Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniLeonberger

Leonberger

Patria - Germania.

Descriere:

Istoria rasei începe în zona Boeblingen, Baden-Württemberg, la treisprezece kilometri vest de Stuttgart, în Germania, când în prima jumătate a secolului al XIX-lea Leonbergersecolului, primarul orașului Heinrich Essig a scos primul exemplar Leonberger. Vorbim despre o rasă de câine uriașă, foarte păroasă, obținută prin traversarea Newfoundland-ului cu un St. Bernard și apoi primirea sângelui marelui câine de munte din Pirinei pentru a îmbunătăți rasa.

Acest lucru va părea ciudat pentru mulți, dar creatorul și-a propus să creeze un prieten cu patru picioare asemănător blazonului heraldic al orașului, care este un leu: din acest motiv, a încrucișat diferite rase de câini uriași, după ce a primit Leonberger.

În ciuda aspectului său și a dimensiunilor foarte mari, este un câine elegant, bine construit și, mai presus de toate, cu un caracter auriu: din acest motiv, poate fi foarte potrivit pentru un câine care trăiește într-o familie cu mulți copii. Este evident că relația dintre proprietar și acest gigant ar trebui construită pe baza respectului reciproc.Leonberger

După cum am spus, în aspect și fizic Leonberger influențat de sângele Newfoundland, St. Bernard și Marele Câine de Munte din Pirinei, dar nu numai: înăuntru curge și sângele unor câini ciobănești, de exemplu, câinele ciobanesc caucazian, asta este sigur.

Așa cum am scris mai devreme, vorbim despre un câine care arată ca un uriaș, dar cu o inimă calmă, niciodată agresivă (dacă nu provocată) și foarte echilibrată, cu un temperament plin de viață. Iubește să comunice cu copiii, așa că este răbdător, se poate juca ore în șir și se poate juca cu ei. Leonberger va fi, fără îndoială, un excelent însoțitor pentru familia ta: dacă, de exemplu, îl duci la plajă, îi vei vedea talentele extraordinare de înotător!

LeonbergerDe fapt, este numit animal de salvare și, după cum reiese din originea sa, are multă versatilitate: este folosit ca câine de pază, însoțitor, câine de familie. Odată ce își va cunoaște familia umană, va construi o relație aproape permanentă cu membrii acesteia. Nu-i place să fie singur, fiind singur mult timp, este trist, pentru că vrea să fie implicat constant în viața de familie. Pe scurt, este un câine adorabil care poate deveni tovarășul tău de viață.

Caracteristicile rasei:

Acest câine poate atinge cu ușurință 80 cm, înălțimea și greutatea 65-70 kg. Nu-i rău, nu? Desigur, gazda ideală ar trebui să acorde o atenție deosebită dietei sale: există riscul ca el să poată deveni obez, având în vedere dimensiunea sa mare și pofta de mâncare bună. Este un câine uriaș, dar este armonios și elegant, cu proporțiile potrivite: din acest motiv, are nevoie de mișcare și activitate fizică.Leonberger

În ciuda dimensiunilor sale, Leonberger posedă un corp muscular și echilibrat: de asemenea, datorită unui schelet masiv, inclusiv a capului (este cu adevărat imens!). Este, de asemenea, adevărat că măreția sa este sporită de părul său: are atât de mult din el încât se formează o adevărată coamă pe gât.

Mai ales masculii sunt literalmente plini de blană, mai ales în jurul gâtului. În ceea ce privește culoarea, standardul rasei ne spune că poate varia de la nisip (roșu sau crem) la roșu aprins, precum și tonuri intermediare, cu o mască tipică neagră: acesta este un aspect special al acestei rase, care este necesar pentru clasificarea ca atare.

Leonberger a lăsat o „amprentă” specială la nivel istoric: creatorul său a fost nu numai un mare iubitor de câini și un crescător de succes, ci și un excelent antreprenor, a știut să-și promoveze câinii.

LeonbergerPentru a face acest lucru, el a dat câini de o nouă rasă elitei de atunci a societății - regi, prinți și politicieni celebri, datorită acțiunilor sale asupra câinelui în cercurile înaltei societăți a existat o cerere foarte mare. Leonberger era foarte scump la acea vreme. Drept urmare, acești câini s-au stabilit cu Frederick de Baden, Richard Wagner, prințul de Wales (viitorul rege al Marii Britanii Edward XII), Napoleon III, împărăteasa Austro-Ungariei Elizabeth (Sissi) din Baden - avea o familie Leonberger gri-argintiu, cu o mască maro și urechi - cu ele este înfățișată pe un monument din Viena. Mai tarziu Leonberger a apărut împreună cu împăratul rus Nicolae al II-lea, precum și cu împăratul Japoniei.

Speranța de viață:

La fel ca alte rase mari, această rasă suferă de displazie a articulațiilor șoldului și cotului. O altă posibilă problemă de rezolvat: parazitoza urechii căzută.Leonberger

Anumite probleme de vedere, cum ar fi cataracta și entropia, pot apărea, de asemenea. Cu toate acestea, acestea sunt cazuri limitate. De fapt principalele cauze ale decesului Leonberger sunt tumori și boli de inimă. Volvulusul gastric trebuie, de asemenea, controlat.

Cu toate acestea, vorbim despre un câine de lungă durată, cel puțin în comparație cu multe alte rase uriașe: mulți Leonberger, cu îngrijire adecvată, pot trăi până la 12-13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.