Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBriard

Briard

Patria - Franța

Descriere:

Briard - o rasă de câini cu o origine foarte veche, neobișnuit de dexteră, curajoasă și extrem de inteligentă, pentru toate meritele sale este recomandată pentru terapia cu animale de companie - terapia PET.

BriardPăstor păstor Briard, rasă de origine franceză, recunoscută de FCI (Fédération Cynologique Internationale). Acasă, în Franța, se mai numește Berger de Brie. Acesta este un câine de origine foarte veche, care s-a format sub diferite teorii ale gândirii umane. Aspectul său este atât de caracteristic încât nu poate fi confundat cu nimeni.

Blana acestui câine este uniformă ca culoare și lungime. Părul de pe cap formează sprâncene care abia îi ascund privirea blândă, mustața și barba. Mersul său ușor și elegant îl face un câine inteligent, cu un efect de scenă excelent.

Inteligența și rezistența sa l-au făcut un excelent gardian al turmei încă de la începuturi, iar astăzi este un câine de pază, asistent de cercetare și salvator. Dragostea lui nesfârșită pentru copii și pentru familia sa, de care este profund atașat și de care este fidel până la capăt, l-a făcut să fie folosit și în terapia cu animale de companie - terapia PET.

Briard, în ciuda dimensiunilor sale, este foarte potrivit pentru viața de familie, sau mai bine zis, mai precis, datorită legăturii foarte puternice pe care o creează cu proprietarul său și cu toți membrii familiei, el își iubește propria familie. Poate părea timid cu străinii, dar întotdeauna arată foarte drăguț. Acești câini nu sunt aproape niciodată agresivi.

Acesta este un câine ciobanesc francez care s-a bucurat întotdeauna de un mare succes, atât pentru aspectul său caracteristic, cât și pentru natura sa moale, blândă și loială.

Rasa a primit standardul final, elaborat, după mai multe modificări în 1980, cunoscut și sub numele de Păstorul Briar, și-a primit numele de la numele regiunii din Franța.

După cum am menționat mai sus, Briard are o origine foarte veche, deși, în principiu, la fel ca toți câinii ciobănești. Unii susțin că el a fost cunoscut încă din vremea lui Carol cel Mare. Câine asemănător Păstorul Briar, înfățișat pe monument, sub forma unui scut de cavaler. Stăpânul său a fost Audrey de Montidier, un cavaler norocos, ucis disprețuit pentru răzbunare, un rival invidios - arcașul regal Macker, care a pierdut în fața lui într-un turneu, un duel cinstit.Briard

Scut din piatră și instalat în Catedrala din Montidier, Franța. Acesta surprinde scena unui duel între un câine numit Brutus și ucigașul stăpânului său, care a avut loc în 1371. După cum probabil ați ghicit, Brutus a câștigat și l-a obligat pe criminal să mărturisească crima pe care a comis-o. Macker a fost condamnat la moarte, iar câinele credincios, pentru tot restul vieții sale, a venit la mormântul stăpânului său.

Prima descriere oficială Briara, apare în 1809, în Abbey of Rosier, la expoziția agricolă desfășurată acolo, de unde și-a primit numele, Păstorul Briar. Cu toate acestea, a durat aproape un secol întreg până când a apărut primul standard al acestei rase de câini.

Unii cercetători de rasă susțin că Briard descendent din Ciobanescul german de origine orientală, adus în Europa în mai multe expediții comerciale și traversat aici cu ciobanii locali. Alții susțin teoria că sângele lui Berger de bos și Barbet curge în venele acestei rase. Alții cred că această rasă s-a născut ca urmare a încrucișării câinelui ciobanesc catalan spaniol și a portughezului Cau da Serra de Aires.

În 1887, Clubul Câinelui Ciobănesc Francez a înregistrat oficial rasa și a stabilit linii directoare pentru o reproducere adecvată, punând capăt experimentelor care amenințau că o vor distruge.

Și zece ani mai târziu, în 1897, a fost aprobat primul standard de rasă, menționând două soiuri ale acestor câini, diferind în ceea ce privește tipul de lână: oaie - moale, lungă și crețată și capră - mai grosieră, rigidă și dreaptă. A fost compilat de Clubul oficial Briara.

BriardNumărul câinilor cu haina de tip „oaie” a devenit treptat din ce în ce mai puțin și tipul de haina „de capră”, lung și abundent, a devenit predominant. Prin urmare, a fost remediat și de atunci este descris de standardul FCI în 1988.

În trecut, a fost rasa preferată a multor oameni celebri, care este și astăzi foarte populară. Actrița franceză de film Gaby Morlet, a numit acești câini nimic mai mult decât „inimi înfășurate în blană”.

Lucrând la rasă, crescătorii și amatorii deopotrivă, inspirați de entuziasmul arătat pentru acești câini, și-au schimbat aspectul general, care este înrădăcinat în rasă așa cum o cunoaștem astăzi. Cea mai mare populație Briara astăzi, în țara de origine, unde este considerată prima rasă națională. La nivel global, este întotdeauna în fruntea clasamentului de popularitate.

Performanța fizică și rezistența excelentă îl fac capabil, fără mari dificultăți, să depășească până la 80 de kilometri pe zi. Aceste caracteristici, combinate cu puterea și inteligența sa, i-au permis să servească ca curier nu numai în timpul războiului, ci și astăzi ca câine de salvare și explorator. De asemenea, are rezultate excelente în sporturile canine.

În general, aceștia sunt câini energici și activi, înzestrați cu o mare inteligență și o personalitate puternică. Pentru a împiedica câinele să încerce să domine, Briara este necesar să educăm încă din copilărie și să învățăm să comunicăm cu oamenii ferm și consecvent, dar niciodată agresiv. Păstorul Briar - catel etern, foarte afectuos, uneori atat de mult incat poate deveni chiar intruziv.

Iubește să trăiască în strâns contact cu stăpânul său, cu care se leagă atât de puternic și cu care devine nedespărțit. El este înzestrat cu un mare echilibru de sensibilitate și este capabil să ia decizii pentru el însuși - o zestre pe care a moștenit-o din zilele în care a jucat rolul de păstor și păstrător al turmei. Este un câine puternic, loial, ascultător și foarte umil.Briard

Deși nu este chiar un câine pentru a locui în camera de zi, Briard iubește să trăiască cu o familie. Personajul său arată o mare afecțiune pentru nucleul familiei, făcându-l un câine de pază ideal. Sensibilitatea și îngrijirea sa deosebită pentru copii îl fac o bonă ideală și un partener foarte valoros în programele de terapie PET. Uneori este puțin timid față de oamenii pe care nu îi cunoaște, dar este întotdeauna foarte iubitor și jucăuș. Nu este deloc agresiv.

În ciuda dimensiunilor lor, acești câini se vor adapta cu ușurință la locuința într-un apartament din oraș, dacă îl veți lua adesea cu voi pentru a face plimbări plăcute în aer curat în fiecare zi. Dacă locuiți într-o casă privată cu un teren, el poate trăi în siguranță pe stradă chiar și iarna, deoarece lâna lui se descurcă foarte bine cu funcția de termoreglare.

Caracteristicile rasei:

Vorbim despre o rasă mare de câini, în ceea ce privește mărimea, pentru bărbați înălțimea de 62-68 cm este considerată normală, iar pentru cățea 56-64 cm. Greutatea acestor bărbați frumoși variază de la 30 la 40 kg, pentru ambii.

În aspectul lor estetic, acești câini seamănă cu o capră cu părul lung într-o culoare uniformă, dar eleganța lor înnăscută îi face să fie câini misterioși și inteligenți cu un mare efect de scenă.

Cu toate acestea, aspectul caracteristic Briara vine nu numai din haina sa de blană, ci și din capul puternic, pe care îl poartă cu mândrie. Părul de pe cap formează sprâncene care ascund un aspect infinit de delicat, mustață și barbă.

BriardAcești câini se caracterizează și prin mersul lor, care pare a fi „dezlegat”, și ușor, aproape felin. Când era permisă tăierea, așezarea verticală a urechilor, obținută prin circumcizie, era o altă caracteristică proeminentă a acesteia.

Acum, ținând cont de adaptarea la normele internaționale, această practică este interzisă, prin urmare, urechile „agățate”, care sunt, de asemenea, slab atașate de cap, pierdute în blană, nu îi diminuează frumusețea. Din punct de vedere estetic, putem spune asta Briard - unul dintre cei mai frumosi caini care se vad.

Vorbim despre un câine agil, musculos și subțire. Lungimea corpului trebuie să fie puțin mai mare decât înălțimea. Capul este puternic, lung și acoperit cu păr care formează barba, mustața și sprâncenele care aproape acoperă ochii.

Craniul este puternic, ușor rotunjit atunci când este văzut în profil. Oprirea este bine marcată. Nasul este puternic, nările sunt bine deschise. Nasul este negru, cu excepția câinilor albastri sau albăstrui. Botul este practic pătrat și puternic, lat, niciodată ascuțit.

Ochii sunt ovali, așezați orizontal și bine deschiși. Sunt mari și de culoare închisă. Urechile sunt ridicate, nu se atașează de craniu și sunt mai scurte decât acesta. Gâtul este muscular, spatele este drept, pieptul este lung și lat.Briard

Coada este lungă și așezată jos. Este drept, dar la capăt formează un cârlig ușor în forma literei J. Picioarele sunt musculare cu os puternic. Mersul este corect, elastic, armonios, agil și ascuțit sub forma unui trap alungit.

Blana este lungă, uscată, cu un substrat mic. Culoarea poate fi negru, roșu, gri, albastru, în general, toate culorile solide. Albul, ciocolata și mahonul sunt considerate un defect. Toate tipurile de haine pot avea nuanțe de gri. În ciuda hainei lungi, nu necesită îngrijire specială, cu excepția periajului cel puțin o dată pe săptămână. Practic nu se varsă.

Speranța de viață:

De obicei, aceștia sunt câini cu o sănătate rezonabilă. Dar Briard poate avea aceleași patologii ca și alte rase de câini mari (displazie de șold etc.). Cele mai frecvente cauze de deces sunt cancerul și volvulus. Cu o îngrijire adecvată și o hrănire adecvată, speranța lor de viață este de 11-13 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.