Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniHavana Bichon

Havana Bichon

Descriere:

Havana Bichon câine foarte drăguț datorită aspectului său, un farmec deosebit îi este dat de o haină formată din păr lung, moale și colorat. Originile sale sunt încă parțial învăluite în mister. Se crede că comercianții au fost primii care au importat-o ​​în insula Cuba ca un cadou pentru familiile coloniale spaniole bogate și nobile.

Era un câine foarte iubit și păzit. Nu a existat niciodată pe stradă ca un câine vagabond. Dimpotrivă, el a locuit întotdeauna în vile sau în curți din ele. Numai cu ocazii speciale a ieșit pe străzile Havanei împreună cu amanta sa.

În ciuda faptului că este mic, este puternic și agil, este un câine cu o constituție puternică. Se crede că a fost unul dintre cei mai îndrăgiți câini din patria sa datorită naturii sale vioi, vesele și extrem de sociabile cu toată lumea, inclusiv cu străinii.

Iubește să se joace și este adorat de copii. Acesta nu este absolut un câine agresiv, deși știe să se forțeze să fie respectat. Nu tolerează singurătatea și, în timp ce își iubește atât de mult familia și stăpânul, se adaptează pentru a rămâne în societate cu alți oameni, dacă este necesar. Nu are probleme cu alte animale de companie.

Istorie Khavanesov plin de farmec și încă învăluit în mister până în zilele noastre. Gavnsky Bichon - originar din insula Cuba și aparține familiei Bichon, ai cărei strămoși au apărut în Evul Mediu.

În Europa Renașterii, erau extrem de faimoase și se răspândeau în întregul bazin mediteranean. Adesea acești câini erau lângă doamnele de origine nobilă.

Cea mai comună ipoteză cu privire la originea sa este că Havaneză a fost importat pe insula Cuba de marinari din Insulele Canare. Acești câini au fost dați doamnelor nobilimii coloniale pentru a obține sprijinul celor mai influente familii.

Comerțând câinii între ei, comercianții au ajuns să creeze exemplare cu o mare varietate de culori de haine și se pare că acest amestec de culori a dat naștere rasei așa cum o cunoaștem astăzi, a cărei culoare poate varia în orice gamă și nuanță.

Rar văzut pe străzile Cubei, Havana Bichons au fost ținute și păzite de proprietarii de terenuri bogați în vile și curți. Doar cu ocazii speciale și duminica după-amiaza, doamnele de înaltă societate au defilat pe străzile Havanei, înconjurate de acești câini, cunoscuți pe atunci ca „câini de fustă”.

În cea mai de succes perioadă din istoria sa, această rasă a fost crescută, dar niciodată comercializată. Puii au fost întotdeauna dați drept semn de respect și fiecare tranziție de la proprietar la următorul proprietar a fost atent gândită. Cu toate acestea, în următorii mulți ani, popularitatea Khavanesov a intrat într-un declin lent. Revoluția cubaneză din anii 60 a împins multe familii cubaneze înstărite să fugă și puțini emigrați și-au luat câinii cu ei, lăsându-i în grija prietenilor sau a rudelor.

Rasa a început să reînvie în 1974 în America, datorită mai multor entuziaști care au reușit să atragă atenția asupra acestor câini. În 1979 Havana Bichon a fost listat în American Kennel Club.

Din anii 1980, rasa a devenit din ce în ce mai frecventă atât în ​​Statele Unite, cât și în Europa.

De ce a fost posibilă refacerea rasei și atragerea atenției asupra ei? În primul rând, pentru că acesta este un câine excelent. Plin de viață, festiv, fără griji și foarte inteligent. Havaneză bun și foarte jucăuș. Neobosit, iubește plimbările în aer liber și este un partener excelent. De asemenea, foarte potrivit pentru copiii cu care îi place să se joace.

Este un câine foarte drăguț și sociabil chiar și atunci când interacționează cu străini dacă sunt amabili și par singuri. În calitate de psiholog desăvârșit, uneori poate atrage atenția asupra sa într-un mod neobișnuit dacă crede că nu primește suficientă atenție. În acest moment, tinde să latre fericit în prezența cuiva, dar dacă este luat de proprietar, se oprește imediat.

Are o personalitate echilibrată și iubește să fie alături de familia sa, de care este foarte atașat. Cu toate acestea, el știe să se adapteze la a fi alături de alte persoane atunci când proprietarii sunt absenți. Este un câine căruia îi place să descopere necunoscutul și, de asemenea, iubește să călătorească.

Cu stăpânul său, el va fi întotdeauna credincios, afectuos și ascultător. Are nevoie de un proprietar activ și vesel, care să îi poată dedica mult timp și să se joace cu el. Havaneză de asemenea, se adaptează cu ușurință la prezența altor animale, oricine ar fi acestea. El caută să stabilească o relație cu ei pe baza respectului și a prieteniei, fără a le crea probleme.

Puii se remarcă prin carisma lor specială Lapanul Havana. Ele sunt literalmente irezistibile: sunt moi ca un nor, foarte drăguț și totuși arată foarte amuzant. Paltonul gros acoperă aproape complet întregul corp, ceea ce conferă și mai multă expresivitate Havana Bichon.

Cumpărarea unui cățeluș din această rasă poate avea un efect benefic asupra întregii familii: de fapt, vorbim despre un câine care, încă din primele minute ale vieții sale, își exprimă toată bucuria de viață și, prin urmare, poate beneficia pe toți cei din jur cu pozitivul său. El trebuie scos deseori pe stradă, pentru că necesitatea sa vitală o cere. Cu toate acestea, este un câine mic care se simte foarte bine acasă: cu el vei avea foarte puține probleme!

Caracteristicile rasei:

Havaneză este un câine mic care arată ca un sissy. Dar, în realitate, nu este deloc așa, constituția sa este puternică, puternică și stabilă. Expresia sa facială poate varia de la amuzant la blând și plin de viață, care exprimă întotdeauna bucurie.

Corpul este ușor întins. Membrele sunt scurte, cu fire ondulate abundente și moi care acoperă întregul corp. Craniul este lat cu o frunte nu foarte proeminentă. Stop moderat marcat. Botul este ușor conic spre nas, dar nu este ascuțit. Nasul este negru sau maro. Ochii sunt în formă de migdale, mari, de culoare închisă.

Urechile, ridicate, au vârful ușor rotunjit și sunt acoperite cu păr cu fire lungi. Ele cad ușor de-a lungul obrajilor. Gâtul este de lungime medie, iar coada este înaltă, înfășurată și acoperită cu păr. Are o înălțime de 21 până la 29 cm și o greutate de 4 până la 8 kg. Mersul se caracterizează printr-o bună alungire a picioarelor anterioare și conducerea de la sferturile posterioare. Pare ușor și îndrăzneț.

Havana Bichon are un strat foarte moale care atinge 12-18 cm lungime. Este netedă sau ușor ondulată. Se decupează numai pe frunte și pe picioare. Paltonul este foarte colorat. Poate fi o singură culoare sau în combinație de la cremă sau șampanie la auriu, albastru, tutun, negru, ciocolată. Culorile sunt combinate în moduri diferite în două sau trei culori. Rar complet alb.

Speranța de viață:

Ca o regula, Havana Bichon nu există probleme medicale majore și datorită acestei caracteristici apare sănătos și puternic. Câinii trebuie supravegheați pentru posibila atrofie progresivă a retinei.

Cataracta apare de obicei la persoanele cu vârsta peste opt ani și, în cazuri foarte rare, cataracta juvenilă. Cu toate acestea, fiind o boală ușor de identificat (o pată albă în centrul ochiului), este ușor de tratat cu o intervenție chirurgicală cu lentile.

O altă patologie care poate apărea la această rasă este eclampsia postpartum, o patologie tipică etapelor postnatale, cauzată de o scădere a calciului din sânge al mamei, care apare de obicei în timpul alăptării.

Această rasă de câini, cu îngrijire adecvată și hrănire adecvată, are o durată medie de viață de 13 până la 15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.