Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniFox terrier

Fox terrier

FOX TERRIER (WIRE)

FOX TERRIER (SMOOTH)

Descriere:

Fox terrierDupă cum ați fi putut ghici, dacă ați ști măcar puțină engleză, Fox terrier își datorează numele vocației de a vâna vulpi. Din punct de vedere istoric, această rasă a fost folosită pentru a vâna vulpi în vizuini.

Datorită botului său ușor alungit și a corpului nu mare, Fox terrier stoarsă cu ușurință într-o gaură săpată în pământ de o vulpe, și apoi a încercat în orice mod posibil să o forțeze să iasă. În acest moment, inițiativa a trecut la vânător, înarmat cu o pușcă, care nu trebuia să rateze prada.

Dacă cuvântul „vulpe” este tradus din engleză ca vulpe, atunci termenul „terrier” poate fi în mod rezonabil asociat cu însăși abilitatea care permite, rămânând în contact cu solul, să pătrundă în găuri aproape ca o aluniță. Printre altele, de-a lungul istoriei sale, această rasă de origine engleză și-a găsit în sine capacitatea de a vâna animale mai puțin „nobile” decât vulpile, cum ar fi șobolanii, în timp ce se adaptează perfect noilor pradă.Fox terrier

Dar Fox terrier - este mai mult decât un câine de vânătoare. Să analizăm mai în detaliu cui îi datorează originea, caracteristicile sale fizice și caracterul. Să încercăm să înțelegem de ce sa răspândit atât de mult în Europa.

Trebuie remarcată imediat o distincție importantă pe baza caracteristicilor stratului. Fox terrier. Există de fapt două tipuri diferite Fox terrier: cu păr neted și cu sârmă. Nu există absolut diferențe în constituția și caracterul animalelor, diferența existentă este strâns legată doar de structura lânii lor.

Fox terrierÎn ceea ce privește istoria rasei, primii care au apărut au fost terrierii negri și cafenii cu păr de sârmă, de fapt, aceștia au puțin în comun cu exemplarele moderne și sunt progenitori ai vulpii actuale.

Acest fapt are dovezi destul de vechi, în „Istoria naturală” - o enciclopedie a obiectelor și fenomenelor naturale și artificiale din Roma antică, compilată în jurul anului 77 d.Hr. e. Pliniu cel Bătrân, care a servit drept prototip pentru toate enciclopediile europene ulterioare, există o descriere a strămoșilor moderni Fox terrierii.

Versiunea cu un strat neted este mai recentă, rezultând din încrucișarea Terrierilor cu păr neted și negru cu alte rase, în special Borzoi.Fox terrier

Un singur standard a fost stabilit abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, când rasa a început să câștige o oarecare popularitate datorită lucrărilor remarcabile din domeniul artei, în special în locul de naștere al rasei.

Este în Anglia Fox terrier a fost unul dintre personajele principale din poveste, Jerome K. Jerome „Trei într-o barcă, fără a conta câinele” în rolul câinelui Montmorency, care a devenit ulterior celebru.

Un alt fir de păr Fox terrier, supranumită Pretty Woman, a devenit destul de faimoasă în țara Albionului cețos. Ea se laudă cu titlul de cel mai bun dintre 28 de câini acordat pe 12 ianuarie 1945 de Medalia Deakin pentru serviciul dedicat din detașamentul PDSA, unde a fost folosită pentru o căutare foarte dificilă și periculoasă a persoanelor îngropate în viață în haos, după raidurile aeriene cu avioanele (în acest caz, a venit la îndemână capacitatea acestei rase de a „săpa” și „a găsi”).Fox terrier

Așa am ajuns la zilele noastre: Fox terrier - una dintre cele mai renumite rase de pe planetă. Să încercăm să înțelegem de ce.

Să spunem doar că acesta este, fără îndoială, un tip activ și întreprinzător, întotdeauna vesel și atent. Este de la sine înțeles că acesta este un câine foarte curajos, întotdeauna gata să-și dea viața pentru cineva pe care îl consideră proprietarul și conducătorul haitei.

Acest ultim aspect este foarte important: Fox terrier prietenos și plin de viață, dar poate fi și foarte încăpățânat și încăpățânat, deși aproape niciodată nu îi rănește pe alții. În acest sens, în etapa de imprimare și antrenament, este important să dezvolți atitudinea corectă față de câine: arată-te întotdeauna consecvent și nepripit în a insufla anumite abilități.

În momentul în care stăpânești acest lucru, vei vedea asta Fox terrier, cu siguranță nu un vandal nedisciplinat, ci un prieten loial care își cunoaște „locul”.

Este, de asemenea, un câine prietenos cu familia, care nu are probleme cu copiii domestici. În acest sens, putem spune că este și un excelent câine de companie, cu excepția trecutului său de vânător de asalt.Fox terrier

Având în vedere dimensiunea pe care o are Fox terrier, se potrivește foarte bine pentru viața de apartament, dar un lucru este important de reținut: trebuie absolut să-și elibereze energia, manifestându-și natura explozivă, vulcanică. Prin urmare, ori de câte ori este posibil, scoate-l afară, astfel încât să poată alerga și să se zbată după conținutul inimii sale.

Și să nu uităm de abilitățile sale de paznic: fiind foarte atent la tot ce se întâmplă în jur, Fox terrier rămâne, de asemenea, un câine de pază excelent!

Caracteristicile rasei:

Fox terrierFox terrier este un câine mic, care este bine construit și are un corp foarte echilibrat, cu botul alungit. Așa cum am indicat la început, haina poate fi de două tipuri: cu păr neted și cu sârmă.

Cu toate acestea, nu am vorbit încă despre culori: care sunt cele mai frecvente Fox terrierii? În general, albul este cel mai popular, dar există multe variante petate: pete negre, cu spate negru sau roșu-maroniu pe un fundal alb de bază.

Și greutatea? Acești câini pot cântări între 6 și 8 kg, de obicei începând de la minimum 7 kg.

Nu există prea multe diferențe între cățele și masculi, deși primii sunt puțin mai mici și mai compacți. Înălțimea la greabăn variază între 26 și 39 cm. Coada este ridicată, în trecut a fost andocată. Urechile, de asemenea, înalte, sunt destul de mici și drepte: se pliază în jumătate pentru a forma un V.Fox terrier

Ochii sunt mici și foarte vioi. Oricât de surprinzător ar suna, deși nu este un gigant, acest câine are o maxilară destul de puternică și un set de dinți care sunt, fără îndoială, mai voluminoși în comparație cu dimensiunea sa! În ansamblu, putem spune că aceasta este o rasă flexibilă și agilă, destul de puternică și îndrăzneață nesăbuită.

Speranța de viață:

Fox terrierFox terrierii au o sănătate excelentă, dar cu toate acestea, acești câini pot suferi de anumite boli: cataractă, surditate, epilepsie, boala Legg-Perthes, diabet zaharat. Pentru a evita problemele de sănătate ale câinelui dvs., uneori vizitați medicul veterinar și faceți examenele necesare.

Revenind la atenția specială pe care ar trebui să o acordați acestei rase, să știți că nu are o tendință specială de a se îngrășa, dar are totuși nevoie de o dietă „sportivă” care să îi permită să se bucure de activitatea pe care o iubește cel mai mult - alergatul.Fox terrier

Când vine vorba de îngrijire, câinii cu păr neted necesită îngrijire specială sau deloc îngrijire, în timp ce câinii cu păr trebuie să fie „tăiați” (trăgând haina cu mâna), ceea ce se întâmplă de obicei la fiecare 3 luni.

În general, cu îngrijire adecvată, hrănire adecvată, speranță de viață Fox terrier are 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.