Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniDogue de bordeaux

Dogue de bordeaux

DOGUE DE BORDEAUX

Patria - Franța.

Descriere:

Dogue de bordeaux este unul dintre simbolurile „canine” ale Franței și, potrivit cercetărilor, provine de la marii danezi din Aquitania (nu marii danezi „moderni”, ci câinii care au însoțit poporul indo-european al lui Alan pe Vechiul Continent în timpul migrației lor, sub asaltul hunilor).

Alan Molossians a fost apoi traversat în Aquitaine, dând naștere unor exemplare precum Dogue de bordeaux, și, de asemenea, Dogue Burgos, de origine similară în nordul Spaniei. Aceste noi tipuri de câini au fost folosiți în principal ca câini de pază, dar ulterior au fost folosiți în alte scopuri datorită caracteristicilor lor fizice neobișnuite.

Măcelarii din regiunile Bordeaux au valorificat acești câini cu carcase de carcase ca animale de tragere, care erau responsabili de transportul animalelor sacrificate de la abator la atelier. Câine din Bordeaux a fost folosit și ca câine gladiator pentru lupte în timpul alergărilor de tauri. Mai mult, datorită aspectului său deosebit și prietenos, este frumos Dogue de bordeaux a acționat adesea ca personaj principal la televiziune sau în filme: de exemplu, personajul principal din filmul Turner și Hooch cu Tom Hanks sau serialul TV Tequila & Bonetti.

Este imposibil să nu admiri „ridurile” frumosului Dogue de bordeaux, un molossoid care a devenit foarte popular. Acest câine are o forță extraordinară, foarte musculoasă, care în trecut a ajutat oamenii în toate activitățile lor, de la tragerea căruțelor până la vânătoarea de mistreți sau paza turmei: fără îndoială, principalul său rol istoric a fost rolul apărătorului neobosit al castelelor nobilimii europene și a fost considerat un simbol al claselor posesoare.

În trecut Dogue de bordeaux părea intimidant, având în vedere mărimea, greutatea, calitățile superioare ale câinelui de pază și abilitățile câinilor de luptă. Astăzi personajul său a devenit mai puțin agresiv, iar această rasă este supusă și echilibrată, iubește foarte mult proprietarul și este foarte răbdătoare cu copiii. Ca întotdeauna, pentru a fi sigur de caracterul său, cel mai bine este să crești un câine din cățeluș, astfel încât să crească pentru a fi prietenul perfect.

Acesta este un câine cu un puternic sentiment de teritorialitate, care nu poate fi umilit prin faptul că nu lăsa câinele să iasă din casă dacă are un complot: de fapt, are nevoie de stimularea constantă a acestui sentiment. Calm, sedentar, leneș și prietenos cu fiecare membru al familiei, Dogue de bordeaux poate fi foarte crud și neînfricat față de străini.

Pentru a fi sigur că se va stabili relația corectă între câine și stăpân, ar fi bine să vă afirmați rapid conducerea, acest lucru trebuie întotdeauna făcut cu calm cu dragoste, fără a recurge la maniere dure.

Câine din Bordeaux este un câine mare și, prin urmare, ar trebui luat în serios cu exercițiile zilnice și activitatea fizică, va fi util nu numai fizic, ci și psihologic. Pe teritoriul său, ar trebui lăsat liber, eventual cu o zonă împrejmuită, dacă este necesar.

Dogue de bordeaux este un câine de pază excelent, dar îl poți antrena să devină mai puțin precaut cu străinii. Cu fizicul și personalitatea sa, este ideal pentru protejarea casei, a stăpânilor și a familiei sale: a avea unul dintre ei înseamnă să te simți foarte sigur și liniștit în prezența lui, dar trebuie să fii atent ca câinele să nu devină prea suspicios față de ceilalți câini. și străini.

cu toate acestea, Marele Danez din Bordeaux este, de asemenea, un câine excelent de ținut într-un apartament și, chiar dacă nu are la dispoziție un spațiu uriaș, se poate adapta fără prea multe probleme. De fapt, este mult mai important ca unul dintre acești molossoizi să petreacă cât mai mult timp cu proprietarul lor, chiar și într-un spațiu restrâns, decât să aibă la dispoziție un hectar de teren și să petreacă mai mult timp singur.

Caracteristicile rasei:

Acesta nu este un câine foarte înalt: înălțimea masculilor este de 60-68 cm, cățelele au 58-66 cm, dar este masiv și bine echilibrat, musculos, destul de ghemuit, cu o greutate minimă de cel puțin 45 kg, pentru cățele și 50 kg. pentru masculi (dar uneori greutatea unui câine poate ajunge la 90 kg.). Cea mai izbitoare caracteristică a sa este capul, care, potrivit unor rapoarte, este cel mai mare dintre toți reprezentanții lumii canine, când este privit din corp, circumferința sa este aproximativ egală cu înălțimea la umăr. Reprezentanții acestei frumoase rase de câini diferă prin culoarea măștii, care poate fi negru sau roșu (castan).

Gazdă perfectă Dogue de bordeaux trebuie să știe cum să-l facă pe câine să se respecte pentru că acest câine tinde să fie dominant: prin urmare proprietarul trebuie să fie o persoană puternică, decisivă, încrezătoare în sine și nevrotică. La fel ca toți Molossoizii, acesta nu este un câine care este cu adevărat „ușor”, nu trebuie să fie primul câine al unui începător, dar un crescător de câini cu experiență poate oferi mari satisfacții prin comunicarea cu ea.

Principalele probleme cu acest tip de câine se datorează forței sale fizice potențial mari, care, dacă nu este controlată, poate provoca probleme, dar totuși este încă un câine cu o natură destul de calmă.

Doga din Bordeaux poate avea pe cineva care să poată controla cu ușurință un animal puternic din punct de vedere fizic - mai mult de 50 de kilograme de mușchi și mai ales pe cineva care ar dori să petreacă mult timp cu el, deoarece pentru această rasă de câini este importantă relația cu conducătorul lor de haită, care în schimb este recompensată cu dragoste și devotament.

În relațiile cu copiii "Bordeaux”Sunt excelente pentru câinii de această dimensiune și acționează aproape întotdeauna ca gardieni și ocrotitori cu ei. Dar trebuie să fim atenți, deoarece este un câine mare, cu o forță care nu este întotdeauna pe deplin conștientă de acesta și, prin urmare, nu este recomandabil să-l ținem lângă copii foarte mici.

Dacă este instruit corect, nu ar trebui să aibă o atitudine precaută sau ostilă față de copii pe care nu îi cunoaște, dar cel mai bine este să-l țineți întotdeauna în lesă în prezența a prea mulți oameni pentru a nu-l smuci.

Cu alți câini Dogue de bordeaux demonstrează comportamente diferite în funcție de personalitatea personajului, dar dacă este bine antrenat, nu va manifesta agresivitate dacă nu îl suportă el însuși. Nu este dificil pentru acești câini să se obișnuiască să locuiască împreună cu un alt câine în aceeași casă, dar din moment ce este în mod tradițional animalul dominant și teritorial, este bine să urmați câteva trucuri prin introducerea unui nou „membru al familiei” atunci când este încă un cățeluș.

În cazul în care doi bărbați din rase cu tendința de a domina se intersectează, este important ca proprietarul să fie întotdeauna prezent atunci când se întâlnesc pentru a suprima orice tensiune sau agresiune.

Speranța de viață:

Ca toți câinii mari, Dogue de bordeaux nu există nicio speranță de viață comparabilă cu cea a unui câine mediu și mic, iar dacă acești câini pot atinge vârsta de 10-12 ani durata lor de viață medie este de 7-8 ani. Dintre boli, având în vedere sistemul respirator brahicefalic, există probleme de respirație și adesea toleranță scăzută la căldură. Displazia șoldului este o problemă binecunoscută, având în vedere constituția fizică a animalului.

Aveți grijă, deoarece câinele dvs., mai ales dacă nu obține activitatea fizică necesară, poate crește în greutate.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.