Câinele meu este bucuria mea!

Rase de câiniBoston terrier

Boston terrier

BOSTON TERRIER

Patria - SUA.

Descriere:

Deși acești câini au un aspect „luptător”, Terrierii din Boston mai degrabă „îndrăgostiți” decât luptători. Boston, una dintre puținele rase de câini crescute în Statele Unite, crescut ca „cel mai bun prieten” al unui bărbat.

După cum probabil ați ghicit deja, Boston terrier, Poreclit „The American Gentleman”, o rasă care a început în Boston, Massachusetts, un amestec de Bulldog și acum dispariți White English Terriers, amestecați mai târziu cu sângele Bull Terrier și American Pit Bull Terrier. Au fost inițial încercate să fie folosite pentru lupta cu câini.

Primii câini mici, cu capetele rotunde și cozile curbate, au fost numiți diferit: „bulldog cu cap rotund”, „American Bull Terrier”, „Boston mestizo”, dar în 1889 s-a luat o decizie oficială de a da rasei un nume Boston Terrier. American Kennel Club a recunoscut această rasă în 1893. În ciuda popularității sale acasă, FCI (Cynological Federation International) a recunoscut rasa abia în 1955.

În aceste zile, după popularitate, Boston Locul 20 pe rase înregistrate de American Kennel Club (AKC - American Kennel Club), în creștere de la 18 în 2000. După cum putem vedea, timp de douăzeci de ani, farmecul său general a asigurat că popularitatea sa va rămâne stabilă în viitor.

În 1979, datorită iubirii universale a americanilor, el a fost declarat câinele oficial al Massachusetts. Vorbim despre un câine care se încadrează în grupul de câini decorativi și câini însoțitori, secțiunea molossoizi mici.

Boston va fi fericit indiferent de rolul pe care îl alegeți pentru el, fie că este un câine de canapea sau un câine de companie - orice faceți, el va fi întotdeauna alături de dvs. Este foarte agil și suficient de inteligent pentru a se angaja în tot felul de activități canine, de la efectuarea de trucuri, până la concurență, în aproape orice sport canin. În același timp, cel mai probabil nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pregătirea sa: având „maniere laice” și bine socializat de la naștere, Boston se înțelege bine cu copiii, străinii și alte animale de companie.

În plus, Boston terrier nu este dificil de întreținut și de obicei nu „păcătuiește” provocând daune proprietății proprietarului. Practic nu se estompează și nu necesită îngrijire specială. Un câine foarte puternic, având în vedere dimensiunea sa, este foarte potrivit pentru păstrarea atât într-un apartament de oraș, cât și într-o casă de țară cu un teren unde poate duce un stil de viață activ.

Deşi Boston terrier pare a fi tovarășul perfect, acest lucru se datorează faptului că acest câine a fost crescut chiar în acest scop, cu toate acestea, nu este rău să urmezi un curs de antrenament și antrenament, precum și socializare pentru a evita problemele de comportament la vârsta adultă.

De ce acești câini sunt atât de iubiți nu numai în patria lor, ci și în toată lumea?

În primul rând, pentru că Boston terrier a reușit să combine entuziasmul strămoșilor săi terrier cu aspectul drăguț și bunul simț al strămoșilor săi buldogi. Are un simț al umorului deosebit, este foarte amuzant și iubește să se prostească. Acești câini sunt inteligenți, iubesc multă atenție și adoră să fie mereu cot la cot cu stăpânul lor, mai ales dacă înseamnă „genunchii stăpânului” sau împărțirea unui pat sau a unei canapele. Au învățat cu siguranță să se aline și chiar să se cufunde cu bărbatul lor.

Când întâlnești străini, Boston va fi încântat, dar, în timp ce îi întâmpină pe vizitatori, se va liniști în curând de îndată ce le va oferi o primire cu entuziasm în mod corespunzător. Lăsat singur, se va putea distra, mai ales dacă are câteva jucării preferate, dar, în mod firesc, ar prefera să facă ceva și să fie aproape de familia sa.

Unii membri ai rasei dobândesc uneori reputația de a fi excesiv de activi, dar acest lucru nu este tipic rasei în ansamblu. Bine crescut, bine socializat, Boston sociabil și jucăuș, dar nu necesită niciodată mult timp și o atenție specială. Se va adapta rapid la programul vieții tale de zi cu zi, dar asta nu înseamnă că poate fi permanent și pentru o lungă perioadă de timp. lăsa în pace. El este un „rod al iubirii” care are nevoie de o familie care să se bucure și să-și caute compania.

Terrierii din Boston iubesc copiii și copiii îi reciprocizează, la prima întâlnire. Dar ar trebui să vă învățați copiii cum să se descurce cu un câine, cum să-și controleze jocul cu un animal, mai ales când vine vorba de copii mici.

Boston se înțelege bine cu alte animale de companie care locuiesc cu el în același teritoriu, nu este neobișnuit ca un câine să doarmă liniștit cu o pisică care locuiește cu el în același apartament.

Acest animal de companie cu patru picioare, dornic să-și mulțumească proprietarul și, prin urmare, în general, învață repede, dar fiecare câine este individual. Unele sunt mai predispuse la învățare decât altele. Dacă ți se pare că câinele tău nu vrea să participe la „programul” tău, merită să înțelegi cum îl poți motiva. Tratările funcționează de obicei bine, dar lauda sau o jucărie preferată pot fi, de asemenea, cheia învățării cu succes.

Și nu uitați că orice câine, oricât de bun ar fi, poate prezenta obiceiuri pe care proprietarilor lor nu le plac atât de mult: lătrat puternic, săparea găurilor lângă „tufa preferată de trandafiri” și alte acțiuni nedorite. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când este plictisită, nu are nimic de făcut sau este lăsată singură mult timp. Iar prietenul nostru cu patru picioare nu face excepție, mai ales în adolescență. In caz de Boston, Anii „adolescenți”, pot dura de la șase luni la doi ani.

Începe să-ți crești „micul” cățeluș în aceeași zi în care ajunge la tine acasă. Chiar și la vârsta de opt săptămâni, el este capabil să absoarbă orice îl „învățați”. Nu așteptați până la vârsta de 6 luni pentru a începe antrenamentul sau riscați să obțineți un câine „încăpățânat”. Începeți să vă antrenați și să vă învățați comenzile cățelușului acasă, învățați-l să comunice cu prietenii de familie până când vaccinarea cățelușului este completă și puteți continua educația pe stradă (poate un curs cu un manipulator de câini).

Caracteristicile rasei:

Vorbim despre o rasă de câini de dimensiuni medii. Standardul clasifică trei tipuri Terrierii din Boston, care diferă în mărime sau mai bine zis în greutate:

  1. până la 6,75 kg.;
  2. de la 6,75 la 9 kg.;
  3. de la 9 la 11 kg.

Acești câini au un fizic pătrat, proporțional și muscular, mulți oameni îi confundă pe acești câini cu Buldogii francezi, dar nu sunt.

Botul este ușor turtit, o trăsătură tipică a rasei, împotriva căreia ies în evidență ochii săi largi, fantastici, mari și expresivi. Urechile sunt ascuțite, drepte și mici, membrele sunt puternice, dar subțiri, coada ondulată este scurtă.

Haina este scurtă, strălucitoare, netedă și uniformă: poate fi pestriță, maro închis (focă de blană, adică neagră, dar în lumină puternică aruncă roșu sau roșu) sau negru cu pete albe. Este de dorit să aveți pete albe pe față, gât, piept și pe membre sub formă de „șosete”. Este mai bine dacă nu există mult alb, prea mult nu este apreciat, dar nu este considerat un dezavantaj. Culoarea este neagră, cu pete albe și este considerată a fi „haina sa formală”, care seamănă cu un smoking american Gentleman bine asortat.

Speranța de viață:

Aproape toți câinii pot dezvolta probleme de sănătate genetică și Boston terrier nu o excepție. Iată o listă scurtă a bolilor cele mai frecvente la rasă.

Boston aparțin tipului brahicefalic al raselor de câini. Botul „turtit” cu aspect drăguț poartă cu sine suficiente probleme de sănătate, unele minore, cum ar fi sforăitul și sforăitul, iar altele grave, inclusiv probleme de respirație care pun viața în pericol.

Forma tirbușonului cozii este asociată cu o afecțiune cunoscută sub numele de hemivertebre. În timp ce la unii indivizi apare asimptomatic, alții pot avea semne alarmante chiar și la vârstă mică, inclusiv sub formă de tulburări de mișcare și de coordonare afectată a membrelor posterioare. Catelul poate fi paralizat.

Un bot aplatizat contribuie, de asemenea, la o varietate de leziuni și boli ale ochilor câinilor. Se știe că Terrierii din Boston Există numeroase deficiențe de vedere, iar problemele de vedere sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ale rasei. Acestea includ cataracta, ulcerele corneene și glaucomul.

O cantitate mică, dar totuși o anumită Boston, se nasc surzi la o ureche, iar unii sunt complet surzi.

În plus, acești câini au o problemă identică cu multe alte rase de câini mici și pitici: rotulele dislocate. Boston de asemenea, susceptibil la boli alergice.Boston terrier

Amintiți-vă, după ce vă aduceți cățelul în casă, trebuie să-l protejați de una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate - obezitatea. Menținerea unei greutăți normale la câinele dvs. este una dintre cele mai simple modalități de a-i prelungi viața.

Avea Boston terrier nu există un miros specific canin, deoarece are un strat scurt și neted, ușor de întreținut și care nu varsă prea mult. Prin perierea săptămânală cu o mănușă de cauciuc, veți îndepărta părul mort și veți menține pielea câinelui sănătos.

În general, cu hrănirea și îngrijirea corespunzătoare, durata medie de viață a acestor câini este de 13-15 ani.MeniulMai multe despre acest subiect:Navigare

E-mail:
admin@koshachek.com
Toate drepturile rezervate © 2020.