Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniFără cuvânt cheie

Fără cuvânt cheie

Cooli

Standard FCI - nerecunoscut

Descriere:

Deşi Coolie australian cunoscută în cercurile cinologice din 1800 și mulți experți susțin că această rasă este strămoșul păstorului australian Cooley a fost recunoscută ca rasă abia în 2004. Nu există un standard de referință pentru rasă până în prezent, iar clasificarea câinilor se efectuează exclusiv în funcție de calitățile și caracterul de lucru.

Fără cuvânt cheieLa prima vedere, poate părea timid, dar adevărat personaj Cooley se manifestă în diferite situații non-standard, deoarece acest câine are o capacitate puternică de a se adapta la diferite condiții din muncă și din viață. Coolie australian iubește spațiul și libertatea, așa că ar fi bine să-l ții într-o casă de țară cu un teren; acesta este un câine care îi va proteja pe cei care fac parte din viața sa, în toate circumstanțele, fără a fi agresivi.

Urmând mai departe, merită să ne întoarcem și să ne amintim de istoria complexă și interesantă a originii acestei rase.

Odată cu începutul colonizării Australiei, diferite rase de câini au fost aduse pe continent împreună cu coloniștii, în același mod în care strămoșii au ajuns acolo. Cooley. Potrivit unei versiuni, erau un collie albastru, cu părul neted, adus din Marea Britanie și un collie negru și cafeniu din zonele înalte ale Scoției, importat de Thomas Simpson Hall.

Conform celei de-a doua versiuni, strămoșii Cooley au devenit câini de lucru germani, rasa Tigers - Tigrii (pronunțat Teeger), aduși pe continent de coloniștii germani și încrucișați cu rase locale, de unde un alt nume pentru rasă - Coolie german.

Se crede că această calitate a fost consolidată datorită muncii grele din Germania Cooley. În sudul Australiei, coloniștii germani crescu câini cu anumite calități. Au apreciat în primul rând la animalele lor de companie: agilitate, dimensiuni reduse, lipsă de agresivitate, echilibru, eficiență. Ei au crezut că câinii care au făcut treaba s-au agitat prea mult și au făcut doar treaba mai grea. Germanii au apreciat eficiența și le-au plăcut câinii care au îndeplinit sarcini într-un timp scurt și cu un efort minim. În plus, din diverse motive, munca la fermă era sezonieră. Au fost preferați câinii care ar putea trece rapid la alte sarcini și să nu interfereze în timp ce alte tipuri de muncă erau efectuate. Acest lucru poate fi văzut și acum într-un personaj relaxat Cooley, el este unul dintre cei mai buni în care trebuie să schimbați rapid atenția pentru a îndeplini o varietate de sarcini.Fără cuvânt cheie

Orice versiune este corectă, din momentul apariției sale și până în prezent, prietenul nostru cu patru picioare Cooley, folosit în primul rând ca un câine de păstorit.

După ce ați aflat despre calitățile ridicate de lucru și versatilitatea rasei, probabil că aveți o întrebare de ce o astfel de rasă excepțională a fost recunoscută abia în 2004?

Iată treaba, crescători Cooley, au fost în primul rând ghidate de principiul universalității câinilor rezultați. Aveau nevoie de „muncitori sârguincioși” capabili să se adapteze oricărui teren și condiții climatice, să lucreze până la epuizare, doar din cauza dragostei pentru munca pe care o fac și rămânând tovarăși fideli.

Treptat, creșterea vitelor a scăzut, fermierii au trecut din ce în ce mai des la alte activități, cum ar fi cultivarea cerealelor și „muncitorii, păstorii”, pur și simplu au devenit inutili. Găsirea persoanelor rare pentru reproducere a devenit din ce în ce mai dificilă, rasa a început să scadă.

Pentru a păstra rasa, clubul australian a fost creat în 2000 Cooley, pentru a sprijini, salva și promova în continuare rasa.

Fără cuvânt cheieUn fapt interesant este că crescătorii, văzând problemele care afectează alte rase - atunci când selecția se concentrează în jurul standardelor de referință pentru aspect și dimensiune, precum și un grup de gene închis, și-au dat seama de consecințele unei astfel de reproduceri, au decis să nu accepte un singur standard, ci să pornească din considerațiile de conservare a diversității genetice pentru un viitor sănătos al rasei. ghidat exclusiv de personalitate și nu de trăsăturile fizice ale câinilor implicați.

Cine este prietenul nostru cu patru picioare, coolie-ul australian astăzi?

Câinii din această rasă au o personalitate destul de polifacetică, care încă pare să rămână într-o combinație optimă de performanță și o tendință de conexiune emoțională.

După cum am scris mai sus, la prima întâlnire, acest câine poate părea timid, dar adevăratul personaj Cooley, se manifestă într-o varietate de situații la care Cooley sunt capabili să se adapteze perfect, fie că este vorba de muncă, servicii sau sport. Temperamentul său va servi bine dacă antrenamentul este continuu și bine echilibrat; în acest caz, prietenul nostru se va arăta a fi un câine conștiincios, muncitor, loial și cu mare voință.

El nu poate duce o viață retrasă. Dar asta înseamnă că, pentru a profita la maximum de caracterul său, este necesar să-l învățăm să comunice nu numai cu alți câini, ci și cu alte persoane și cât mai devreme posibil.

Acest câine nu tolerează singurătatea, așa că prezența aproape constantă a unuia dintre membrii familiei acasă este aproape obligatorie sau, în orice caz, la el. De fapt Coolies australieni o trăsătură distinctivă a tuturor păstorilor este necesitatea de a face parte dintr-un grup pentru a asigura protecția.Fără cuvânt cheie

Nu uitați că personajul nostru s-a născut ca un câine de păstor, așa că a rămas în esență. El va proteja și împacheta în mod constant (heap) tot ceea ce vede, tot ce se mișcă în jurul său. Acest lucru îl face un partener excelent pentru copii. El îi va urmări întotdeauna cu atenție, deși asta nu înseamnă că poate fi folosit ca bona! Ar trebui să țineți cont de acest lucru, este mai bine să nu lăsați niciodată copiii singuri cu un câine, dar va fi foarte interesant să urmăriți cum Cooley monitorizează îndeaproape mișcările copiilor, care, după părerea sa, sunt echivalentul „turmei” sale, care trebuie protejat și ghidat.

Acesta este un câine excelent în ceea ce privește performanța sportivă, cu energie inepuizabilă, un însoțitor excelent pentru entuziaștii în aer liber. Proprietar ideal Coolie australian, va deveni o persoană care este deja un expert în păstrarea câinilor: acest lucru nu se datorează faptului că este o rasă dificilă, care este dificil de gestionat, ci pentru a obține la maximum un câine cu un caracter minunat.

Instruire și educație Cooley, ar trebui să fie cât mai regulat posibil și chiar și la vârsta adultă, ar fi bine ca câinele să trăiască într-o familie în care să i se garanteze suficient timp și atenție. De fapt, acești câini formează legături emoționale foarte strânse cu stăpânii lor și nu le place să fie singuri pentru perioade lungi de timp sau să stea acasă fără capacitatea de a elibera energie într-un spațiu deschis.

Cooley acceptă cu ușurință prezența altor animale de companie în mediul său, el își va aminti întotdeauna cum să comunice cu alți câini, dacă este învățat acest lucru în timp util. Deși la prima vedere poate părea timid, odată ce și-a cunoscut rudele, va iubi interacțiunea socială și nu se va arăta niciodată agresiv.

Caracteristicile rasei:

Deși nu a fost adoptat un singur standard de rasă, există încă caracteristici fizice generale inerente tuturor reprezentanților rasei.

Coolies australieni energic, cu un talent general de adaptare la orice situație, precum și o dorință incontrolabilă de a-i mulțumi proprietarului. Înălțimea la greabăn variază între 40 și 60 de centimetri.

Fără cuvânt cheieÎn același timp, în statele nordice, se găsesc mai des indivizi destul de înalți, cu o structură osoasă moderat dezvoltată, dar suficient de repede pentru pășunatul animalelor pe distanțe mari. În sud, mai îndesate, cu un schelet bine dezvoltat, acestea sunt folosite pentru pășunatul animalelor în tufișuri dense și râpe. În statele din sud-est, de regulă, s-au răspândit indivizi mici.

De asemenea, este posibil să se clasifice acești câini după lungimea hainei, există 3 tipuri:

  • cu parul scurt;
  • cu lungimea parului mediu;
  • par lung (foarte rar).

În ceea ce privește culoarea, există o varietate foarte largă: de la o culoare la tricolor, în aproape orice variantă, inclusiv marmură.

Speranța de viață:

Coolie australian, de obicei nu necesită multă atenție atunci când vine vorba de îngrijire. Conducerea unui stil de viață sănătos în aer liber, plin de iritanți, atât fizici, cât și psihologici, va trebui doar să speli haina, uneori mai des dacă este un tip cu părul lung.

Din patologiile congenitale pot fi orbirea sau surditatea cauzate de gena dominantă „merle”. Din acest motiv, dacă intenționați să reproduceți așternuturi sănătoase, este mai bine să nu împerecheați niciodată câinii cu aceeași culoare albită (diluată).

Restul, Coolie australian - o rasă de câine rezistentă și de lungă durată, cu hrană și îngrijire adecvată, poate atinge cu ușurință pragul vieții la 18 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.