Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBullmastiff

Bullmastiff

Patria - Marea Britanie.

Descriere:

Bullmastiff își datorează originea unei perioade foarte tulburătoare și periculoase, când, de-a lungul anilor secolului al XIX-lea în Anglia, au încercat să creeze o rasă suficient de puternică și de rapidă pentru a-i ajuta pe rangeri, în prevenirea crimelor braconierilor comise în ținuturile forestiere ale marilor reședințe englezești.

BullmastiffA fost o slujbă foarte periculoasă și riscantă, ținând cont de faptul că de multe ori braconierii prinși pe un „fierbinte” fără ezitare puneau în pericol viața paznicilor înșiși, întrucât în ​​acele zile se impunea o pedeapsă foarte severă pentru această ocupație: pentru aceasta era necesar să scoți câinele, capabil, datorită mărimii sale, să neutralizeze, dar să nu mutileze un om înarmat, dar în același timp să fie foarte loial stăpânului său.

În plus, a fost necesar să se obțină o culoare de culoare închisă, din cauza căreia câinele nu va fi vizibil noaptea. Crescătorii au experimentat cu o varietate de rase, inclusiv Alanos spaniol, St. Bernards, Newfoundlands, Lurchers, Irish Greyhounds și altele, până când s-au stabilit pe Mastiff-ul englezesc și Bulldogul englez vechi - acum dispărut, destul de plin de viață și departe de obediență față de versiunile actuale de rasă.

prin urmare Bullmastiff s-a născut ca un câine înfricoșător, așa-numitul „câine de interdicție”, care trebuia ținut în lanțuri din cauza potențialului pericol pe care îl reprezenta. Mai târziu, rasa a fost îmbunătățită datorită sângelui Bloodhound.

S-a născut o încrucișare între un mastin englez și un bulldog englez vechi (foarte diferit de cel de astăzi, mai mult ca un boxer), Bullmastiff este un câine puternic și armonios, iar obedientul Mastiff englez a fost selectat special pentru reproducere inițial pentru a ajuta vânătorii să protejeze mai eficient pădurile englezești de braconieri.Bullmastiff

Bullmastiff izbitoare în ascultarea sa absolută, în ciuda faptului că acesta este un câine de dimensiuni impresionante. De fapt, este un câine foarte liniștit, mai ales timid în primul an de viață, dar creșterea devine echilibrată și sigură, pacientă cu copii și prietenoasă cu oamenii.

Creșterea unui cățeluș chiar de la o vârstă fragedă îl va face un câine greu de speriat, cu o calmă care va fi transmisă altora.

Atâta natură bună nu ar trebui să fie înșelătoare, pentru că în caz de pericol Bullmastiff este pe deplin conștient de capacitățile sale și nu se teme să le folosească. Prin urmare, în orice caz, are nevoie de o educație bună și de un maestru care știe să fie ferm, dar în același timp amabil și nu profesor crud. Nu-l neglija, lăsându-l singur prea mult timp, el va deveni susceptibil la inactivitate și slăbiciune.

BullmastiffMod de viata Bullmastiff ar trebui să fie luat în considerare în funcție de caracteristicile sale fizice și natura: este un câine căruia îi place să trăiască în aer liber și, prin urmare, nu este foarte potrivit pentru a locui într-un apartament, dacă îl puteți face doar o plimbare de cel puțin 3 ori pe zi.

În primul rând, nu trebuie lăsat singur prea multe ore: suferă palpabil. Și întotdeauna după mărimea sa, ar trebui să-i judecăm pofta de mâncare, mai ales că, crescând, devine un câine mare într-un timp neașteptat de scurt.

Este necesar ca dieta sa să furnizeze cantitatea necesară de energie, precum și să conțină suficiente proteine ​​și vitamine pentru a evita să provoace rău corpului câinelui, în special în timpul creșterii.

Bullmastiff este un excelent câine de companie. Ca un animal de companie adorabil, el rămâne minunat Bullmastiffun câine de pază, își amintește întotdeauna trecutul strămoșilor săi, născut pentru a ajuta în lupta împotriva braconierilor, și, prin urmare, este și un excelent câine protector, deși, uitându-se la timiditatea notorie din primul an de viață, poate părea ciudat să gândim așa.

Cu toate acestea, este important ca, dacă îl alegeți ca câine de pază, este necesar ca acesta să se poată deplasa liber în jurul site-ului, dacă este o casă privată sau să iasă de câteva ori pe zi la plimbare, pentru a nu-și pierde calitățile olfactive și auditive, așa cum s-ar putea întâmpla dacă ar sta singur prea mult timp într-un spațiu mic din apartament.

În relațiile cu copiii familiei tale, Bullmastiff are un caracter perfect și știe să se comporte cu bebelușii care se pot juca cu el ore în șir și, în același timp, îi va proteja de orice pericol. Ei au o legătură specială și, pentru a observa acest lucru, este suficient să asistăm la bâjbâitul său atunci când cineva îl certă din orice motiv pe unul dintre „copiii” săi.

Ca un câine care iubește viața în aer liber, este ideal și pentru copiii care cresc în contact cu natura. Desigur, acesta este un câine masiv, cu o greutate și o mărime solide, prin urmare, mai ales cu copiii mai mici, este întotdeauna mai bine să fie atent să nu-și asume riscuri, deși el încearcă întotdeauna să se miște cu cea mai mare delicatețe.

BullmastiffCu alți câini Bullmastiff se comportă bine, cu o singură excepție: câini de aceeași rasă și de același sex, ceea ce este tipic în comunicarea tuturor molozozilor. Pe de altă parte, masculul Bullmastiff cu cățelele de toate rasele, sunt deosebit de blânde și pot suporta la nesfârșit „agresiunea” de către „doamna”.

Caracter dominant Bullmastiff Nu este deosebit de problematic dacă animalul este obișnuit să interacționeze cu alți câini din copilărie, dar este întotdeauna cel mai bine să fii gata să intervii, mai ales atunci când avem de-a face cu câini agresivi, deoarece dimensiunea și musculatura sa sunt suficiente pentru autoafirmare în orice context. Mulți oameni sfătuiesc să ia doi câini de sex opus pentru a-și păzi casa, deoarece, pe lângă faptul că sunt o companie bună, vor oferi acțiuni „coordonate” împotriva posibililor intruși.

Caracteristicile rasei:

Bullmastiff, rezultatul multor încercări de încrucișare, și-a atins recunoașterea și independența ca rasă în 1924 și este o rasă relativ tânără. Are un corp subțire, cântărind de la 50 la 59 kg la masculi, cu o înălțime de 63,5 la 68,5 cm, la cățelele de la 61 la 66 cm, cu o greutate de 41 până la 50 kg, ceea ce îl face agil, agil, puternic și nu greu.

Bullmastiff este un caine afectuos cu temperament calm, latra putin, dar in acelasi timp poate fi un caine de paza excelent. Paltonul său poate fi de o culoare închisă de diferite nuanțe (de la roșu la nisipos) sau tigrat, cap mare cu nas negru, mască neagră și corp cu piept larg.

Speranța de viață:

Bullmastiff de obicei în stare bună de sănătate, dar, din păcate, la fel ca toți molossoizii, o durată de viață destul de scurtă. Mediu, cu îngrijire adecvată, Bullmastiffdurata este de 7-8 ani, dar adesea acești câini trăiesc până la 10-12 ani fără probleme. Pentru Bullmastiff problemele majore de sănătate pot fi asociate cu displazie, atrofie progresivă a retinei, obezitate și forme tumorale, în special limfom.

Aproximativ unul din patru câini este predispus la probleme cu displazia șoldului. O atenție deosebită este acordată și căldurii, deoarece, la fel ca orice câine cu fălci scurte, suferă de aceasta și poate avea probleme respiratorii grave, de exemplu, dacă este lăsat în mașină chiar și pentru câteva minute în plin soare.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.