Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine de lup irlandez

Câine de lup irlandez

Patria - Irlanda

Descriere:

Câine de lup irlandez cunoscut ca o specie de câine uriaș, dar dimensiunile sale mari ascund o natură blândă și afectuoasă.

În ceea ce privește înălțimea, niciun câine nu își poate permite să se laude cu mărimea unui ogar irlandez: 80 de centimetri la greabăn îl fac de fapt un adevărat gigant al lumii canine.

Câine de lup irlandezCâine de lup irlandez este o rasă relativ nouă în forma sa actuală, dar strămoșii săi străvechi au o istorie foarte fascinantă, au fost cântați în poezii irlandeze antice, care spun că până și eroul miturilor irlandeze Cuchulainn și-a adoptat propriul nume pentru că a fost o mare onoare pentru el să declare că este demn de dragostea câinelui de lup irlandez.

Datorită dimensiunii, puterii și vitezei sale, ogarul irlandez a reușit să reziste în trecut unui lup și cu siguranță astăzi, îl poate face încă fără mari dificultăți.

Există multe curiozități asociate cu ogarul irlandez, un câine care a reușit să atragă atenția lui Iulius Cezar în timpul luptelor sale împotriva celților. Este o rasă extrem de emblematică a Irlandei și trăiește pe Insula Emerald de cel puțin 391 d.Hr., potrivit ultimelor cercetări.

În poveștile și poveștile istorice ale Irlandei, este foarte des povestit despre Câini de lup irlandezi. Vechii irlandezi le foloseau atât pentru vânătoare, cât și ca gardieni. În anii stăpânirii engleze, ogarii irlandezi au devenit foarte populari în rândul nobilimii și numai cei mai bogați și mai puternici le-ar putea avea.

Caracteristicile rasei

Câine de lup irlandez câine blând și calm, blând și iubitor, dar este un „individualist” absolut, ceea ce înseamnă că fiecare câine are propriul său caracter și personalitate. În ciuda dimensiunilor sale, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că câinele se află în casă și la posibile tulburări, deoarece Câine de lup irlandezeste aproape întotdeauna un câine foarte controlat și rezervat, calm din fire și capabil să dezvolte o legătură neobișnuit de puternică cu familia sa.

Motto-ul istoric folosit pentru a descrie ogarii irlandezi din țara lor de origine este „amabil dacă este mângâiat, mândru dacă este provocat”. Câine de lup irlandez învață ușor și interacționează bine cu un profesor ferm, dar amabil.

În ciuda dimensiunilor sale cu adevărat impresionante: înălțimea pentru bărbați este de cel puțin 79 cm, pentru o cățea de cel puțin 71 cm. Greutatea pentru bărbați este de cel puțin 54,5 kg., Pentru o cățea de cel puțin 40,5 kg., Ogarul irlandez poate trăi într-un apartament și se poate înțelege bine sub un singur acoperiș cu proprietarii: totuși, nevoia de spațiu suficient este inevitabilă, pentru că altfel fiecare mișcare bruscă poate deveni un pericol serios pentru mediul de acasă.

Câine de lup irlandezLa fel ca toți ogarii, ei se nasc cu un instinct dezvoltat pentru un câine de vânătoare, iar aceasta rămâne calitatea lor principală: au abilități excelente în urmărire, dar nu au un sentiment teritorial deosebit de pronunțat, nu sunt potriviți pentru rolul câinilor de pază, care vizează mai mult protejarea oamenilor. decât proprietatea lor și sunt, de asemenea, destul de prietenoși cu străinii.

Cu toate acestea, sunt câini excelenți pentru a fi crescuți și antrenați de la cățeluș.

Proprietarul ideal al ogarului irlandez nu este jenat de dimensiunea celui mai mare câine din lume, deoarece vede în apariția câinelui o creatură destinată să fie iubită pentru blândețea, gingășia, loialitatea absolută față de oameni și alte animale care trăiesc cu el, ca în ceea ce ce turmă mare.

Acesta este un câine care simte o puternică apropiere de oameni și, prin urmare, îi înțelege bine, devenind un participant la starea de spirit a proprietarului. Proprietarul ideal trebuie să se poată dovedi în cele din urmă un lider, ferm și încet, dar trebuie să știe și să aprecieze spiritul independent și personalitatea diversă a acestor animale frumoase.

Câine de lup irlandez iubește copiii și este o bonă minunată pentru ei, jucându-se cu copiii se comportă foarte blând și delicat, se pare că „ghicește” despre mărimea sa.

Un sentiment foarte puternic de protecție se dezvoltă pentru familia în care trăiește și este gata să facă totul pentru a o proteja de pericol. Natura sa calmă se poate transforma în agresiune extremă dacă cineva își pune copiii în pericol. Blândețea, bunătatea și calmul sunt câteva dintre principalele sale caracteristici și știe cum să le aplice atunci când interacționează cu bebelușii.

Educație și formare adecvată Câine de lup irlandez, și, de asemenea, utilizarea acestuia Câine de lup irlandeznatura naturală a ascultării, înseamnă capacitatea câinelui de a se adapta perfect prezenței altor câini în casă sau lângă el pe stradă: cum este Câine de lup irlandezse întâmplă adesea cu animalele de această dimensiune, deoarece nu are nevoie să se „stabilească” în poziția sa în raport cu colegii din cauza propriei dimensiuni și poate reacționa agresiv la acestea numai în caz de provocare.

Câine de lup irlandezCa un cățeluș, el arată întotdeauna o mare sociabilitate și va încerca să se împrietenească cu toate celelalte animale care îi vin în cale. Un câine adult își însoțește întotdeauna ascultător stăpânul în toate plimbările comune, fără a face lucruri stupide care aduc probleme.

Speranța de viață:

Câte vieți Ogar irlandez cu îngrijire adecvată? Spre marele nostru regret, speranța de viață Greyhound irlandez la fel de scăzut ca toate rasele uriașe: în medie șapte ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.