Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine de munte Bernez

Câine de munte Bernez

CÂINE DE MUNTE BERNEZ

Patria - Elveția.

Descriere:

Câine de munte Bernez - este o rasă elvețiană cu un caracter blând și loial: va fi tovarășul ideal de viață.

Vorbind despre câinii din această rasă, nu se poate să nu menționăm cât de drăguți sunt. Este un câine blând și foarte drăguț. Poate că se joacă atât de mult cu copiii încât a fost poreclit bona de câine, va fi fidel familiei sale până la moarte.

Vorbim despre un câine care are nevoie de un amabil și afectuos, într-un cuvânt, un adevărat proprietar care să-l aducă fără cruzime. Este deștept, învață repede, dar există unele obiceiuri care nu pot fi luate, cum ar fi să mănânce sau să înghită tot ce îi vine în „mână”.

Este un câine dinamic care are nevoie de spațiu pentru a se mișca. Nu este deosebit de potrivit pentru a locui într-un apartament, dar nu se poate spune că nu poate fi păstrat în el. Trebuie doar să vă asigurați că puteți face plimbări lungi cu câinele în fiecare zi.

Puii din această rasă sunt, de asemenea, speciali. Ei dorm mult și este bine să nu-i deranjeze în acest moment, deoarece somnul este foarte important pentru creșterea lor. Când sunt treji, explorează lumea, se joacă, sunt foarte blânzi și amuzanți.

Câine de munte Bernez un câine de rasă mare originar din Elveția și a fost folosit inițial în trei direcții: santinelă, tractarea căruțelor și paza animalelor. Astăzi este răspândit pe scară largă în întreaga lume, este în primul rând un câine de companie de familie și un câine care lucrează.

Câine de munte Bernez aparține categoriei câinilor de păstor elvețieni. El provine din cantonele centrale ale Elveției și din regiunile alpine berneze, de fapt sunt cei care îl numesc pe numele său vechi „Dürrbahler” în cinstea micului sat Dürrbach, unde acești câini erau deosebit de iubiți și populari printre localnici.

Se crede că a existat deja în epoca romană. Ceramica a fost găsită cu un câine, care seamănă puternic cu forma și culoarea lui. El poate fi, de asemenea, unul dintre progenitorii Sfântului Bernard (câinele San Bernardo) și al altor molosi, inclusiv Rottweiler.

Creșterea pură începe în 1907 datorită crescătorilor din regiunea Burgdorf. În 1910, la expoziția de câini, proprietarii rasei au reușit să prezinte 107 exemplare. Din acel moment, rasa a fost numită Câine de munte Bernez. De la sfârșitul anilor '40, rasa a fost stabilizată de unele încrucișări cu câini din Newfoundland.

Acesta este un câine foarte afectuos, ascultător și foarte inteligent - un iubitor de copii, nu numai că îi iubește, ci și se joacă de bunăvoie cu ei în timp ce experimentează un puternic instinct protector față de ei. Foarte loial familiei sale și un excelent păstrător al proprietății proprietarilor.

Este un câine echilibrat, foarte calm și foarte curajos. Confruntat cu orice situație periculoasă, va ieși din ea fără teamă. Este în mare parte un câine pașnic, dar dacă este provocat, poate deveni agresiv, chiar dacă este cu adevărat dificil să fie.

După cum am spus, Câine de munte Bernez, posedă o inteligență semnificativă, este un câine care are nevoie de o educație nu prea grea. Are nevoie de un proprietar bun și afectuos, dar care, în același timp, știe să-l disciplineze (mai presus de toate, în raport cu alți bărbați).

El menține o anumită distanță cu străinii, dar este nevoie de foarte puțin efort pentru a-și câștiga încrederea. Și imediat ce îți permite să te mângâi, poți spune că din acel moment ai devenit prieten. Se comportă prietenos cu ceilalți câini, dacă aceștia nu latră la el, va comunica și se va juca de bunăvoie, deși preferă mult mai mult compania umană. Nicio problemă nici măcar la pisici.

Câine de munte Bernez capabil să învețe comenzile foarte repede și să fie instruit în diferite direcții. Acesta este un câine dinamic și agil, prin urmare este necesar ca acesta să aibă capacitatea de a se mișca mult.

Caracteristicile rasei:

Vorbim despre un câine impunător și suplu, constituție puternică. Este un câine foarte agil, în ciuda fizicului său puternic. Creșterea masculilor variază de la 64 la 70 cm, cu o greutate de până la 50 kg. Cățelele ating o înălțime de 58 până la 66 cm, cu o greutate de până la 40 kg.

Are un cap mare, dar este proporțional cu restul corpului său. Craniul este ușor convex, cu o tranziție vizibilă, dar nu prea mult. Bot de lungime medie cu nas negru foarte proeminent.

Ochii sunt maro închis, în formă de migdale, nici prea adânci, nici proeminenți și îi conferă un aspect foarte drăguț. Urechile sunt triunghiulare și ușor rotunjite spre capăt. Sunt de dimensiuni medii și sunt înalte. Gât muscular, lungime medie.

Spatele este drept, iar crupul este ușor rotunjit. Cusca toracică este largă și căzută, bine dezvoltată. Coada este pufoasă și scăzută. Membrele anterioare Câine de munte Bernez drepte și paralele, iar sferturile posterioare sunt lungi și musculare.

Blana este strălucitoare, lungă și netedă. Cu toate acestea, există zone în care este ușor ondulat. Coperta este neagră, cu pete de la castaniu până la maro. Petele sunt prezente pe obraji, ochi, membre și piept. Petele albe sunt situate pe cap, bot, gât și piept. Picioarele albe sunt foarte populare, la fel ca și vârful alb al cozii.

Speranța de viață:

Cu o bună întreținere și îngrijire, speranța medie de viață este de aproximativ 9 ani. Patologiile la care această rasă este susceptibilă sunt entropia ochilor și a treia pleoapă (care poate fi rezolvată printr-o procedură chirurgicală).MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.