Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine eschimos canadian

Câine eschimos canadian

CANIN ESKIMO DOG

Husky canadian, de asemenea cunoscut ca si Câine inuit canadian, este cea mai veche rasă canadiană. De aproape patruzeci de ani, acest câine a fost în pericol de dispariție, pentru a înțelege amploarea acestui fenomen, doar consideră că există doar patru sute de indivizi în evidența oficială a CKC astăzi. Câine eschimos canadian.

Câine eschimos canadian - unul dintre cei mai buni câini de sanie: datorită existenței ei, inuții au reușit să supraviețuiască.

Acest câine, numit și Kimmit, divorțat de timpuri imemoriale de poporul Thule și apoi de inuți care trăiesc în regiunile arctice nord-americane (Canada, Alaska și Groenlanda). Populația locală i-a folosit ca câini de sanie și câini de vânătoare pe animale de mărimea unui urs și a unui cerb, devenind adesea ultima sursă de hrană când a lovit foamea. Pe scurt, acest câine, foarte asemănător cu Husky, a devenit o parte integrantă a vieții Inuit. Este curios că, în ciuda originii sale îndelungate, Federația Internațională Cinologică (FCI) a recunoscut această rasă abia în 2018.

Husky canadian, la fel ca celelalte patru rase originale din Canada, are un temperament care nu a fost afectat de secole de exploatare umană a câinilor (când vorbim despre această rasă, vorbim despre 4000 de ani de istorie umană comună cu câinele).

Rasa se caracterizează printr-un caracter serios și complex, arogant, chiar independent și neprietenos. Cu toate acestea, acești câini arată foarte bine afecțiune, care Câine eschimos canadian îi place să genereze pe proprietar. Cu toate acestea, faunei sălbatice nu ar trebui niciodată trecute cu vederea, pe care le va afișa în mod constant proprietarului său.

Prin urmare, proprietarul va trebui să demonstreze încredere și fermitate și să nu permită niciodată ca imaginea sa de lider să fie pusă la îndoială, asigurându-se că educația câinelui devine complet ierarhizată.

Avea Huskies canadieni nu există probleme serioase la intrarea într-o haită de rude: într-adevăr, fiind foarte ierarhizată, poate asculta cu ușurință câinii deja prezenți.

De asemenea, se poate întâmpla ca propria ei creștere să fie influențată de comportamentul altor câini din haită. La fel ca Husky, seriozitatea și aroganța ei îi îngreunează alergarea după fiecare câine pe care îl întâlnește în parc sau pe stradă.

Husky canadian știe să fie foarte răbdător cu copiii: trebuie doar să înțelegeți că poporul inuit timp de secole, familiile cu copii au trăit foarte îndeaproape cu acești câini de sanie puternici și copiii, de cele mai multe ori tocmai petreceau mult timp și se jucau cu puii.

În ciuda acestui fapt, nu se poate aștepta ca această rasă să fie foarte răbdătoare în jocul clasic al copiilor și, în orice caz, acest câine, foarte sensibil la stimuli, se va descurca mai bine doar în compania adulților. De fapt, o relație care este canadiană Câine eschimos știe să se formeze în mod tradițional cu oamenii, este predominant ierarhic. Pe lângă afecțiune, calități caracteristice altor rase, de exemplu, cum ar fi jucăușul, această rasă nu trebuie așteptată.

Caracteristicile rasei:

Culoarea stratului poate fi complet alb, complet negru, maro.

Cap cu mască de nisip, gri, negru, maro, dar și alb.

Husky canadian, La fel ca frații săi, Husky, după secole de utilizare în tractarea unei echipe, a dobândit un fizic puternic, cu pieptul lat, gâtul gros și picioarele musculare. Curva are muschii mai putin dezvoltati.

În ceea ce privește mărimea: înălțimea masculului este de 58-70cm, cățeaua este de 50-60cm. Greutate 30-40 kg. pentru un mascul și 18-30 kg. respectiv cățea.

Haina ei cu un substrat gros o protejează foarte bine de elementele dure din acea zonă. Ușor de dresat, curios și inteligent, acesta este un câine căruia îi place să învețe, dar mai presus de toate iubește să trăiască în aer liber. Are nevoie de multă activitate fizică și, de asemenea, trebuie să trăiască în contact strâns cu familia, la fel ca strămoșii ei străvechi, care au fost o parte integrantă a poporului inuit.

Husky canadian adaptat în special climatului arctic, se va putea adapta la schimbările climatice numai cu năpârlire abundentă. Câine eschimos canadian, folosit ca câine de sanie de secole, este încă ideal în acest scop. Cu toate acestea, această utilizare și-a pierdut relevanța din cauza proliferării de snowmobile și doar ocazional este încă folosită pentru turiști.

Puterea și puterea sa îl fac încă ideal pentru vânătoarea animalelor mari, cum ar fi urșii, dar faptul că nu este foarte agil îl pune în dezavantaj atunci când vânează alte pradă.

Speranța de viață:

Contrar a ceea ce s-a întâmplat cu multe alte rase de câini în reproducere, Câine eschimos canadian format pe o bază genetică foarte largă. Din acest motiv, unul dintre punctele sale forte constă în protecția relativă împotriva bolilor ereditare.

Datorită stratului dublu, acest câine poate suferi de insolatie. Prin urmare, este necesar să se evite expunerea la temperaturi ridicate, mai ales vara.

Cu hrană, îngrijire și întreținere adecvate, acești câini pot trăi cu ușurință până la 11-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.