunt mici și întunecați, urechile sunt așezate în sus și înclinate, în formă de V, tipic câinilor ciobănești. Capul este mare, asemănător cu cel al unui urs. Nu au fost observate patologii speciale asociate cu această rasă.

Speranța de viață:

Așa cum sa menționat mai sus, Maremmo - Ciobanesc din Abruzzo nu este supus anumitor patologii: este puternic și robust. Speranța medie de viață, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, variază de la 11 la 13 ani și va merge bine în zonele rurale, în spații deschise. Ea nu poate locui într-un apartament și poate locui într-o casă numai dacă el are o curte spațioasă.

Preferă să doarmă afară, deoarece haina ei este atât de groasă încât nu suferă de frig. Acești câini adoră să rămână afară, deoarece trebuie să fie în alertă și să vegheze, astfel încât nimeni să nu ajungă în casă.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.