Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniCâine canar

Câine canar

Patria - Spania.

Descriere:

Luați în considerare o rasă care este, fără îndoială, încă puțin subestimată și care nu este foarte populară pentru potențialii crescători de câini. aceasta Câine canar, care este adesea confundat cu cel mai faimos „văr” al său din America de Sud, Dogo Argentino. Cele două rase împărtășesc, fără îndoială, unele asemănări, dar, fără îndoială, au caracteristici diferite.

Vom încerca să oferim o prezentare generală a caracteristicilor Mastiff canar, oferiți câteva sfaturi utile cu privire la conținutul și sănătatea acestuia. Să începem cu o analiză a „comunității” acestei rase: așa cum sugerează și numele, avem de-a face cu un câine de origine spaniolă.

Prin urmare, putem spune asta în Dogo argentino caracterul „latin” este tipic. Această rasă, de fapt, s-a născut și s-a dezvoltat în Insulele Canare, Tenerife și Gran Canaria, în Arhipelagul Canar - un labirint încântător de terenuri vulcanice, acum una dintre cele mai căutate stațiuni de pe litoral din Europa.

Înainte de a începe discuția noastră, este necesar să menționăm că atunci când analizăm unele informații despre această rasă, apare un fapt care a fost în trecutul nu prea îndepărtat o problemă destul de gravă, și anume problema luptei cu câini. Este o ciumă socială cu consecințe barbare, care, din păcate, a fost și ea implicată Dogo canario.

Cu toate acestea, astăzi, lupta cu câini a fost declarată pe scară largă ilegală și Câine canar a reușit să-și reducă reputația de „câine rău” agresiv, potrivit numai pentru luptă.

Cu toate acestea, este de la sine înțeles că vorbim despre un câine cu structura fizică a unui „luptător”. Să încercăm să înțelegem care sunt originile sale. Acesta este un molossoid, iar printre strămoșii săi, desigur, există Mastifful englez și Mahorero - o rasă foarte veche, aproape neexplorată, născută pe insula Fuerteventura din arhipelagul Canar din Spania și absolut necunoscută dincolo de granițele sale. Este un simbol viu al Fuerteventura, al moștenirii culturale și al cronicii insulelor. Folosit de la naștere pentru a proteja turma. Acest câine unic a fost descris pe stema familiei sale de navigatorul francez Jean de Bettencourt, cuceritorul care a cucerit Insulele Canare. În prezent pe cale de dispariție.

Este adevărat că structura și musculatura puternică o fac Mastiff canar un luptător priceput, dar această rasă a fost adesea folosită în scopuri mult mai utile și mai puțin violente.

De fapt, acest câine se poate ocupa de gestionarea efectivelor fără probleme, deci poate fi folosit ca un câine de păstorire, precum și ca un câine de pază și de familie care poate îndeplini îndatoririle unui paznic de teritoriu. Este foarte puternic și, de asemenea, dur din punct de vedere fizic.

După cum se vede din cele spuse, Dogo canario- un câine robust, incredibil de puternic, structura corpului său vorbește despre puterea și puterea sa, dar nu agresiv cu un caracter echilibrat și un sistem nervos stabil. În exterior, pare foarte calm, chiar ușor flegmatic, dar într-o situație periculoasă sau când se joacă, îi surprinde pe ceilalți cu activitatea sa. Nu îl enervează pe proprietar nici măcar la nivel „acustic”: de fapt, el nu latră aproape niciodată, deși are un „timbru” destul de recunoscut.

Reușește să se dovedească bine ca un câine de casă, deși are o fire foarte calmă și neintruzivă. Cu alți câini, pare rezervat, reușind totuși să-și dezvolte prietenia cu ei. Așadar, nu vă faceți griji dacă la început câinele pare să fie puțin „pe propriul val”: după toate probabilitățile, el chiar trebuie să „spargă gheața” doar pentru primul pas către cunoaștere.

În caz contrar, acesta este doar un câine foarte mândru și încrezător, de care te poți teme doar dacă îl întorci împotriva ta cu acțiunile tale.

Caracteristicile rasei:

Câine canar - câine uriaș. Structura sa osoasă este foarte mare și puternică, ceea ce îl face mult mai „puternic” în comparație cu alți câini. În ciuda dimensiunilor lor, acești câini au o agilitate de invidiat: în primul rând, cățelele sunt înzestrate cu o flexibilitate de invidiat.

În acest sens, care sunt principalele diferențe între cățele și bărbați? La greabăn, masculul are dimensiuni de aproximativ 60-66 cm, iar femela are aproximativ 56-62 cm, în ceea ce privește greutatea, masculul poate ajunge, ceea ce nu este prea mare, la 50-65 kg, în timp ce femela cântărește aproximativ 40-55 kg. Printre caracteristicile fiziologice, faptul că în Mastiff canar cap foarte impresionant, destul de masiv și scurt, lat.

Botul este, de asemenea, lat și pătrat. Nasul este întotdeauna negru. Botul are o formă recunoscută, deoarece buzele - atunci când sunt privite din față - seamănă cu un V. Răsucit coada este atașată mediu, groasă la bază, dar se strânge rapid spre final, deoarece nu este deosebit de lungă.

Urechile căzute în lateral, de mărime medie. Ochii sunt destul de mari și bine distanțați, ușor ovali și întunecați. În ceea ce privește culoarea hainei, singura culoare care nu este permisă de standardul rasei este negru, în timp ce, în general, culoarea acestui gigant variază în culoarea tufă în toate nuanțele, de la tonuri calde închise la gri deschis sau roșu.

Haina este scurtă pe tot corpul. În ceea ce privește culoarea, pe lângă „interzicerea” negru, marcajele albe nu sunt apreciate, deși pot apărea ocazional pe piept, baza gâtului și picioarelor. Zonele cu culoare albă nu trebuie să depășească 30%.

Speranța de viață:

Pentru ce mâncare este cea mai potrivită Dogo canario? Evident, bine echilibrat, cu o mulțime de proteine ​​și vitamine, acesta este un câine considerabil, care este probabil să aibă tendința de a se îngrășa. Dacă disprețuiești că locuiești într-un apartament și îți place să petreci mult timp în aer liber - acest câine este pentru tine, are nevoie de plimbări lungi și de o activitate fizică bună!

De asemenea, nu uitați că nu vă veți descurca fără antrenament și socializare timpurie dacă nu doriți probleme cu un câine adult. Ultimul lucru pe care trebuie să-l adăugăm este că câinele are părul neted și în climă rece poate fi ținut doar în interior.

Câini canari, cu îngrijire adecvată, trăiesc în medie 11-12 ani. Boli la care sunt predispuși reprezentanții rasei sunt: ​​displazia articulației șoldului, epilepsie, predispoziție la volvulus, boli oculare, alergii.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.