Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine de munte pirineic

Câine de munte pirineic

CÂINE DE MUNTE PIRINEEN

Patria - Franța.

Descriere:

Muntele Pirineilor câine - una dintre cele mai vechi și mai nobile rase din istorie: să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei rase.

Uriaș uriaș cu o inimă de aur, Câine de munte pirineic sugerează originea sa din numele rasei. Este de fapt o rasă foarte veche, strâns legată de mulți alți câini albi mari europeni, chiar și de Sfântul Bernard, Ciobanul Maremmo-Abruzian.

Aceste animale au venit din Europa de Est ca urmare a migrației, și în special, Câine de munte pirineic timp de secole a fost un tovarăș de ciobani basci care au trăit în apropierea Pirineilor francezi și a Spaniei, mai exact în Navarra și Aragon.

Mark Terentius Varro, savant enciclopedic roman și scriitor al secolului I î.Hr. e., descriind înfățișarea ei, a vorbit despre capul ei puternic, urechile moi și lungi, gâtul scurt și lat și culoarea albă a hainei sale, care a fost apreciată în special deoarece face animalul ușor de distins chiar și noaptea. Azi Câine de munte pirineic - în mod natural, o gardă, rasă de păstor, agresivă doar cu prădători care îi pot amenința turma.

Multifuncțional Câine de munte pirineic a fost întotdeauna foarte popular de la începuturile sale în Europa și, de asemenea, după apariția sa în Asia Centrală. Printre strămoșii ei s-a numărat și marele danez tibetan, unul dintre „marii părinți” ai câinilor de pe vechiul continent.

Prima dovadă a apariției Câine de munte pirineic în Europa datează de la mijlocul secolului al XIV-lea: pe lângă păstrarea turmei, aceste animale erau folosite și pentru paza castelelor franceze.

Cel mai popular moment Câine de munte pirineic datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea, când ducele de Maine, fiul regelui Ludovic al XIV-lea, s-a îndrăgostit de rasă în timpul unei călătorii în Pirinei și a dus-o cu el la Versailles. Din acel moment, a devenit un câine foarte popular, atât de mult încât a fost declarată o adevărată rasă.

Caracteristicile rasei

Caracter Câine de munte pirineic - acesta este un animal încrezător în sine, dar foarte amabil, mai ales cu copii și foarte afectuos. Acesta este un câine cu un simț al propriului teritoriu - un câine teritorial care știe bine să-și protejeze familia sau turma atunci când este necesar, dar, de obicei, atunci când nu există pericole, este doar răbdător și loial.

Aceasta este o rasă foarte hotărâtă și independentă, atentă și neînfricată, care își îndeplinește întotdeauna sarcinile perfect. Protejând turma ta, Câine de munte pirineic de obicei latră mult; acest lucru se întâmplă în principal noaptea și, prin urmare, dacă nu este antrenată la timp, se poate întâmpla să vă dea multe probleme, mai ales în mijlocul nopții.

Probabil, nu este necesar să spunem că, având în vedere dimensiunea sa impresionantă: masculii 70-80 cm, femelele 65-75 cm, acesta, desigur, nu este un animal de companie. Câinele are nevoie de mult spațiu, datorită originii sale „rurale”, ceea ce îl face o rasă care iubește spațiile deschise mari, deci este necesar ca teritoriul său să fie împrejmuit.

Prin urmare, este de neconceput să o faci să trăiască într-un spațiu de locuit prea mic. Este necesar să aveți o curte spațioasă, să începeți să crească un cățeluș de la o vârstă fragedă persistent și sârguincios, deoarece aceasta este o rasă care este, de asemenea, adesea încăpățânată.

Cel mai bine este să-l antrenezi pe câine să se întoarcă foarte bine la proprietar imediat la comandă, acest lucru este deosebit de important deoarece, la fel ca mulți alți câini de acest tip, poate scăpa dacă este lăsat liber fără lesă. În ceea ce privește utilizarea Câine de munte pirineic, apoi prin caracter, fizic și obiceiuri, acesta este un câine ciobanesc excelent care știe să fie dulce, sociabil și blând într-o atmosferă calmă, dar devine un paznic atent și neiertător, mai ales când vede o amenințare la adresa teritoriului său și, mai presus de toate, a familiei sale.

Este un câine de pază și păstor excelent, folosit întotdeauna în diferite scopuri, a fost chiar folosit ca un excelent câine de companie. În trecut, ea a fost folosită și pentru a controla alți câini și o mare varietate de animale, având în vedere tendința ei de a domina alte rase. De asemenea, a fost folosit pentru a preveni atacurile prădătorilor, în special în zonele montane și rurale, cum ar fi lupii și urșii, pentru care Câine de munte pirineic a fost un adversar demn.

Acești câini sunt destul de rezervați pentru străini, fie că sunt oameni sau alți câini, foarte rar atacă mai întâi, cu excepția cazului în care sunt provocați, ca mulți alți câini de aceeași dimensiune, este perfect conștientă de puterea ei și, prin urmare, nu o folosește dacă nu este absolut necesar.

Bine educat și afectuos, Câine de munte pirineic îi place să se joace cu semenii săi, atâta timp cât nu sunt prea agresivi. Bineînțeles, dacă este necesar, știe să se forțeze să fie respectată, dar este pregătită pentru faptul că proprietarul ei îl va aduce la „sentimentul” său dacă va exagera în situația actuală.

Proprietar ideal Câine de munte pirineic în primul rând, apreciază trăsăturile sale de caracter importante, cum ar fi loialitatea, devotamentul, capacitatea de a fi un gardian excelent pentru el - stăpânul său, familia sa, turma ei - cu hotărâre și curaj neînfrânat.

Este bine dacă el cunoaște deja câini mari de acest tip, pentru că este puternică și puternică, deși foarte loială, dar predispusă la evadări și deseori încăpățânată: ar trebui să știi cum să o faci să te respecte fără să fii nepoliticos și mai presus de toate, nu uitați să aveți grijă de nevoile ei zilnice și de mesele foarte „evidente”.

Relația dintre Câine de munte pirineic iar copiii au fost întotdeauna minunați, așa că dacă aveți suficient spațiu pentru acest tip de câine aceasta este o alegere excelentă dacă aveți o familie numeroasă cu copii.

Copiii de acasă devin foarte atașați de acest uriaș, care poate fi cu adevărat dulce și blând, de orice creatură slabă și lipsită de apărare. În afară de copii, acest câine se înțelege bine cu alte animale de companie, în special cu pisici, cu care pare să aibă o relație bună.

Durata de viata.

Câine de munte pirineic, de obicei are o sănătate bună și este hrănită și îngrijită corespunzător, precum și dacă este tratată cu atenția cuvenită și respectul pentru nevoia ei de un spațiu de locuit mare, poate trăi până la 12-13 ani, normele pentru câinii din rasa ei.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.