Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCane Corso

Cane Corso

ITALIAN CANE CORSO

Patria - Italia.

Descriere:

Cane Corso este o rasă de origine italiană. Numele său provine din termeni latini, care în traducere au un dublu sens: unul înseamnă o curte sau un loc îngrădit, iar al doilea termen înseamnă un gardian, bodyguard. Ambii termeni descriu scopul acestui câine magnific, care într-adevăr Cane Corsoeste un câine de pază, dar de fapt calitățile ei merită mult mai multă recunoaștere. Definirea personajului ei cu câteva adjective ar fi o subevaluare.

Trebuie să o spun chiar acum. Cane Corso câine nu este pentru toată lumea.

Acest lucru nu se datorează faptului că are nevoie de multă dragoste și de un proprietar cu adevărat experimentat. Are nevoie de cineva care să-i învețe răbdarea și blândețea.

Cane Corso nu este dificil să te antrenezi, de fapt este destul de ușor, deoarece se stabilește o relație strânsă între animal și stăpân, acesta vrea să fie absolut ascultător față de stăpânul său, dar nu tolerează dacă îl va trata cu aroganță și cruditate. Fii sigur: dacă îl certi sau îl pedepsești, el nu te va ataca (este cu siguranță deștept, amintește-ți asta), dar să știi că va fi foarte jignit.

El se va retrage în sine și nu va asculta poruncile. El va deveni apatic și indiferent. Pentru cat timp? Ei bine, depinde de el și de cât a fost nedreptățit. Și până nu va trece insulta, încercările de apropiere nu vor duce la nimic. El singur va decide când îi vei câștiga din nou încrederea.Cane Corso

Ia act de faptul că, pentru a face față acestei rase, trebuie să fii o persoană foarte plăcută, trebuie să petreci mult timp cu prietenul tău loial, trebuie să fii bun când îl antrenezi și chiar când îl certi.

Da, pentru că altfel este jignit. Și poate fi jignit mult timp. Va deveni trist, apatic, indiferent și, cel mai important, nu vă va acorda nici cea mai mică atenție când vă întoarceți către el.

Dacă sunteți gata pentru asta, atunci veți găsi un prieten adevărat în Cane Corso, care te va urmări peste tot cu curiozitate și atenție la tot ceea ce faci. Veți găsi tovarășul perfect pentru copiii dvs., cu care nu se va sătura să se joace și va trebui să determinați cine primește mai multă plăcere din aceste jocuri, copii sau câine. Veți găsi un animal care dorește să facă parte din familie, care îl va proteja cu determinare și neînfricare, dar nu va fi niciodată prea agresiv.

Cane Corso, din păcate, au fost și sunt încă uneori folosite în luptele de câini, dar de fapt nu este un câine crud. Precaut Cane Corsostrăini, dar nu folosește niciodată violența. Dacă simte un pericol pentru sine sau pentru familia sa, nu atacă imediat, avertizează calm și rezonabil, nu face un singur pas, mârâie și latră, pentru că este un câine puternic și masiv, încrezător și, de obicei, acest lucru este suficient.

Cane Corso rasa de câine, unul dintre cei mai vechi reprezentanți ai grupului molosian. Strămoșii oficiali sunt considerați a fi câini de luptă romani antici, care erau folosiți ca câini de gladiatori muratori.

Crescând molosieni care trăiesc în ferme cu câini de luptă, au obținut un câine cu părul scurt, care se distinge prin aspectul său și avea calități nobile.

Nobilii au pus înainte Cane Corso sarcina de a proteja viața proprietarului și punga de bani (adesea atârnată de gulerul câinelui), în timp ce fermierii foloseau acest câine pentru a vâna mistreți și a însoți turme de vite și porci. Paltonul negru a fost folosit și pentru a proteja caii de furt.

Culoarea neagră a ascuns câinele în întuneric, făcându-l astfel invizibil printre cai. Cane Corso a trebuit să fie sociabil cu familia și cu vizitatorii bine primiți, în timp ce, în același timp ca un tutore, au trebuit să identifice persoanele care au venit cu intenții rele.

Dacă câinele este bine dresat, este echilibrat și este considerat un câine de pază foarte bun, nu prea agresiv. Inițial un câine care nu este niciodată excesiv în oricare dintre trăsăturile sale și are versatilitate în utilizarea puterii sale.Cane Corso

Se înțelege bine cu alți câini, deși este necesară o anumită atenție dacă sunt de aceeași rasă și sex.

Din 1960, odată cu abandonarea treptată a agriculturii în forma în care a existat din timpuri imemoriale, populația Cane Corso a suferit grav. În anii 70, au început lucrările de refacere a acestei rase de câini, ceea ce a stârnit curând interesul unor iubitori de câini. Până în anii 1960, a fost răspândită în sudul Italiei, unde au fost colectate cele mai multe exemplare, ceea ce a făcut posibilă refacerea rasei.

Caracteristicile rasei:

Morfologic Cane Corso aparține grupului molosian. Este un animal masiv și puternic. Are un corp compact și robust, un gât musculos și un cap mare. Cane CorsoOchii sunt mari și întunecați și îi conferă un aspect inteligent și alert. Urechile sunt triunghiulare, de dimensiuni medii și ascuțite. Nasul, negru și aspru, îi conferă un aspect lipsit de griji. Botul este larg și adânc.

Cane Corso este o rasă mare de câini. Masculii au o înălțime de 64 până la 68 cm, cu o greutate de 45 până la 50 kg, iar femelele de la 60 până la 64 cm, cu o greutate de 40 până la 45 kg. Paltonul este aspru la atingere, aproape aspru. Culoarea poate fi neagră, gri, cafenie sau tigrată. Versiunea brindle este disponibilă atât în ​​culorile de bază maro, cât și în cele gri. Tiger Cane Corso mască neagră sau gri care se află pe bot, dar niciodată peste ochi.

Speranța de viață:

Cane Corso are o speranță medie de viață de 10-11 ani de viață, cu îngrijire adecvată. Este susceptibil la probleme de sănătate care sunt adesea ereditare (displazie de șold, displazie de cot, boli degenerative articulare, probleme cardiace etc.). Mai mult, având în vedere dimensiunea sa, este mai predispusă la probleme articulare. Prin urmare, nu ar trebui să lipsească activitatea fizică și mișcarea.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.