Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniChin japonez

Chin japonez

Patria - Japonia.

Descriere:

Hin - Acesta este un câine de origine chineză, care a devenit celebru în primul rând la curțile împăraților din Țara Soarelui Răsare și a fost un cadou pentru soțiile samurailor.

Hin, numit și Chin Japanese sau Japanese Spaniel, un câine mic cu haina groasă și aspect elegant, ceea ce îl face foarte popular Chin japonezprintre cei care caută o jucărie de câine.

Istoria sa a fost împletită cu istoria nobilimii japoneze de-a lungul secolelor, iar astăzi rasa Hin este unul dintre cei a căror istorie este plină de nobilime și prestigiu.

Conform majorității ipotezelor, a venit în Japonia din China, dar altfel originile sale cele mai îndepărtate sunt învăluite în mister. Fără îndoială, că, în scurt timp, datorită aspectului și personalității sale, a devenit favoritul celor mai nobile persoane din Țara Soarelui Răsare, atât de mult încât fiecare familie nobilă individuală a fost angajată în îmbunătățirea Chin japoneztipologia sa, păstrând în secret strict metodele de selecție și numai acele persoane care dețineau „sânge albastru” puteau avea o copie a acestuia.

Origine Hina, conform legendei, datează din Buddha, care a fost creat pentru a fi lângă el ca tovarăș personal al său. Desigur, când a ajuns în Japonia, a devenit rapid idolul aristocraților și împăraților, atât de mult încât împăratul Hirohito avea mai mult de douăzeci de câini în palatul său la un moment dat. Abilitatea uimitoare de a restabili echilibrul mental, de a trata depresia și stresul au fost scopul principal al japonezilor Khinov.

În dialectul japonez, există cuvântul „aditiv” - inu, care înseamnă „câine”, așa cum japonezii își numesc câinii (Akita Inu, Shiba Inu, Tosa Inu), dar există Hin - o creatură divină care nu aparține în nici un fel familiei canine. În Japonia antică, câinii lucrau cot la cot, împărtășind munca grea cu oamenii. Și numai Hinii s-au bucurat de o poziție privilegiată, timp de secole donându-și societatea împăraților și aristocrației, trăind în temple, fiind considerați Sfântul Leu al lui Buddha.

În perioada de formare a spiritului japonez, nașterea ideii naționale japoneze, dezvoltarea economiei și managementul - Edo (între a XVII-a și Chin japonezsecolele al XVIII-lea), cele mai proeminente soții ale samurailor Daimé au fost onorate să primească Hina ca un cadou, contribuind astfel la răspândirea rasei.

În scurt timp a devenit un adevărat membru al familiei, a fost tratat ca un oaspete și, prin urmare, cu toate onorurile. Era iubit pentru blândețea și nevoia sa slabă de a ieși să meargă și să-și ușureze nevoile naturale. Și chiar și după o plimbare Hin a rămas un câine foarte elegant, mereu curat, deoarece doar lâna acestei rase are proprietatea unei „pene de gâscă” care respinge murdăria atunci când se usucă.

În Occident, a apărut pentru prima dată la începutul secolului al XVII-lea, dar la mijlocul secolului al XIX-lea ofițerul și comodorul marinei americane Matthew Calbraith Perry s-a întors în patria sa cu mai multe exemplare. Khinov și dă doi câini reginei Victoria.

În 1863, „câinele de flori” (așa cum se numea hina în Japonia) apare la curtea reginei Alexandra a Angliei. În Regatul Unit „statutul” său de Chin japoneziubitul câine al nobilimii este confirmat și poate cel mai faimos exemplu Hina - este imortalizat pe pânză împreună cu regina Alexandra.

Cine este acest câine legendar drăguț pentru noi astăzi?

DESPRE Hine în glumă, putem spune că este mai mult o pisică decât un câine: leul sacru al lui Buddha, din punct de vedere al temperamentului, are caracteristici care îl fac într-adevăr mai mult ca o pisică decât un câine. La fel ca pisicile, acesta este un câine foarte atent, inteligent și independent, el își folosește adesea labele pentru a-și curăța fața, îi place să se relaxeze pe suprafețe înalte și are un excelent simț al echilibrului. De asemenea, la fel ca pisicile, le place să se ascundă. Chin japonezpretutindeni folosind dimensiunea lor mică. Aceștia sunt câini plăcuți, care se atașează foarte mult de proprietar, dar nu își pierd niciodată independența.

Este o rasă foarte plină de viață, deși de obicei nu latră; el pur și simplu face acest lucru pentru a avertiza proprietarul cu privire la sosirea unui vizitator sau pentru a atrage atenția asupra ceva neobișnuit. De asemenea, poate interpreta de bunăvoie mai multe „numere” datorită naturii sale hiperactive și îl puteți vedea adesea învârtindu-se pe labele sale foarte repede, dansând pe picioarele din spate, în timp ce cele din față se ridică în aer și chiar pot „cânta” în momentele mai mari fericire. Chin japonezÎn alte cazuri, este câinele „Zen - calea singurătății”.

Acesta este un câine, foarte potrivit pentru a locui într-un apartament și singura lui dorință este să nu rămână singur mult timp, deoarece suferă foarte mult fără proprietarul său singur.

Paltonul trebuie periat și acest lucru trebuie făcut aproximativ o dată pe săptămână, acordând o atenție specială zonei de sub urechi și picioare. Nu au nevoie de spălări frecvente, deoarece nu au aproape nici un substrat; este, de asemenea, necesar să curățați periodic fața cu o cârpă umedă, astfel încât să nu se adune prea multă umiditate în pliurile pielii, ceea ce provoacă boli fungice.

Gazdă perfectă Hina ar trebui să fie gata să dea toată dragostea acestui nobil și prestigios câine, dar câinele este de obicei absolut îndrăgostit de „conducătorul haitei”. Legătura care se dezvoltă cu proprietarul este de fapt foarte puternică și adesea Hin - loial reputației sale de aproape o pisică, nu un câine - va rosti adevărat „miau” pentru a-și arăta fericirea în prezența proprietarului.

Este potrivit atât pentru familiile cu copii, cât și pentru persoanele în vârstă, datorită caracterului său excelent și nevoilor sale de întreținere, dar totuși Chin japonezeste necesar să aibă grijă de cele mai delicate nevoi ale sale.

Utilizarea acestui câine este una și singură: un câine însoțitor, o „sarcină” pe care o îndeplinește foarte bine datorită dimensiunilor reduse, ușurinței de adaptare la viața apartamentului și caracterului bun.

Acesta este un câine care se înțelege cu toată lumea, atât cu alte animale, cât și cu copii și vârstnici, deoarece bucuria și căldura lui sunt contagioase. În plus, având în vedere că este un câine destul de liniștit și, după ce a învățat bunele maniere de la cățeluș, se va comporta foarte corect acasă, fără să mârâie sau să atace străini.

Chins câinii care trăiesc în armonie cu copiii, datorită dimensiunilor reduse și a naturii „feline”, nu se va pleca niciodată pentru a fi periculos pentru copiii foarte mici. În schimb, el este colegul de joacă perfect căruia îi place să se ascundă și să alerge, cu expresia tipică pe care o fac toți Hins atunci când sunt fericiți. Imensa sa vitalitate este apreciată de copii, pe care îi consideră colegi, frați mai mici ai aceleiași așternuturi. Sunt foarte prietenoși cu familia și din acest motiv sunt și câini de terapie excelenți.

În ceea ce privește relațiile cu alți câini, atunci Hin tolerează bine alți reprezentanți cu patru picioare: printre câțiva câini care recunosc cu ușurință că există alte animale (inclusiv pisici și iepuri) pe propriul teritoriu. Este important să-l ajutați să comunice în timp ce este un cățeluș, astfel încât să nu se comporte prea atent și să nu se teamă când este în parc sau chiar afară.

În același timp, el urmează cu greu instinctul altor câini, nu prea politicoși - jucării care au o predispoziție naturală să latre constant la alți câini, în primul rând la câinii mai mari: de fapt, el nu vrea să fie un dușman pentru nimeni și el aproape niciodată nu atacă decât dacă mă simt amenințat.

Caracteristicile rasei:

Azi Hin prezente în multe soiuri, care diferă prin mărime, haină, ochi, personalitate. Culorile tipice sunt alb și negru sau roșu și alb, niciodată tricolor.

Are un cap mare, cu o tranziție profundă, ascuțită și deprimată de la frunte la un bot scurt, cu buze care par aproape rotunjite de marginile nărilor și mari Chin japonezochi întunecați, proeminenți, deschiși, foarte expresivi, caracteristici rasei. De obicei, are aproximativ 25 cm lungime și cântărește aproximativ 3 kg, puțin mai puțin pentru cățele.

Speranța de viață:

Chin japonez un câine destul de sănătos, dar există probleme de sănătate comune tuturor câinilor de această dimensiune: probleme de vedere, dificultăți la rotunje și posibile sufluri de inimă. Un alt risc la câinii mici este hipoglicemia când aceștia au mai puțin de șase luni și cântăresc până la două kilograme.

În plus, el suferă adesea de alergii sezoniere. Structura brahicefalică a craniului poate duce la dificultăți de respirație și probleme oculare și, din acest motiv, este întotdeauna cel mai bine să evitați temperaturile prea extreme, mai ales când vine vorba de căldură.

Are ochi foarte mari, care trebuie manipulați cu atenție pentru a nu zgâria corneea: în aceste cazuri, puteți utiliza un unguent special antibacterian de actualitate pentru câini. De obicei Chins trăiesc între 10 și 12 ani, dar exemplarele care depășesc pragul de 15 ani nu sunt neobișnuite.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.