Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCaine chinezesc cu creasta

Caine chinezesc cu creasta

CÂINE CRESTAT CHINEZ

Descriere:

Caine chinezesc cu creasta, se remarcă pe fundalul altor rase de interior cu caracterul său ușor și vesel, veselia și grația, atât în ​​părul gol - cât și în soiul pufos.

Istoria tuturor câinilor fără păr (fără păr) este fascinantă, precum și a câinelui cu crestă chineză. De fapt, patria acestor câini nu este nicidecum China și chiar dacă locul adevăratei lor origini nu a fost stabilit cu exactitate, perioada de apariție a acestor animale datează de o epocă chiar mai veche decât China antică: cel mai probabil patria acestor câini magnifici este Africa sau Mexic. Ultimul loc este susținut de faptul că există o anumită asemănare între câinele mexican fără păr (Xoloitzcuintli) și câinele chinezesc.

Unii cercetători ai rasei susțin că câinele a primit acest nume numai pentru că în acele vremuri, pe navele comerciale chinezești, era o modalitate destul de obișnuită de a controla rozătoarele (șoareci și șobolani) cu ajutorul acestor câini mici. Mărimea mică a câinilor era cu siguranță potrivită pentru aceste scopuri, în plus, în cazul unei penurii de provizii comestibile, echipa fără o conștiință de conștiință a mâncat acești câini (de unde un alt nume vechi „chinez comestibil ").

În mod corect, ar trebui adăugat că, în momente diferite, acești câini erau numiți diferit: chinez gol, comestibil chinezesc, Construcția navală chineză și chinez regal gol.

Deci, călătorind cu marinarii pe nave comerciale, acești câini au putut să se stabilească în Europa și America veche. În trecut, aceștia erau adesea folosiți ca animale de companie de către proprietarii cu dizabilități - se credea că câinii fără păr au proprietăți de vindecare (mai des erau folosiți ciorapi în loc de „tampon de încălzire”), astfel că câinii trebuiau să rămână nemișcați pentru o lungă perioadă de timp, fiind distrași doar de mâncare și nevoi fiziologice. Din acest motiv, astăzi, ei pot rămâne într-o stare excelentă de sănătate, chiar și fără prea mult efort fizic.

După cum probabil ați ghicit, reprezentanții acestei rase pot fi fie goi - fără păr, fie cu părul moale ondulat care crește pe tot corpul câinelui, sunt numiți puf (animalele poartă gena pulberii). În ciuda numelui, câinii „fără păr” au încă puțin păr pe corp: crește pe cap, în jurul cozii și pe labe. Ambele versiuni sunt inodore și nu se vor vărsa (cu excepția pufosului).

Vorbind de diferite tipuri din aceeași rasă, ar trebui adăugat că gena Puff Puff este prezentă la toți câinii, chiar și la cei născuți fără păr, deci nu se poate garanta că numai exemplarele fără păr se vor naște într-o așternut atunci când sunt crescute.

În realitate, se întâmplă foarte des ca doi părinți „goi” să aibă un cățeluș „de lână” în așternut. Dimpotrivă, legând două pufuri de lână, nu veți obține niciodată pui fără păr, deoarece acești câini nu poartă gena relativă (Fără păr - fără păr).

Acum să aruncăm o privire mai atentă asupra trăsăturilor caracteristice ale acestor câini.

Caine chinezesc cu creasta este un câine inteligent cu caracter excelent, jucăuș, afectuos și foarte receptiv: din acest motiv este un companion ideal, dar foarte inteligent.

Câinii din această rasă sunt foarte versatili și înzestrați cu atractivitate naturală: în plus, sunt o altă calitate foarte valoroasă, latră puțin și se atașează rapid de proprietarul lor și de familia sa. Este foarte dificil să găsești un specimen ușor iritat sau agresiv. Pe de altă parte, atenția sporită asupra proprietarului lor duce adesea la indiferență sinceră față de alte persoane, se obișnuiesc atât de mult și se „îndrăgostesc” de proprietarul lor, încât au obiceiul de a-l urma ca o umbră, așa că au primit porecla „câini- Velcro ".

Stilul de viață al câinelui chinezesc este foarte potrivit pentru un apartament din oraș, dar poate fi ușor adaptat la o viață activă, chiar dacă nu este deloc un câine „de stradă”. Ambele soiuri, fără păr și lână, au o diferență doar în prezența învelișului: altfel sunt câini absolut identici.

Avantajul celor fără păr este, desigur, că nu necesită îngrijire, nici nu trebuie să fie pieptănate, deși exemplarele complet „goale” sunt în minoritate. Dimpotrivă, apariția câinilor pufosi necesită supraveghere regulată pentru a îndepărta excesul de păr din timp, precum și pentru a avea grijă de piele.

Deși este un câine de interior ideal, datorită supunerii sale, abilităților scăzute de lătrat și dragostei față de aerul proaspăt, care nu este tipic raselor energetice, stilul de viață optim al câinelui cu crestă chineză ar trebui să includă plimbări zilnice regulate, cel puțin cu puțină activitate fizică. încărcături.

Este un companion minunat pentru adulți și copii și, de asemenea, un câine foarte potrivit pentru persoanele cu dizabilități.

Deoarece acesta este un câine care suferă de temperaturi scăzute, trebuie să fiți foarte atenți să nu-l răciți prea mult, asigurați-vă că trăiește într-o zonă bine încălzită și este îngrijit.

Proprietarul ideal al câinelui chinezesc ar trebui să fie o persoană afectuoasă, care poate aprecia un câine ușor și vesel, elegant și energic, dar nu exagerat. Desigur, unele dintre caracteristicile sale, în special varietatea „fără păr”, s-ar putea să nu fie pe placul tuturor, dar este greu să nu te îndrăgostești de un câine de rasă ca acesta din cauza naturii sale infinit de iubitoare.

Proprietarul potențial ar trebui să prețuiască câinii inteligenți, sensibili și blânzi și, de preferință, să fie un iubitor de exerciții de ascultare: una dintre cele mai interesante caracteristici ale câinelui cu crestă chineză este capacitatea sa înnăscută de a învăța noi trucuri și de a le pune imediat în practică, deoarece este intuitiv, foarte bun. înțelege comenzile gazdei. Mai mult decât atât, proprietarul ideal al câinelui chinez fără păr ar trebui să aibă timpul și oportunitatea de a se dedica câinelui său, în special în ceea ce privește îngrijirea pielii și a hainei.

În relațiile cu copiii din familia ta, Chinezii au crescut foarte mult docili, acești câini s-au dovedit a fi prieteni excelenți în multe cazuri. Pentru ei, ea va deveni o companionă excelentă, întotdeauna jucăușă, în căutarea companiei lor zgomotoase, dar căreia nu-i place să rămână singură prea mult timp. În plus, se adaptează rapid la un mediu nou când își dă seama că ea însăși este un membru al familiei și, prin urmare, în cazul unui nou membru în ea, fie că este vorba de nașterea unui copil sau de apariția unui alt animal de companie, întotdeauna îi salută.

În plus, înclinația ei pentru echipe de predare și trucuri de învățare, precum și jucăușul ei, o fac un partener impecabil pentru toate vârstele.

Datorită naturii sale moi și afectuoase, este departe de a fi o rasă ursuză, așa cum se întâmplă uneori și cu alți câini de „rasă de jucărie”, câini mici, care uneori au o dispoziție „ușor vicioasă”. Nimic din toate acestea nu i se întâmplă câinelui cu crestă chineză, este întotdeauna pregătit pentru prietenie, chiar dacă în familie apare un alt câine.

Adaptabilitatea ei o face un câine ideal pentru viață cu alte rase, cu care interacționează de bunăvoie datorită pasiunii sale înnăscute pentru alergare, joacă și sărituri. in afara de asta, Caine chinez fara par practic nu latră, chiar și în prezența altor animale.

Caine chinezesc cu creastaUn fapt interesant, unul dintre reprezentanții de rasă pură ai rasei de câini chinezi cu crestă și „versiunea fără păr” pe nume Sam, a devenit de trei ori laureat în perioada 2003-2005 la „World’s Ugliest Dog Contest”, care premiază cel mai urât în ​​opinia lor. câini din lume.

Caracteristicile rasei:

După cum am menționat mai sus, Caine chinezesc cu creasta vine în două tipuri: cu și fără lână, care se nasc în aceeași așternut. Acesta este un câine mic cu o înălțime de 23 până la 33 cm și cântărind de la 4 la 6 kg., O cățea și respectiv un mascul, care și-a luat numele din faptul că în China antică a fost crescut din timpuri imemoriale și datorită chinezilor, s-a răspândit aproape în toată lumea.

Astăzi, nu este posibil să se determine cu exactitate locul de origine al rasei, astfel încât să putem vorbi despre o rasă de câini non-națională. La prima vedere, câinii cu și fără păr par a aparține a două rase diferite, dar în realitate este o mutație genetică spontană, nedominantă.

Caine chinezesc cu creasta, Apreciat în primul rând ca un câine de companie și, de asemenea, pentru aspectul său unic, farmecul deosebit, grația deosebită și dimensiunile foarte mici. Acest lucru a făcut-o foarte populară în multe țări din întreaga lume, printre oamenii care doresc să aibă un câine cu adevărat unic.

Speranța de viață:

Spre deosebire de alte rase de câini foarte mici, Chinezul Crestat nu are boli congenitale speciale care necesită o atenție specială. Cu toate acestea, pot suferi de probleme oculare, în special glaucom și atrofie progresivă a retinei, în plus față de boala Legg-Perthes (o boală a femurului și articulației șoldului asociată cu afectarea alimentării cu sânge a capului femural).

Uneori există probleme cu dinții: puii din această rasă se pot naște cu un număr insuficient de dinți sau cad deja la o vârstă fragedă.

În general, cu hrană adecvată și îngrijire adecvată, câinii din această rasă pot trăi cu ușurință până la 12-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.